![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
nedense bir çok bitkide yalınkatlar daha dirençli oluyor. benim aynı saksıda iki kök kalanşom vardı; biri beyaz katmerli, diğeri turuncu yalınkat. turuncu olan çok güzel çiçek açıyor, beyaz olan yaprak verip boy atıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2010
|
![]() Resmini paylaşırsınız umarım, pembeler daha bir güçlü gibiler..! Ben de kırmızıların açmasını bekliyorum hala..! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2011
|
benimde bir kalanchoem var ama cok kıskandım ne guzel hepinizinki cok cok açıyor benimki ayda bir falan 1 tane acıyor..ekstra bir bakım mı lazım anlamadım ilaç mı lazım böyle cok cok ilk alındığı gün öyleydi sadece sonra öyle hiç açmadı neden?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-08-2006
|
Bendede var çiçek açmayı bitirdi daha açacak diye bekliyorum ,suyu çok seviyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim icin en güzeli Kalanchoe tomentosa . Cok zor gelişiyor 2 ci yılı hala ufacık cicekleri al benisiz ama yaprak formu insanı kendine hayran bırakıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
ben hatayı burda yapıyorum sanırım öglene kadar tam güneşi alıyor . sorunu yok aslında sadece yavaş büyüyor. Kalanchoe‑beharensis cok güzel gelişirken bunun yerinde sayması canımı sıkıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
Benim kalanchoe renk değiştirdi...Şu an sarı renk daha da yoğunlukta.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
|
Bahara hazırlık Kalanchoe'ler yenilenerek hayat bulmaya başladı yaşlanmış kalanchoelerden aldığım çeliklerin bir kısmı iyice köklendi ve köklenenleri saksılara aldım gelişmeleri güzel gidiyor beyaz,kırmızı,pembe,ve sarı (çiçeklendi) katmerliler. Kırmızı ve beyaz çelikler arka planda görünen büyük saksıdan. ![]() Köklenmeye çalışanlar çelikler ![]() Hepsi bir arada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
Benim Kalanchoe beharensis ve tomentosa sadece büyüyor ne zaman acacaklar cok merak ediyorum . tomentosa yı yapraktan denedim hic başarılı olamadım . deniyip cogaltan oldumu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2011
|
![]() Selamlar sayin daffodil benim kalancohe'lerimde boyle kokler verdi bende koklu kisminin altindan kesip torflu topraga Diktim ve kisa zamanda kolaylikla tuttu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Tomentasa yapraktan çok kolay üretiliyor toprağın üzerine bırakmanız yeterli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
Arkadaşlar yardım edin sayfaların hepsini okuyamadım.Benim pembe katmerli bir kalanşom var onu mutlaka çoğaltmak istiyorum .Çünkü sadece bir tane var ve başka kalanşo alacak maddi durumum yok o yüzden yaprağı direkt toprağa diktim ama sonuç alamadım.yaprağı suda köklendirebilir miyim?kaç günde köklenir?eğer köklenirse yavru alıncaya kadar pet şişeye dikip sonra mı saksıya almalıyım?Lütfen yardım edin anneme hediye etmek istiyorum çoğaltıp.Ayrıca hala çiçekliler o yüzden daldan çelik alamam yapraktan olmalı lütfen anneme hediye etmem gerek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çelik alarak daha kolay çoğaltırsınız. Çelik alacağınız yerler genelde çatallaşmış dalların pürcüklenmiş olanları daha kolay köklenir(alttaki eklentilere bakın) kolay gelsin http://www.agaclar.net/forum/851669-post844.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
2 ay önce bir arkadaşa hediye gelen kalanchoe'nin kopan bir yaprağını ben bunu köklendiririm diyerek aldım kaktüslerin olduğu kumlu toprakta çok az toprağa giriyor geçen haftalarda bir baktım dibinde küçük kökler var ancak daha başka bir gelişme yok türünü bilmiyorum beyaz çiçekliydi. Acaba bu şekilde çoğaltılabilir mi yoksa yapraktaki kökler öylesine durur mu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayın Adsener çiçekli halleri başka güzel, ben kalanşo nun her renginden almıştım bu yıl sıcaklardan bir kaç tanesi kurudu artık çiçekleri açınca anlayacağım hangilerinin kuruduğunu.Ben kalanşoların aşırı güneş ten korunması gerektiğini çok geç anladım.Sizinkilerin bulunduğu yer terasa benziyor üzerlerine güneşten korumak için düzenekmi yapıyorsunuz yoksa içeride mi duruyorlar.Kimbilir belki de komşuyuzdur bir gün kendilerini canlı canlı görürüm....(En yaşlı kalanşom) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Yeni bir Kalanchoem oldu ama alt türünü tüm aramalara rağmen bulamadım, bir de sizler bakın arkadaşlar yoksa yanılıyormuyum, Kalanchoe değil mi acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Arkadaşlar benim kalanchoem açmıyor, iki sene önce almıştım. Geçen sene çelik almıştım o açtı, eskisi açmadı. Bu sene o aldığım çelikte açmadı. Başka çelikler aldım, hiçbiri açmıyor. Ne yapmak lazım? Açmama sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|