![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
Sayın Saraswati, kalanchoenizi çoğaltmanız için iki usul var. Dediğiniz gibi dalından keserek dikebilirsiniz, kolayca tutar. Diğer usul de herhangi bir sağlıklı yaprağı dala bitiştiği yerden koparın, bir-iki gün yaprağı açıkta bekletin sonra yaprağın sapını toprağa çok derine gömmeden batırın, toprak kurudukça sularsınız. Zamanla köklenip filizlenir. Kolay gelsin... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
kalanchoemun eski çiçekleri kurudu, yeni çiçekler vermeye başladı. yapraklarını da tazeledi. benim eski yaprakları temizlemem mi gerekiyor? kuruyan çiçekleri de tohum olursa belki diye koparmıyorum ama olur mu bilmiyorum ![]() ne yapayım ben şimdi ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Ben kalanchoeleri güneşe koyduğumda Yapraklar hemen yumuşamaya ve yanmaya başlıyor, daha sonrası ne olur bilemiyorum, cesaret edip daha ileri gidemedim bugüne dek Yaprajklar yumuşayınca hemen gölgeye çekiyorum. Karşıda yaşlı bir teyze var, tüm gün güneş alan kalancholeri çiçekten görünmüyor ayrıca yapraklarıda daha dolgun ve kırmızımsı bir renkte... maşallah. Nasıl oluyor anlamıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
artık tohum olacaktıysa da olamaz. eve geldiğimde zaten çoktan ablam tarafından koparılmışlardı. çiçekleri görünmüyormuş... çiçeklerime yaptığı da ilk değil. daha 7-8 ay öncesinde de sulamıştı çiçeklerimi sağolsun (!) ama bir hastalığa karşı yaptığım ilaçlı suyla... bi tane daha var dostlar başına. o da vitaminli suyumu dökmüş, bu su ne biçim olmuş böyle diye... güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneşe alıştırınca zarar görmez deniyor, eski sayfalarda da okudum fakat ben kalanchoeleri güneşe nasıl alıştıracağımı hala anlamadım gitti. Lusoari'den mart sonunda aldığım tam 9 tane kalanchoe fidelerim var, 5i bir, 3ü bir saksıda, kalan bir tanesi ayrı saksıda şuan. Bitlenmişti, bende geçen hafta autumn joy'da deneme yaptığım üzere kalanchoeyide İlaçladım (muhabbet kuşumun bit ilacıyla) İlacı sıkarak 20 saniye sonunda bitkiyi yıkadım, gölgede yapraklar kuruduktan sonra mutfak camının iç kısmına koydum bakalım güneşe alışma olayımız nasıl son bulacak. Yaklaşık 2 saattir cam arkasında güneş alıyor. Çarşamba günü sarı ve uçuk pembe renklerinde katlı açan iki çelik daha edindim, suya koydum bekliyorlar. Doğrudan toprağa daldırmaya cesaretim yok, umarım suda çürümeden kök yaparlar. Hiç bu kadar çok ve bu kadar çeşitli kalanchoelerim olmamıştı ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk birkaç gün (mesela 3 gün) sadece sabah ya da akşam güneşinde 1 saat bekletip, tekrar güneş görmeyen eski yerine alınır. İkinci birkaç gün (mesela 3 gün daha) sadece sabah ya da akşam güneşi gören yerde sürekli tutulur. Bu süreç tamamlandıktan sonra artık bitki güneş gören kalıcı yerine alınabilir ama yine de mümkün olduğunca yakıcı öğlen güneşinden korunmalıdır ki bu korunma ihtiyacı güneş bitkileri için bile gereklidir... Bilmem açıklayıcı oldu mu sevgili hira ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet havai köklenme olmuş, eğer çoğaltmak istiyorsanız kesip toprağa daldırabilirsiniz ama çoğaltma isteğiniz yoksa herhangi bir şey yapmanıza lüzum yok, bu normal bir durumdur, öylece kalabilir... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Köklere zarar vermekten korkmanıza pek gerek yok aslında zira bu bitkiler, herhangi bir dalını kırıp alelade şekilde toprağa daldırsanız dahi hızla köklenirler ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Böceklenen kalanchoe fidesini İlaçlayıp yıkadıktan kurumasını bekledikten sonra güneşli ve neredeyse sürekli açık olan mutfak penceresinin iç kısmına koymuştum. Güneşten rahatsız olmadı ve yeni çıkan yapraklar daha güçlü geliyor ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabahın 6:30'un da yürüyüş yapıyordum, çöp kenarına terk edilmiş bir kalanchoe gördüm ve gözlerime inanamadım, çünkü durumu atılmak için çok çok iyiydi.. Kırmızı yalınkat çiçeklerle ve bi o kadarda tomurcuklarla doluydu üzeri. 2,5 litrelik bir duvar boyası kabına yarıya kadar toprak doldurulmuş ve topragı susuzluktan taş kesilmişti. Gövdesi adeta ağaçlaşmış, belli ki bayaca yaşlı bir kalanchoe.. Sırtladım geldim eve, biraz suya besin karıştırıp verdim, kuruyan çiçek dallarını kestim.. Balkonun baş köşesine kondurdum. Bu güzel çiçek güzel bir saksıyı hak ediyor ama keyfini kaçırmaktan korkuyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukarda bahsettiğim kalanchoe |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Çok güzelmiş .Nasıl çelikliyoruz menekşe gibi daldırarak mı? Benim kalanşom yeni aldım.Yaprak tan çoğalıyor mu? Düzenleyen sardunya18 : 27-07-2015 saat 14:08 Neden: HARF HATASI |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
. Menekşe gibi çeliklemiştim tuttu .yavru verdi. Hatta tomurcuklanmış |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2016
|
Benim de bir tane çiçeğim var. Pembeydi bir buçuk yıl oldu hala çiçeklenmedi. Köklenen dallarindan koparıp direk diktim kendisini de budadim. Benim yavrular ne zaman ciceklenir? Sizinki ne kadar sürede bu hale geldi? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Mesajınızı yeni gördüm benim yaprak 8 ya da 9 ayda yavru verip tomurcuklandı .Güneş gören cam kenarındaydı aslında çok üstüne düşmedim .Budadığınız kısımları direk toprağa dikebilirsiniz .Güneş görmesi önemli bol çiçekli günler dilerim |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. Sardunya18, yaprakları toprağın üzerine bıraktığınızda kökler çıkarıp tutunmaya başlıyorlar. Ya da çelik olarak da direkt toprağa dikebilirsiniz. Çok güzelmiş bu arada, güle güle büyütün.. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben deneme yaptım Asla dikmedim, sadece ortanca saksısını biraz kabartıp yaprağı toprağın üzerine gölge yere koydum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Mesaja ekleyemedim fotografı |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Bende 1 tane kalanchoe vardi solmus kurumak uzerydi saksisini buyuttum 2 yapraktan ibaretken costu ve onunu alamiorm ufak kaldi yapraklari 1 seneye yakin cicek acmiyor budamasindan falan anlamiyorum aslina bakarsaniz ilk cicek deneyimim dal alip saksiya ektim tutmasini bekliyorum cicek acmasi icin ne yapmam gerek cicekciler vitamin diyor kullandim bana misin demiyor karanliktada tuttum |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
[attach] ![]() ![]() ![]() [/attach] Buda fotograflari cicegimin artik acsin cok guzel cicekleri vardiii ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Rüzgarda tepe üstü inen kalanşo saksısının eski üyesi... Bunu nasıl çelik yapmalıyım sizce? Böylece diksem olmaz mı ? ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|