agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni2682Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-11-2008, 13:45   #151
/

Giriş Tarihi: 17-10-2008
Galeri: 1
kolonşemden 1 tane daha üretmek için dal koparcam neresinden koparsam tutma olasılığı daha yüksek olur. Bu mevsimde ekilirmi ? kısa gün uygulamasını yapıcam 16.30 da siyah poşetle kapatıcam

kolonşemin gecen seneki hali
fotodaki iyileşmeye baslamış hali iyice dal olarak kalmıştı beyaz sineklerden dolayı

Eklenen Resimler

elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 18:17   #152
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elif59 Mesajı Göster
ewet pürçek kök demek...saksıyı değişmeyi düşünüyorum çünkü saksının deliklerinden kök cıkmış 2 senedir aynı saksıda 1 boy büyüğüne alıcam..

işte pürçek dediklerim..
Altından kökler çıkmışsa değiştirmek lazım tabi.
Bu arada ben Compo Sana isimli bir çiçek toprağı aldım. Çok güzel birşey.
İçinde perlit, agrosil (köklendirmeyi uyarıp bitkinin sağlıklı büyümeisni sağlıyormuş) ve bolca organik gübre var.
Bu toprağa dikince 4 ay gübrelemeye de gerek yokmuş.

Düzenleyen derya Derya : 11-11-2008 saat 18:18 Neden: ekleme
derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 18:22   #153
Ağaç Dostu

Alıntı:
kolonşemden 1 tane daha üretmek için dal koparcam neresinden koparsam tutma olasılığı daha yüksek olur. Bu mevsimde ekilirmi ? kısa gün uygulamasını yapıcam 16.30 da siyah poşetle kapatıcam

kolonşemin gecen seneki hali
fotodaki iyileşmeye baslamış hali iyice dal olarak kalmıştı beyaz sineklerden dolayı
O yeni filizli dallardan koparıp 1 hafta- 10 gün suda bekletirsen çok kolay köklendiğini görürsün. Bu çelikler bence önce torfa dikilmeli, torf çeliklerin daha iyi gelişmesini sağlıyor (benim tecrübeme göre).
Ve inanamayacaksınız, çelikleriniz öyle hızla büyüyüp gelişecek ki, anaç çiçeği bile geride bırakacak.

Eski 11-11-2008, 18:45   #154
/

tsk yani bu dallarda kökleşme kötü bişey değil öylemi

Eski 11-11-2008, 18:48   #155
Ağaç Dostu

Yok canım, olgunlaşınca böyle yapıyorlar yaramazlar

Eski 11-11-2008, 18:56   #156
/

tesekkürler derya peki dal neresinden koparayım asagılardan mı yukarlardanmı

kısa gün uygulamasına bugün basladım ne zmn sonuc alabilirim tomurcuk görebiilirm

Eski 11-11-2008, 19:05   #157
Ağaç Dostu

Yukarıda ki dallarından al bence..
Kısa gün uygulamasının detaylarını Susam biliyor.
Ona soralım bence..
Kolay gelsin

Eski 12-11-2008, 08:55   #158
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2008
Elif Hanım. Kalanchoelarda her yıl saksı değişimi iyidir. Daha iyi çiçeklenme sağlar. O yüzden gönül rahatlığıyla saksısını değişin. Hazır kök gelişimleri var. Hemen onların altından kesip direk dikebilirsiniz. Yeni diktiklerinizi bol ışık alan ve sıcak olan bir yerde tutun ki çabuk gelişsinler. Sulamasına da dikkat ederseniz hemen şahlanacaklardır.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 18:49   #159
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Habire kökboğazı çürüyen, kesip kesip toprağa yeniden sapladığım kalanchoelerim hiç beklemediğim bir anda tomurcuk vermiş, hem de birsürü. İyice kartlaştıklarını ve çiçek açmayacaklarını düşünüyordum oysaki.
Bir saksıda üç renk var, bakalım bu tomurcuklar hangisine ait çıkacak

Eklenen Resimler

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 10:19   #160
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Alıntı:
susam ///Sevgili FüsunAnk. Bitlerle mücadelede arap sabunuda deneyebilirsiniz. Tamamen organik olduğu için bitkiye zarar vermiyor. Bir süngeri iyice köpürtüp bununla bitli ve de bitsiz bölgeleri iyice köpükleyin. 5 dk kadar bekledikten sonra iyice durulayın. Kalan bitleri kulak pamuğu yardımıyla temizleyin. Özellikle yaprak altlarında ve sap diplerinde yumurtaları kalır. Bu bölgelere dikkat edin. Gerekirse bu işlemi bir kaç kez tekrar edin. Umarım bitler çiçeklerinizi terkeder. Uygulamadan sonra tecrübenizi aktarırsanız sevinirim.
Sanırım çiçegi kurtardık. Bitler görünmüyor, sağlığı ve keyfi de yerinde. Sayın Susam'ın önerileri iyi geldi. Teşekkür ederim Sn.Susam ve Sn. derya_derya.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 21:54   #161
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Bunlarda benimkiler. Büyük yapraklı olanı birbuçuk ay önce dikmiştim. Ne zaman çiçeklenir acaba.

Name:  kalanchoee.jpg
Views: 3655
Size:  64.1 KB
Name:  kalanchoe.jpg
Views: 3743
Size:  42.3 KB

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2008, 13:41   #162
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Alıntı:
ne kadar uygulamam gerek kıs gün uygulamasını ne zaman tomurcuk görürüm ?
Elif. Günler yeterince kısaldığı için şu anda kısa gün uygulaması yapmana gerek yok. Zamanı geldiğinde budadığın dalları direk toprağa dik. Çabuk tutuyor. Bu arada budadığın kalanchoe da tazelendiği için çiçek verme ihtimali artıyor.

Eski 20-11-2008, 13:42   #163
Ağaç Dostu

susam's Avatar

FüsunAnk. Bitlerin temizlendiğine çok sevindim. Yanlız sen yinede arada yaprak altlarına ve dal diplerine bak. Kalan yumurtalar çok küçük olduğu için gözden kaçabilir. Yenilemeden tekrar temizlersin.

Eski 20-11-2008, 14:07   #164
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi susam Mesajı Göster
Elif. Günler yeterince kısaldığı için şu anda kısa gün uygulaması yapmana gerek yok. Zamanı geldiğinde budadığın dalları direk toprağa dik. Çabuk tutuyor. Bu arada budadığın kalanchoe da tazelendiği için çiçek verme ihtimali artıyor.

Kısa gün uygulamasını 2 gün uyguladım..3 çelik almıştım şimdi suda baya köklendiler ekicem onları büyük kolonşemde zamanı gelince açar diye düşünüyorum açmassada bana onun yeşilliğide yeter

Eski 20-11-2008, 20:18   #165
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Alıntı:
FüsunAnk. Bitlerin temizlendiğine çok sevindim. Yanlız sen yinede arada yaprak altlarına ve dal diplerine bak. Kalan yumurtalar çok küçük olduğu için gözden kaçabilir. Yenilemeden tekrar temizlersin.
Hergün kontrol ediyorum. Gördüğümüde deterjanla ıslattığım pamuklu çubukla almayı düşünüyorum. Ama görünmüyorlar Allahtan. Görünürlerse karşılarında beni görecekler.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 19:52   #166
Ağaç Dostu

suzan7's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2008
Sevgili susam,
sana sormak istediğim bir kaç soru var.
Cevaplarsan sevinirim.
1) Benim kaıoncem kapalı balkonumda duruyor.Gündüz sıcaklık şu aralar 11-15 derece akşamları 10 dereceye kadar düşüyor. Bu sıcaklık yeterli mi?
2)Ne sıklıkta sulamalıyım.Çiçek açmak üzereler.
3) Sıvı besin verebilirmiyim.?
teşekkürler.

suzan7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 07:49   #167
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suzan7 Mesajı Göster
Sevgili susam,
sana sormak istediğim bir kaç soru var.
Cevaplarsan sevinirim.
1) Benim kaıoncem kapalı balkonumda duruyor.Gündüz sıcaklık şu aralar 11-15 derece akşamları 10 dereceye kadar düşüyor. Bu sıcaklık yeterli mi?
2)Ne sıklıkta sulamalıyım.Çiçek açmak üzereler.
3) Sıvı besin verebilirmiyim.?
teşekkürler.
Sevgili Suzan.
1) Balkonunun ısısı kalanchoe için uygun. Bu açıdan için rahat olsun.
2) Soğuklar başlayınca sulama mutlaka azaltılmalı. Kalanchoe zaten suyu çok sevmez. Özellikle de kışın az sulamak lazım. Birde çiçeklenme döneminde su iyice azaltılır. Toprağı kontrol ederek sulama zamanını anlayabilirsin. Toprak kurumaya yüz tuttuğunda sulayabilirsin.
3)Sıvı besinler özellikle kalanchoe da gelişme döneminde haftada bir verilir. Daha sonraları gübreleme ihtiyacı duymazlar. Ben yinede benimkilere arasıra gübreli su veriyorum.
Bir de şunu ekliyeyim. Kalanchoenun her sene güzel çiçek açması ve gelişmesi için, ilkbaharda mutlaka saksısını değiştirmek gerekir. Bu her yıl tekrar edilmelidir.

Eski 27-11-2008, 07:56   #168
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burcuciner Mesajı Göster

benim çiçeğim sürekli boyuna gidiyordu ben de onu budadım ama yanlış mı yaptım acaba çünkü şimdi 2 tane kalın dal kaldı.1-2 tane çiçek verdi onlar da hemen kurudu.Ne yapmam lazım acaba?
Sevgili Burcu. Çiçeğine gün ışığı yukarıdan geliyor gibi. Bitkiler gün ışığını gördükleri yöne doğru yönelirler. Bu durumda ışığı yukarıdan alıyorsa boylanması doğaldır. Sizdeki durum sanırım bundan kaynaklanmış. Budama yüzünden sıkıntıya düşmeyin. Kalanchoe dayanıklı bir bitki. Yakında sürgün vermeye başlar. Ama bu arada sulamasına dikkat edin. Yeni budadığınız için bir ay kadar sıvı gübre verebilirsiniz. Bahara saksısını değişin. Taze toprakla buluşsun. Çiçeğinin kuruma sebebini anlayamadım. Ne kadar süre kaldı çiçekleri bunu bilemediğim için bir şey söyleyemiyorum. Çiçekler kuruyunca çiçek veren sap dibinden değil de hemen çiçek altından kesilirse yeni çiçekler verir.

Eski 27-11-2008, 12:13   #169
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-11-2008
Merhabalar.benimde bir zamanlar kalanchoe çiçeğim vardı.kalanchoe yaradılış bakımından harika bi çiçek.halam almıştı.ve ilk defa çiçeğim olduğundan 15 20 günlüğüne şehir dışındaydım.ilgilenemedim.eve geldiğimde büyümüş olarak göreceğimi sandığım çiçeğimin sadece sapı kalmış öyle üzülmüştüm ki.ama yeniden bi kalanchoe alırsam gözüm gibi bakcam.bu arada gazetede okudum kalanchoe bi kaktüs türüymüş

meraklı kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2008, 10:04   #170
/

Tabi öyle aspirinli suyu ne kadar veriyoruz..?

Eski 03-12-2008, 10:10   #171
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Normal çiçeği sularken verdiğimiz miktarda. Yani çiçeklerin sulanma zamanı geldiğinde aspirinli suyla suluyoruz. Zaman aralığı kışın 2 hafta, yazın haftada bir.

Eski 03-12-2008, 14:22   #172
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Merhaba
adım Nirva aranıza yeni katıldım. Kalanchoelarla ilgili bütün yazdıklarınızı okudum fakat benimkilerde olan sorunlara rastlayamadım. Koçtaş'tan aldığım sarımsı-pembe renkteki kalanchoemun büyük yapraklarının altında koyu renk çizikler olduğunu farkettim. Bu normal midir? Bir de bir arakadaşımın yazın bana verdiği ölmek üzere olan kalanchoe bayaa büyüdü iyice şekilsizleşti. Sanırım budamam gerek. Fakat yeni tomurcukları var. Onun da bazı yapraklarının altında ve üstünde kahverengi yanmış gibi lekeler var. Bunların ne olduğu konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Daha önce iki kalanchoemu sanırım mantar yüzünden kaybettim. Yapraklarında grimsi lekeler oluşuyor sonra da yaprak kuruyordu. Topas 100 EC isimli bir ilaçla müdahale etmiştim ama geç kalmışım. Zaten çiçekleri eve getirdikten bir süre sonra dipteki büyük yapraklarının hepsi kuruyor ve bir daha hiçbiri o kadar büyümüyor. Bunlar da ölecek diye çok korkuyorum. Çiçeklerin ve problemli yaprakların resimlerini ekliyorum. Telefonlar çektiğim için biraz bulanık olabilir kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 14:55   #173
/

Yinede tecrübeli arkadaşlar cevap versin..Bana sorun yok gibi geldi
Benim kolonşemde tomurcuk çıkarıyor ektiğimden beri hiç açmadı 3 yıl oldu bu yıl çok açıcak her dalında tomurcuk var

Eklenen Resimler

Eski 03-12-2008, 15:54   #174
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Ne mutlu size. Umarım benim bu sene aldıklarım da beni üzmez de seneye yine açar. Pembe olan bütün yaz devamlı tomurcuk verdi sonra biraz dinlendi şimdi yeniden tomurcuklandı. Genelde çiçekli bitkilerim ilk seneden sonra pek çiçek açmıyor. Sanırım sorun kullandığım toprakta. Yapraklar yemyeşil ve çok sağlıklı çıkıyor bitkiler kocaman oluyor ama çiçek yok =( Bu kalanchoeler diğerlerinden daha az nazlı sanırım ki ben bile tomurcuklandırmayı başardım.

Eski 03-12-2008, 17:26   #175
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Ben de seneye deniyim kısa gün uygulamasını bu sene aldıklarımla. Arkadaşımın verdiği kalanchoe bütün yaz balkonda kaldı saatlerce güneş görüyordu yine de sürekli çiçek açtı. Arsız biraz galiba Şu an oturma odasında duruyorlar. Çok sıcak değil içerisi 22-23 derece geceleri de en düşük 18 derece oluyor. Bazı arkadaşlar dışarıda tutmanın daha iyi olduğunu yazmışlar. Kapalı balkona çıkarabilirim aslında ama orda da mantardan korkuyorum. Kararsız kaldım. Ne yaptıysam kurtulamadım mantardan habire bulaşıyor balkondakilere. İlaçlıyorum bir süre iyileşiyorlar sonra yine =(

Eski 04-12-2008, 00:23   #176
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Şimdi farkettim. Yeni aldığım tomurcuklu sarı kalanchoemun bazı tomurcukları daha açmadan kurumuş, açmış olan bazı çiçeklerinin de ucunda kahverengi noktalar var. Neler oluyor? (resimlerini çektim fakat ışık yeterli olmadığı için çok bulanık çıktı)

Eski 04-12-2008, 07:51   #177
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ninina84 Mesajı Göster
Merhaba
adım Nirva aranıza yeni katıldım. Kalanchoelarla ilgili bütün yazdıklarınızı okudum fakat benimkilerde olan sorunlara rastlayamadım. Koçtaş'tan aldığım sarımsı-pembe renkteki kalanchoemun büyük yapraklarının altında koyu renk çizikler olduğunu farkettim. Bu normal midir? Bir de bir arakadaşımın yazın bana verdiği ölmek üzere olan kalanchoe bayaa büyüdü iyice şekilsizleşti. Sanırım budamam gerek. Fakat yeni tomurcukları var. Onun da bazı yapraklarının altında ve üstünde kahverengi yanmış gibi lekeler var. Bunların ne olduğu konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Daha önce iki kalanchoemu sanırım mantar yüzünden kaybettim. Yapraklarında grimsi lekeler oluşuyor sonra da yaprak kuruyordu. Topas 100 EC isimli bir ilaçla müdahale etmiştim ama geç kalmışım. Zaten çiçekleri eve getirdikten bir süre sonra dipteki büyük yapraklarının hepsi kuruyor ve bir daha hiçbiri o kadar büyümüyor. Bunlar da ölecek diye çok korkuyorum. Çiçeklerin ve problemli yaprakların resimlerini ekliyorum. Telefonlar çektiğim için biraz bulanık olabilir kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili Ninina. Bahsettiğiniz sanırım yaşlanan yapraklarda görünen kararmalar. Bu yapraklar zaman zaman yaprak sapından kesilerek alınmalı. O zaman taze yapraklar çıkacaktır. Bu ciddi bir sorun değil. Fakat bitki üzerinde bırakmanız doğru olmaz.

Eski 04-12-2008, 07:54   #178
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Ninina. Solan çiçekleri de zamanında bitkiden keserek uzaklaştırırsanız yeni tomurcuklar daha sağlıklı olacaktır. Yaz boyu açması normal. Zaten kalanchoe hemen hemen her dönem çiçek verebilir. Yanlız her baharda mutlaka toprağının değiştirilmesi gerekir. Buna dikkat ederseniz çiçekleriniz uzun yıllar yaşayacaktır.

Eski 04-12-2008, 10:54   #179
Ağaç Dostu

Minem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-09-2008
Galeri: 12
Ben de kalanşolarımı tomurcuklu almıştım, sanırım yerlerinden memnunlar ki açmaya çalışıyorlar..
Name:  03122008125.jpg
Views: 3737
Size:  53.5 KB

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 11:39   #180
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Alıntı:
Sevgili Ninina. Bahsettiğiniz sanırım yaşlanan yapraklarda görünen kararmalar. Bu yapraklar zaman zaman yaprak sapından kesilerek alınmalı. O zaman taze yapraklar çıkacaktır. Bu ciddi bir sorun değil. Fakat bitki üzerinde bırakmanız doğru olmaz.
Teşekkür ederim Susam ben de zaten kesip atıyorum onları. Peki bu büyük yaprakların nerdeyse eve gelir gelmez sararıp bir daha da çıkmamasının sebebi nedir? Onları iyi beslemediğim için olabilir mi?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025