agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni317Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2012, 17:13   #1
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sevgili almanyalı çok güzel hatta Euphorbiaların yaprak güzeli bence Euphorbia trigona rubra. Güneş gördükçe yapraklar kızaracak, yeterli ışık almazsa yaprakları yeşile dönecek.

Bendeki Almanya'dayken sürekli yeşil yapraklıydı, İstanbul'da hem hızla büyüdü, hem de yapraklar kızardı. Mümkün olduğunca aydınlık bir yerde dursun saksısı sevgili almanyalı.

Bu arada fiyatı da oldukça cazipmiş

selis, Sudenur ve almanyalı beğendi.
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 17:26   #2
Ağaç Dostu

almanyalı's Avatar

Giriş Tarihi: 26-10-2012
Galeri: 6
Aldığım yerde bbütün kaktusler çok ucuzdu,fakat ben tohum ve çiçek soğanı ararken kaktus bölümünü son anda gördüm,
hemen gözüme kırmızı oluşu çarptı başka kırmızı yoktu ama mavi pembe sarı gri her renk yuvarlak kaktus vardı,

Bu hafta tekrar gitmeyi düşünüyorum sütun kaktus almaya...

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 08:40   #3
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı Mesajı Göster
Aldığım yerde bbütün kaktusler çok ucuzdu,fakat ben tohum ve çiçek soğanı ararken kaktus bölümünü son anda gördüm,
hemen gözüme kırmızı oluşu çarptı başka kırmızı yoktu ama mavi pembe sarı gri her renk yuvarlak kaktus vardı,

fiyatı hakikaten çok uygunmuş,
sn almanyalı, türkiye'ye gelirseniz birkaç tane de yanınızda getirin, üzerine kar koyup bize satın çok güzelmiş bitki, listeme aldım.

iris41 ve almanyalı beğendi.
ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2015, 21:07   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı Mesajı Göster

fiyatı ne kadardı acaba öğrenebilirmiyim ?

Salıha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 23:09   #5
Yeni Üye

liquid moon's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2010
Merhaba. Benim de bugün bir süt ağacım oldu. Boyu bir metreden biraz daha fazla, ama hiç sürgün vermemiş. Forumdaki güzel dallı budaklı ağaçları görünce özendim
Orta boy bir saksıda kendisi. Acaba biraz dallanması için ne yapmak gerekir? Saksısını mı değiştirmeli, tepesinden kesmeli mi biraz?

liquid moon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 00:39   #6
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Budandıkları yerden yeni dal oluşturuyorlar sevgili liquid moon. Bazen de dipten yeni gövde oluşturuyorlar. Şayet üstten kesmeyi düşünürseniz bahar aylarında yapın bu işlemi bence. Şuanda dinlenme dönemindeler.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 07:09   #7
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Biz türkiye olarak bu kadar zenginmiyiz? Sayın almanyalının mesajında ki rakamı görünce vaybe dedim burda satılan fiyatıyla fark daglar kadar
2 Yıl önce almıştım şimdi muhteşem güzelikte kızardıkca kızarıyor .
Euphorbia lacta da yaprak cıkarıyormu .

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 12:30   #8
Yeni Üye

liquid moon's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2010
teşekkürler selenn. baharı bekleyeceğim o halde.

liquid moon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2013, 15:05   #9
Yeni Üye

nazenin34's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2013
bende süt agacım olsun istiyorum, çok yere baktım malesef bulamadım.. nerde ; hangi aylarda bulabilirim?

nazenin34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 15:48   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2012
Galeri: 2
Arkadaşlar süt ağacıma domates sineği benzeri bir sinek dadandı, öldürmekle bitmiyor. Çaresini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

gingy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2018, 11:57   #11
Yeni Üye

semanurozbek's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2018
Wink

Süt ağacım çürüyor mu yoksa odunsu bir hal aldığı için mi böyle bilmiyorum. Bilen biri yardım ederse çok sevinirim. Dalları yaprakları yeşil ve yeni sürgünler veriyor.

Eklenen Resimler

Mesut Temiz beğendi.
semanurozbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2018, 23:27   #12
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semanurozbek Mesajı Göster
Süt ağacım çürüyor mu yoksa odunsu bir hal aldığı için mi böyle bilmiyorum. Bilen biri yardım ederse çok sevinirim. Dalları yaprakları yeşil ve yeni sürgünler veriyor.
Bitkinin dibi çürümüş görünüyor... Euphorbia trigona'nın canlı kısmı dıştaki yumuşak yeşil kısımdır... İçteki odunsu kısım sadece bitkiyi taşıma görevi görüyor... (Zamanla yeşil kısmın dışı da ağaç kabuğu görünümü kazanıyor, o zaman da canlı doku, yani bitki sıvılarının transferinin gerçekleştiği doku dış kabukla içteki odunsu doku arasında yer alıyor)... Resimde bitkinin arka tarafını göremiyorum, orada dış yeşil doku köke kadar uzanıyorsa orada hâlâ besin alıyordur... Çürüme çepeçevreyse o zaman dipten besin almıyor, mevcut dokularıyla yeni dalları büyütmeye çalışıyordur.. Bu durumda çürümenin ulaşmadığı yükseklikten bitkiyi temiz be keskin bir bıçakla ya da budama makasıyla kesmeniz gerekir... Daha sonra da euphorbia trigona'nın normal köklendirme yollarından biriyle köklendirmeniz gerekecek... Suda köklendirebilirsiniz, ki ben bu yöntemi tercih ediyorum... Ya da toprakta köklendireceksiniz, ki bu durumda MUTLAKA beş altı gün açıkta bekleterek kesik yerin kabuk tutmasını beklemelisiniz.. Doğrudan toprağa dikerseniz bakteriler bitkiye nüfuz ederek çürütür...
Biraz uzun oldu, ama her yönüyle açıklamak istedim..
Bol şans...

efeege ve semanurozbek beğendi.
Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2018, 08:37   #13
Yeni Üye

semanurozbek's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Bitkinin dibi çürümüş görünüyor... Euphorbia trigona'nın canlı kısmı dıştaki yumuşak yeşil kısımdır... İçteki odunsu kısım sadece bitkiyi taşıma görevi görüyor... (Zamanla yeşil kısmın dışı da ağaç kabuğu görünümü kazanıyor, o zaman da canlı doku, yani bitki sıvılarının transferinin gerçekleştiği doku dış kabukla içteki odunsu doku arasında yer alıyor)... Resimde bitkinin arka tarafını göremiyorum, orada dış yeşil doku köke kadar uzanıyorsa orada hâlâ besin alıyordur... Çürüme çepeçevreyse o zaman dipten besin almıyor, mevcut dokularıyla yeni dalları büyütmeye çalışıyordur.. Bu durumda çürümenin ulaşmadığı yükseklikten bitkiyi temiz be keskin bir bıçakla ya da budama makasıyla kesmeniz gerekir... Daha sonra da euphorbia trigona'nın normal köklendirme yollarından biriyle köklendirmeniz gerekecek... Suda köklendirebilirsiniz, ki ben bu yöntemi tercih ediyorum... Ya da toprakta köklendireceksiniz, ki bu durumda MUTLAKA beş altı gün açıkta bekleterek kesik yerin kabuk tutmasını beklemelisiniz.. Doğrudan toprağa dikerseniz bakteriler bitkiye nüfuz ederek çürütür...
Biraz uzun oldu, ama her yönüyle açıklamak istedim..
Bol şans...
Uzun olması hiç sorun değil, teşekkür ederim. O kahverengi kısma bastırdığımda herhangi bi yumuşaklık yok. Önce küçük olanı kesip bakacağım eğer kökleri sağlamsa diğerini kesmeyeceğim ama çürüme varsa diğerini de kesip dediğiniz gibi suda bekleterek köklenmesini sağladıktan sonra dikeceğim. Tekrar teşekkür ederim, kendisini kestikten sonra burada paylaşırım tekrar

Mesut Temiz ve Makbule2 beğendi.
semanurozbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 12:17   #14
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Süt ağacım yeni evini çok sevdi,sabahları aldığı 4-5 saatlik güneş sayesinde yeni yeni dallar çıkartmaya başladı
Çok seviyorum sütümü çook

Eklenen Resimler

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2013, 15:04   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-11-2013
2 gün önce ben de bir süt ağacı buldum ve çelik aldım. Siteden okuduğuma göre yara kabuk bağlayana kadar bekletiyorum. Sonra da toprağa dikeceğim. Sonucu ilerde paylaşacağım.

sonkez beğendi.
jaffa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 20:50   #16
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jaffa Mesajı Göster
2 gün önce ben de bir süt ağacı buldum ve çelik aldım. Siteden okuduğuma göre yara kabuk bağlayana kadar bekletiyorum. Sonra da toprağa dikeceğim. Sonucu ilerde paylaşacağım.
1 yıl sonraki durum şu; boyu hiç uzamadı, 9 ay sonra tepesinden yaprak çıkardı. Şu anda 8 yaprağı var.

Eski 05-12-2014, 14:50   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jaffa Mesajı Göster
1 yıl sonraki durum şu; boyu hiç uzamadı, 9 ay sonra tepesinden yaprak çıkardı. Şu anda 8 yaprağı var.
Nasıl bir toprağa diktiniz süt ağacını ne kadar sıklıkla suluyorsunuz?

Eski 05-12-2014, 21:15   #18
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gingy Mesajı Göster
Nasıl bir toprağa diktiniz süt ağacını ne kadar sıklıkla suluyorsunuz?
Görüntüsü aşağıdaki mesajdaki gibi.

http://www.agaclar.net/forum/551811-post45.htm

Normal bir toprağa diktim. 2 ya da 3 haftada bir çok az su veriyorum.

Eski 28-11-2013, 16:22   #19
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
İnşallah benimde bir tane olur...

jaffa beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2013, 23:13   #20
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Euphorbia trigona (Süt Ağacı)

Sonunda süt ağacı buldum. Sevgili cemo abla sağ olsun bana bir dal verdi. Ama bir sorunumuz var altından çürüyor. Çürüyen kısmını kesip yara yerinin kurumasını bekledim, tekrar toprağa ettim. Korkudan sulamıyorum yine çürümesin diye.

Name:  Fotoğraf1003_001.jpg
Views: 4901
Size:  65.2 KB

Üstelik böyle kırmızımsı olması çok hoşuma gidiyor.

Name:  Fotoğraf1005_001.jpg
Views: 4323
Size:  73.2 KB

Çok teşekkür ederim Cemo abla.

sonkez, Milla ve mclog beğendi.

Düzenleyen sumeyra47 : 04-12-2013 saat 23:17 Neden: Resim yüklemeyi unutmuşum:)
sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 21:25   #21
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Merhaba, benim sütağacım da budur. Geçen sonbaharda sitedeki bir arkadaşım göndermişti sağolsun. 3 daldı biri çürüdü. Böcek saldırısı atlattılar. Kışı böyle 2 dal kalıp atlattılar. Ancak hiç dallanmıyor. Dallanması için ne yapabilirim. Saksısı çok küçük değiştirmeli miyim?

Gül Batur ve Milla beğendi.
gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2014, 15:57   #22
Ağaçsever

Sıdıka's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2009
Benim süt ağacım yazın balkonda , kışın işeriye alıyorum ... Balkonum açık ve bol güneş alıyor. Yazın gelişim gösteriyor , dallanıp budaklanıyor ... kışın dinlenmeye alıyor kendini. Bu sütağacından bide kırmızısını edinmiştim fakat yaşatamadım - suyunu fazla kaçırdım herhaldeki yümuşama oldu ve kurtaramadım . Oysa kırmızısı daha hoşuma gitmişti....

Eklenen Resimler

pulibet, Muda, efeege ve 4 kişi beğendi.
Sıdıka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 09:31   #23
Ağaç Dostu

Name:  20141207_141406.jpg
Views: 6564
Size:  55.3 KB

Toprağa biraz kum karıştırmanızda fayda var. Bu da benim süt ağacım. Yaklaşık 2 yıl önce geldi bana ve 5 katı kadar uzadı, belimi geçiyor şu an aynı şekilde de uzamaya devam ediyor. Yazın her hafta düzenli suluyorum, bolca su veriyorum. Kışın bu süre biraz daha uzuyor haliyle 10 veya 15 günde bir ve daha az su veriyorum. Suyu seven bir bitki olduğunu düşünüyorum ki suyu aldıkça daha hızlı uzuyor.

Muda, efeege, Milla ve 2 kişi beğendi.
Eski 15-05-2015, 14:19   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2014
Süt ağacı

Şubat ayında bu çiçeği arkadaşım hediye etti.Yaklaşık bir metre uzunluğunda tek gövdeli tepesine yakın yerlerden 5 cm uzunluğunda yaprağa benzer dallar ve onların uçlarında küçücük yaprakları var.Mart ayı sona doğru toprağın üst kısmında yaklaşı 2 cm lik bir bölgede kahverengi bir renk oluştu.Tepedeki küçük yapraklar kurudu,ve gövdedeki dikenler de sanki karardı.Bir kaç sorum olacak.Bitki çürüyor mu.Kurtarmak için Ne yapmalıyım.Çoğaltmak istesem neresinden çelik almalıyım.Gövdeyi bir kaç parçaya ayırsam birden fazla çelik alabilir miyim böyle.Yoksa tepedeki ince yan dallardan mı çelik almalıyım Sulama saksının altından mı daha iyi olur üstten mi.Ölmesini istemiyorum,çünkü arkadaşım da elindeki tek çiçeği verdi.Lütfen yardım edin.Teşekkürler.

Name:  3.jpg
Views: 3853
Size:  56.5 KB

Name:  4.jpg
Views: 3785
Size:  23.5 KB

Milla beğendi.

Düzenleyen deliormanlı33 : 23-05-2015 saat 13:36 Neden: Konu fotoğrafı eklemek
deliormanlı33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 16:00   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deliormanlı33 Mesajı Göster
Şubat ayında bu çiçeği arkadaşım hediye etti.Yaklaşık bir metre uzunluğunda tek gövdeli tepesine yakın yerlerden 5 cm uzunluğunda yaprağa benzer dallar ve onların uçlarında küçücük yaprakları var.Mart ayı sona doğru toprağın üst kısmında yaklaşı 2 cm lik bir bölgede kahverengi bir renk oluştu.Tepedeki küçük yapraklar kurudu,ve gövdedeki dikenler de sanki karardı.Bir kaç sorum olacak.Bitki çürüyor mu.Kurtarmak için Ne yapmalıyım.Çoğaltmak istesem neresinden çelik almalıyım.Gövdeyi bir kaç parçaya ayırsam birden fazla çelik alabilir miyim böyle.Yoksa tepedeki ince yan dallardan mı çelik almalıyım Sulama saksının altından mı daha iyi olur üstten mi.Ölmesini istemiyorum,çünkü arkadaşım da elindeki tek çiçeği verdi.Lütfen yardım edin.Teşekkürler.
Bitkiniz güneş görüyorsa, buna bağlı olarak ışık gören kesimlerin rengi koyulaşabilir, kırmızıya dönebilir. Sayfanın yukarısındaki mesajlarda benzer durumlar mevcut. Yine de fotoğraf eklerseniz daha net bir şey söylenebilir.

Çelik almaya gelince, ben eşe dosta vereceğim zaman yan dallardan 7-8 cm kesiyorum, toprağa hemen dikiyorum. Bu şekilde tutturamadığım olmadı daha. Sulamayı üstten, düzenli olarak haftada bir kez yapıyorum.

Eski 06-11-2015, 14:51   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2014
Teşekkür ederim gingy. Çiçeğimin toprağını değiştirdim .Önceki toprağı çok sıkışıktı. Daha gevşek bir harç oluşturdum. Saksının alt kısmına dere taşları döşedim ,üzerine toprağı koydum. Tabaktan sulama yaptım.Şu anda gelişimi oldukça iyi. Tepe kısmına doğru yapraklı 10-15 cm uzunluğunda yan dallar çıkardı. Şimdi ben o yan dallardan çelik alsam ve diksem yeni bir bitki oluşturabilirmiyim.Bir de çiçeğim şu an tek ana gövdeli. Ondan üstten kesitler yaparak bir kaç tane çelik alsam ana bitki ölür mü, ve o şekilde aldığım çelikler tutar mı .Çeliğin alt ve üst ucu kesik olsa da tutar mı .

deliormanlı33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2015, 00:31   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-07-2009
Benim süt ağacının yeni hali.

Eklenen Resimler

ide, zeyuna, alaoğlu ve 8 kişi beğendi.
konuk80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2015, 00:35   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-07-2009
3 yıl sonraki hali

Eklenen Resimler

konuk80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2015, 20:46   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2015
euphorbia trigona

Bu da anneciğimin süt ağacı çiçeği
süt ağacı'nın fiyatını bilen varsa rica etsem bana yardımcı olabilir mi arkadaşlar ?

Eklenen Resimler

Salıha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2015, 00:17   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-07-2015
Maşallah,süt ağacınıza.Ne yapıyorsunuz acaba,Konuk 80 çok çabuk ve güzel büyümüşler.

konuk80 ve Jakin beğendi.
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026