![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım birkaç hafta içinde yaprak vermişti. Ama ondan sonra diktiğim yaprak hala köke gidiyor. Bunda büyük ihtimalle ikincisini sık sık kurcalamamın etkisi var. İlkini çok umutsuzca diktiğim için dikip unutmuştum ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Çiçeğim kalanşo mu? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2009
|
benim çiçeklerimin çoğunda gövde bölümlerinde beyaz beyaz küf gibi hastalıklar var..çözümünü bulamadım ve bir süre sonra bazıları öldü..ölmeyenleri nasıl kurtarabilirim..yardımcı olursanız çok sevinirim..teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Sevgili hacero, Forumun diğer bölümlerinde hastalıklarla ilgili pekçok paylaşım var. Bir gözatmanda fayda var derim. Çiçeklerin kurtulur umarım.. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Evet zor bitkiler ve bilinmiyen türler ilgi alanım. Ancak bu bitki zorbitkiler statüsünde değil bildik kalanchoe gibi bakılabiliyor, yetiştirilebiliyor.Ben çok fazla uğraşmadım olanı da dağıtım. Sadece bu başlığa renk katsın, belki bilmiyen arkadaşların da ilgisini çekebilir diye bir not yazmak istedim. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2016
|
Bu foto 2- 3 hafta önce cekildi kalansomn cicekleri kurudu. Kuruyanlari kopardim ama dali falan kesmedim. Çiçeklenmsi zor oluyo galiba. Tekrar ayni yerden ciceklenir mi? Daha cok cicek icin ne yapmak lazim? Celigini bi cafeden almistim nisanda. Yapraklar küçük küçük cicek büyük ve dalli ayrica da bol cicekliydi. Sonra çiçekli celigini bi kac hafta suda beklettim diktim yapraklari kocaman oldu ama çiçekler gitti iste bir de ne yapsam foto böyle yan sekil gelio anlayamadım |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprağı da güzel bu bıcırığın, sukulent ne de olsa üzerinde illa çiçek görmesek de olur bence ![]() Geçmiş çiçeklerini budayın, güneşe alın (sabah ya da akşam güneşi), gübresini verin. Sonbahar sonlarına doğru yavaş yavaş size çiçek tomurcuklarını gösterir, kış aylarında da açmaya başlar... |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kalanşonun bu hale gelmesi için ona neler yaptınız? Bu sorunun cevabını verdiğinizde belki kendi sorunuzun da cevabını bulmuş olursunuz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2016
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
feyzan
Giriş Tarihi: 02-01-2008
|
Arkadaşlar işte yeni kalanchoe lerim ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Evet çiçeğimi rahatlatmam lazım. Canım Kalanchoem bana açmak istediğini söyler gibi bakıyor. Ben çalışıyorum eve girerken daha önce çiçeklerime bakıyorum. Sonra evdeki işler. Sizlerin yardımları sayesinde de moralim düzeldi, artık daha umutla bekliyorum tomurcuklarının açmasını. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün ziyaret ettiğim çiçekçide inanılmaz Kalonşe'ler gördüm. Boy olarak uzun ve katmerliydiler. Arabadan fotoğraf makinemi alıp hemen görüntüledim. Bana sanki hormonluymuş gibi geldiler. Fotoğrafları küçültüp ekleyeceğim. Bakalım siz nasıl bulacaksınız? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Yeni aldığımızda derli toplu büyük yapraklı ve gür çiçekli .Daha sonra formu bozuluyor.Yapraklar el kadar olmuyor.ve o kadar çok açmıyor.Bunun sebebi hormon mu? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yukarıda fotoğraflarını eklediğim kalonşelere önce öyle bir saldırdım ki, sormayın! Sonrasında "Bunlar niye bu kadar gösterişli. Kesin fabrikasyon, hormonlu üretim" deyip almaktan vazgeçtim. Ama aklım yine de onlarda kaldı. Bu hafta gidip almayı düşünüyorum. Yoksa almamalı mıyım? Belki de bende bu gösterişleri kaybolacak ve hayal kırıklığına uğrayacağım. Katmerli kalonşeler ertesi yıl da katmerli kalıyorlar mı? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu 'dükkandan alıyorum çok gösterişli ve güzel.Eve getirince bir şok yiyorlar ve hemen bozuluyorlar' sorunu bence de bir muamma. Bizi aydınlatabilecek biri olursa çok sevinirim. Kalançom şimdilik iyi durumda ama alalı çok olmadı o yüzden bozulacağından da korkuyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
İnternette bir yerde okumuştum ama hatırlayamadığım için link veremiyorum fakat Sahire Hanım sizin sözettiğiniz sıkıntıdan bahsediliyordu. Zamanla formu bozulan veya çiçek sayısını azaltan kalanchoe'lar için budamanın gerekliliğinden sözediliyordu. Çiçekler solduktan sonra yaprakların hemen üzerinden çiçeği taşıyan sapın kesilmesi kalanchoe'ların kış boyu çiçekli kalmasına faydalı deniyordu. Şuanda benim kalanchoe'm da çiçekli ve iyi durumda çiçek geçtikten sonra budamayı deneyeceğim. Tabi çiçekçilerde ya da seralarda çiçekleri mutlu eden ortam kolaylıkla sağlandığı için ister istemez ev ortamında çiçekler bozulabiliyor. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
selenn hanım çok teşekkürler
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce fotoğrafını eklediğim ama durumları için "Hormonlu bunlar, nasıl olsa ben ayni verimi alamayacağım" deyip almadığım ama aklımın da onlarda kaldığı kalonşelerden aldım. Bakıp bakıp duruyorum. Acaba daha sonra da aynisi olacak mı? Düzenleyen Buket Aknar : 14-02-2008 saat 10:43 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Buket Hnm. güle güle büyütün.Çiçek yapısı değişmiyor merak etmeyin.Sadece yapraklar küçülüyor.İyi seyirler ![]() Fiyatı ne kadar .. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Pek de seneye kalacaklarını sanmıyorum ya. Sadece yaprakları küçülürse birşey değil. Bana, çiçeklerinin de değişeceği gibi geliyor. Bir koyu rengini de arkadaşım aldı. Eğer başarılı olursak seneye çelik paylaşımında bulunacağız. Bu arada; Sayın Oğuzhan, 20 YTL'ye aldım. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Bu da benim kalanchoem.... |
|