![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
katmerli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bunu tesadüfen sularken kırılmış ve saksı toprağına düşmüş buldum . Kendiliğinden bu hali almıştı , özellikle dikmedim . Sonra kedi kumunun ( saf dolomit minerali içeren marka , topaklanma yapmıyacak ) sukulent ve kaktüsler için uygunluğunu denemek için bu bardağa aktardım . Bir haftadır orada , ben de azıcık çektim gelmiyor ![]() Bu yöntemin Kalanchoe Blossfeldiana' da işe yarayacağı konusunda fikrim yok . Ama denemekle ne kaybedersiniz , bir yaprak sadece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senden gördüm ben de yapayım dedim. Çürüdü. ![]() Yaprak çeliklerim bile tutmuyorlar. Yaklaşık 50 gündür topraktalar hala tık yok. Bir püf noktası varsa lütfen yardım edin , neyi yanlış yapıyorum. Bunlar çiçeği geçen kalanşomun yapraklarının arkasında gördüğüm lekeler. Tüm yapraklarının arkası böyle. Ve çiçeğimin yaprakları uçlarından sararıp, yumuşayıp kuruyorlar. Birde bir kaç defa minik sinek gördüm etrafında. Yan yana 5 saksı kalanşom var. Ama sorun sadece bunda var. Ne yapmalıyım? ![]() ![]() Düzenleyen blaze ash : 22-11-2011 saat 19:54 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ağustos'ta köklendirmek için ayırdığım çelikler iyice toparlandı ve çiçek tomurcukları kendini göstermeye başladı ![]() Köklenmeye çalışanlar çelikler Eklenti 242255 Eklenti 242256 Hepsi bir arada Eklenti 242257 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe fedchenkoi
Kalanchoe fedchenkoi Genel görünüm ![]() ![]() Bazı dallar albino olarak çıkıyor ... ![]() Olağan halleri böyle ![]() ![]() Çiçeğini görmedim , ama doğadaki her bitkinin bir çiçeği var , bu da bir gün açacaktır . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe ' yi açtırmanın iki yöntemini paylaşmak isterim . Biri Giberelik asit uygulanması , diğeri de kısa gün uygulanması . Kısa gün uygulanması bitkiye 14 saat boyunca suni ışıksız ortam sağlanmasıyla olur . Bir nevi 14 saatlik " karartma " . Bu uygulama 20 gün boyunca devam edilir . Daha sonra bitki aydınlık bir yere alınır . Saygılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2010
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgli günebakan.Yukarda yazılardan doğru mu anladım,yoksa siz bu bitkiden ürettiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Benimkide açtı açacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
merhaba arkadaslar dogrumu anladim acaba. bu cicekli kalanhoe cicegini cogaltmak icin yaprakdan koparip direk torf ve kumlu topraga direk dikicez yoksa suda sacaklandirip oylemi dikicez.ben bi tanesinin saksisini degistirirken sacali bi yaprak ekdim kasimda ama halaa faliyet yok oldugu gibi duruyor da ? net bi cevap yazarsaniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2011
|
![]() ![]() Merhaba ben yeni üyeyim,Kalanchoe'mun resmini sizlerle paylaşmak istedim.Çiçeklenmesi bittiğinde budadığım kalanchoe'm şu anda açmak üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2011
|
merhaba
Bunlar da benim kalanchoelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2011
|
Bunlar da yavrularım
ikinci resimdeki yaprağı suda köklendirip diktim. digerleri ise direkt diktiğim yapraklar. bakalım hangisi daha önce tutacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Arkadaslar ben yaprakdan kalanchoe denemem bu sekıle geldı. yaprakları suda beklettım 3 gun sonra da topraga dıkey ve yatay olarak uzerıne yatırdım. ama assagıdakı resımlerde bellı oluyo mu bılmem kac gunde ancaa kucucuk sacak verır gıbı oldular. bunları sımdı ne yapmalı topraga dıkmelı mı ıyıce yoksa ordan yıne kendılgınden yaprak cıkmasını mı beklemelı yardımınız lazım tesekkurler fotograf yukleyemıyorum bı turlu neden acaba sorun mu var Düzenleyen sevgice : 28-02-2011 saat 17:16 Neden: fotograflar yuklenemedı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen ipektuğçe : 24-05-2011 saat 01:31 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim Kalanchoe beharensis ve tomentosa sadece büyüyor ne zaman acacaklar cok merak ediyorum . tomentosa yı yapraktan denedim hic başarılı olamadım . deniyip cogaltan oldumu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
buda yeni kalanchem
arkadaşlar praktikerden yeni aldığım kalanche yaprakları tırtıklı ve çiçekleri bordo çok güzeldi ama şimdi çiçekleri bitti tekarar açınca sizlerle paylaşıcam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Benim yapraktan çeliklediklerim kocaman gövdeli ve bol yapraklı oldular ama hala çiçeklenme namına birşey yok ortalarda... Ortalama 1 sene belki daha fazla oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Sizin Kalanchoeleri gördükten sonra tekrar deneyim dedim. Bu kez sizlerin verdiginiz bilgilere göre bakim yapacagim. Sanirim daha önce kalancholeri cok fazla suladigimdan kayip ettim ![]() Herneyse renk konusunda karar veremedim, her renkten cok kücük birer fidan alip bir saksiya toparladim, burda havalar biraz isinsin dogru terasa atmayi dünüsüyorum.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın İncii Arajman güzel olmuş, fakat iki ayrı saksı yapsaydınız iyi olurdu (çok sık olduğundan pamucuk hastalığı olma olasılığı yüksek) büyüdüğü zaman içkısımlar havasız kalacak, birde iri yaprakları koparmanızı tavsiye ederim. Bol çiçekli günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Alıntı:
Sayin adneser, Tavsiyeniz icin cok tesekkür ederim, aslinda evet cok dar oldu ama suan oda da saksi icin hemen hemen hic yerim kalmadigi icin böyle bir yere toparladim. Havalarin isindigin da ilk isim onlari iki saksiya ayirmak ve iri yapraklarini koparmak olacak. Tavsiye ve güzel dilekleriniz icin tekrardan tesekkür ederim. Saygilar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Benim 3 tane kalanchoem var.Geçen bahar almıştım.Kışı içerde geçirdiler.Çok keyifli değiller.Açık pembesi açtı,koyusu açtı ama minicik.Forumda gördüğüm top top açmış kalanchoeleri hayranlıkla izliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|