![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
Merhaba ![]() VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2019
|
Arkadaslar merhaba, Yakin zamanda sahiplendigim boyu 2.5mt olan süt agacimi aldigim yerden nekadar ozen gosterek tasisam da bazi dal ve yapraklari kirildi. Yaklasik 10gunluk bir sure gecti ve tum yapraklari sararip dokulmeye basladi.agacin kok ve govde kisminda herhangi sorun bulunmuyor. Agacimi canlandirmak icin ne yapmam gerekiyor?yaprak dokmesi yer mekan tasinma nedeniyle olmasi mumkunmu? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2019
|
Benzer bir ortamda bakmaya yetistirmeye calisiyorum. Egilen tepe dallarini iple tavana sabitledim diger orta kisimda bulunan dallari govdeleri ise yanlarina bambu destek koyarak sabitledim. Yapraklarin kuruyarak dokulmesi beni cok uzdu cunku yillarin emegi var bu agac uzerinde.acaba yeni yerine mi alisamadi yoksa baska bir sorunmu var bu kafami kurcaladi. Aksam eve gidince resimleri yuklecegim kontrol ederseniz ve beni yapmam gereken gozumden kacan detaylar icin yonlendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Yaprakların dökülmesi euporbia trigona için bir sorun oluşturmaz... Fotosentezi zaten gövdesiyle yapabiliyor... Toparladığında yeni uzayan kısımlarından yine yaprak verecektir. Ayrıca zaten yaşlı dallar yapraklarını döküyorlar... Düz durması içn destekleyerek çok iyi yapmışsınız... Toparladıkça desteğe ihtiyacı kalmayacaktır... Yalnız euphorbia trigona güneşi çok sever ve güneşsiz ortamda asıl formunda gelişemez... Kışın Ankara'da donacağı için içeride tutmak zorundasınız, acak yine de maksimum güneş alacağı bir konumda tutmanızı öneririm.. Bol şans... |
|
|
|
|
![]() |
|
|