![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Alıntı:
Ben bunu aldığımda her tarfını kesmişlerdi, çok küçük ve şekilsiz kalmıştı. Normal fiyatının üçte birine satıyorlardı. Herhalde dallarından kök verdiği için çoğaltmak için bütün dallarını almışlardı. Sahiplenip kendine gelmesine yardımcı oldum. Yaprakları küçük küçük ya çok hoşuma gidiyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Merhabalar, kalanchoe'mi alalı yaklaşık 4 ay oldu. Yapraklarında ara ara yumuşamalar oluyordu ortam sıcaklığından olduğunu düşünerek yerini değiştirdim. Şimdi ise sıcaklığı max. 24 derece olan bir odada bulunuyorlar. Ancak şimdi de eski iri yaprakların uçları kurumaya başladı. Düzenli olarak sıvı çiçek besini veriyorum. Çiçek sapları oldukça uzadı ve her sapın üzerinde max. 5 çiçek var. Buna karşın yeni yapraklar oldukça küçük ve hızlı bir gelişim gösteremiyor. Çiçeğim çok biçimsiz bir hal aldı. Sizce ne yapmam gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın adneser,maşallah kalanşo ormanı yaratmışsınız.Elinize sağılk. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Peki degistireyim. Ama simdiye kadar hic toprak degistirmedim. Mevcut topragindan nasil ayirayim? Biraz kurutup silkelemeye mi calisayim? Koklere zarar verir miyim? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Daha büyük bir saksıya alın toprağını dağıtmayın, bahçe toprağı ekleyin yeni alacağınız saksıya. Hem daha iyi gelişir hem de suyu biraz tutar. Sizin şimdiki saksıdaki toprak büyük ihtimalle torftur. Suyu hemen kaybediyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Çok güzeller mügem sizi tebrik ederim. Ben bu site sayesinde yeni öğrendim bu çiçeğe bakmayı. Şubat ayında yenilerini edindim. Üstleri çiçek doluydu. Çiçekleri geçince çiçek çanaklarının üzerinden çiçek saplarını kestim. Şimdi hepsinin üstleri tomurcuk dolu. Çiçeklerine kavuşunca paylaşırım. Tekrar ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Kalanşolar güneşi seviyorlar , güneş gördükçe çiçeklenirler , arada budamak ve form vermekte gerekiyor ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2015
|
Merhaba, Kalanşom tomurcuklanmaya başladı. Bu dönemde sıvı besin versem bir sorun olur mu? Yoksa daha iyi mi olur? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Bugün yeni aldım kalanso mu çiçekleri biraz pörsümüş ve bazı çiçekler resimde ki gibi eğilmişti bunun sebebi nedir ? Ne yapmam gerekir ? Bide çiçeğine evde mi yoksa balkonda mi bakmalıyım Şimdiden teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Tecrübeyle sabit ki ; cereyanda kalınca hemen yaprak döküyorlar , bence hava akımının az olduğu , etkilenmeyecekleri yerde en az 2 hafta kalsınlar , denemenizde fayda var ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Serkan beyin dediği gibi benim kalanchoe'lerde balkon ve terasta bütün gün güneşin altında, aşırı yağmurlar hariç yerinden kıpırdamaz rüzgarın faydası var. Kuytuya alırsanız pamukküf sarar çabuk kaybedersiniz bırakın yerinde kalsın derim yinede siz bilirsiniz.Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Benim kalanşolarım şu anda terasımda. Direkt güneş altında deiller. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
Arkadaşlar herkese hayırlı geceler. Benim Kalanchoe me biR haller oldu yaprakları sarardı kendiliğinden kopuyor ve gövde rengi siyahlaştı nasıl tekrar eski haline döndürebilirim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Vek66 Yapılacak bir şey yok fazla sulamaktan kök çürümesi olmuş. Kalanchoe'ler fazla su istemezler. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
Ynt: Kalanchoe
Teşekkürler kurtaramazmiyim. ![]() GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın adneser , siz Alanya dasınız Hakkı bey ise İzmir de ... İzmir ' in hava akımları daha sert diye biliyorum , fark buradan gelebilir ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Kalanchoe ile kisacik bir tanisikligimiz var. Ben iceride bati caminda tutuyorum. Yerlerini seviyorlar sanirim. Yapraklari tozlaniyor diye haftada bir akan suda banyo yapiyoruz. Sonra 1 hafta sulamiyorum. Simdilik iyi gidiyor gibi. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
1. resimdekiler karışık renkte çiçek saplarından yetişmeye uğraşıyorlar. 4.resimdeki de tomurcuk dolu ama net çıkmamış. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
|
|
|
|