![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Üzerinde tomurcuk varsa şimdi budamayın. Çiçeklenmesi bitip çiçekleri kuruduktan sonra budasanız daha iyi olur sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2013
|
evet artık bu kış şekilsiz bi şekilde devam edicek ama baharda nasıl buducam baya baya kocaman dallarını kesicekmiyim? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İsterseniz baharda bir resmini yükleyin buraya ona göre fikir verebiliriz sanırım. Nasıl bir form istediğinize bağlı olarak tabi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
merhaba arkadaşlar, bir türlü çiçek açtıramadığım çiçeklerim için yardımcı olur musunuz...acaba nerede yanlış yapıyorum |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
benimde kalanchoe kerim var çelikten yetisiyorlar çiçek açmak uzereler o kadar heyecanlıyım ki..gübre kullanmıyorum ben tavsiyede bulunabilir misiniz.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Kaloriferi kapattığımız bir oda var. Oraya aldım. Umarım sıkıntı yaşamayız. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve köklerine zararlıdır. Hava akımlarından kolay etkilenen kalanşo bitkisini bu aşırı sıcak ve soğuklardan korumalısınız. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Kalanşo bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermeyiniz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
kalonşo saksım
pembe ve sarı kalonşolarım |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Kalanchoe leriniz çok güzel olmuşlar. Ne sıklıkla gübre veriyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
tecrübeli kalanşo severlerlere bir sorum olacak..kalanşolerim tomurcuk halde ama açmak bilmediler..ben mi acele ediyorum yoksa bu normal bir durum mu.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Normal bir durum, Kalanşoların tomurcuklandıktan sonra tam olarak açması 3 ayı buluyor sayın ngr33. Benimkiler de tomurcuktalar şu an. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2013
|
Merhaba, Ekilen kalanchoe çeliği tahmini kaç günde yavru veriyor? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben sadece yaprakları dikmiştim. Sanırım 20 gün kadar sonra 6-7 yapraktan bir tanesi yandan yavru verdi. 3 ay geçmesine rağmen diğerlerinde faaliyet yok. Köklendiler, boyutları büyüdü ancak yavru vermediler. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
Peki ektiğiniz toprak nasıldı ve öncesinde suda köklendirme yaptınız mı? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
Bu da benim kalanchoem |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Diktiğim toprak sadece torftu. Aslında dikmek aklımda yoktu. Budama yapıyordum yapraklarını atmaya gönlüm elvermeyince öyle torfa dikiverdim. Öncesinde suda filan bekletmeden. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
3 ay mıııı..bu güzel şeyler sabırlı olmayı da öğretiyor bana..neyse kaldı iki ay o zaman. tesekkur ederim DilSe.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
kalonchoe kardeşliği ;)
Tehtit yöntemi işe yaradı kalonchelerim çiçeklendi..Çiçek acmazsanız sizi ellere veririm çabuk çiçek açın dedim durdum başlarında 10 gün içinde gördüm çiçekleri çok şükür. Çooook tatlılar çiçeklerini benimle paylaşan sevgili turkankaragoz e sonsuz teşekkürlerimle ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Ne kadar güzel olmuşlar maşallah. Güle güle büyütün ngr33. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
yaprak yumuşaması
İyi akşamlar, Kalanchoe'lerimin birinde yaprak yumuşaması oldu. Sizce sebebi ne olabilir? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
aynı yumuşama benimkinde de oldu yumuşamış yaprakları temizledim, sanırım çok suluyorum bir daha iyice kurumadan sulamayacağım evde kalorifer dengesiz yanıyordu bir sıcak bir soğuk güzelim çiçeklerimin dengesi bozuldu |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Katmerli ve yalınkat... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
şimdiye kadar iki kez sıvı çiçek besini verdim sadece, güneşi çok sevdiğini farkettim.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
ben komşudan bu çiçeği alıp ektim . yanlız kırmızı normal kalanşo oldu sarkıtmammı lazım acaba anlamadım .yani komşununki bildiğin sarkıyordu |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2017
|
Kalanchoe lerim ikinciye çiçeklendi
Merhaba ben hayatımda ilk kez canlı çiçek bakıyorum 2 ay öncesinde eşimle balkonumuz için bayhous dan bir sürü çiçek aldık ve hangisi dış bitki hangisi iç birki bakmadan ☺ Ama kalanchoelerim ve vincalarım yeris sevdi sanırım. Üzerindeki çiçekler beyaz hatiç solmuştu ve tomurcular vardı o sırada tatile çıkınca balkondan içeri alıp sadece balkonun bir camını açık bıraktım iyice suladım ve bir tepsiye su doldurup içine koydum sonrada dua ettim inşaallah birşey olmaz diye döndüğümde ilk balkona koştum tüm tomurcuklar açmıştı ☺ Balkonum kuzeydoğu güneş doğuyor ve öğleye kadar güneş alıyorlar ve rüzgarlı bir yerdeler. Yanında fesleğen var diğer saksıda fesleğen kuruduğunda yapraklarını pörsüyor bende ozaman hepsini suluyorum ☺ Birde çiçekli çiçeksiz bitkiler için olan bir bitamin verdim iki kez ayda bir olmak üzere . Bide sürekli seviyorum beşim ilk orkide aldığında bana çpk kızmıştım birdaha canlı çiçek alma dedemiştim oda ısrarla almaya devam etti 🙈 Ve şimdi bir sürü çiçeğim var gözüm gibi baktığım ☺Bu siteyi çiçek aldığımdan beri inceliyorum yorum yapmak istedim 🙈 Birde sorum var çiçekler sokduktan sonra kalan kurumuş yapraklara birşey yapıyormuyuz ? Ben sürekli elinle temizliyorum obları soğrumu yapıyorum ☺ |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2017
|
Buda az önce çektiğim hali kırmızıya bayılıyorum ☺
Kırmızı kızım ☺ |