![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın cemboa, bu ara fazla nemlendirmek iyi değil ben haftada bir fısfıslıyorum artık. İlk tohumları ektiğimde yazdı zaten, filizler çıkana kadar üstünü şeffaf cam ile örttüm, saksının altında da delikler vardı, oradan da toprak hava aldı. Filizler iyice çıkmaya başlayınca saksının üstündeki şeffaf camı kaldırdım. O ara sabah akşam fısfıs yapıyordum, günde 2 kere de camı kaldırıp havalandırıyordum. Baya bir kayıp verdim ama 30 kadar lithops yaşıyor hala. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
İlkin hanım teşekkür ederim.Şunuda öğrenmem gerekiyor 343 nolu mesajınızdaki 24 haziranda görüntülediğiniz ilk resimde saksının üzerindeki camı kaldırmışmıydınız?Bunu sormamın sebebi üzerlerini ne zaman açmam gerektiğini filizlerin boyuna göre tespit edebilmek. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim. Saksının üstünü kapatmadaki mantık, nem ve ısıyı fazlası ile sağlamak için. Adana'da olduğum için burası zaten yeterince sıcak ve bol nem var, o yüzden ben filizler biraz çıkınca kaldırdım saksının üstündeki camı. Havalar biraz daha serin olsa idi bu kadar erken kaldırmaz ısı ve nem sağlasın diye üstünde bırakırdım. Umarım mantığını anlatabilmişimdir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
****** haklısınız ısıyı ve nemi tutmak amaçlı üzerini örtüyoruz.Ben yakaladığınız zamanlamayı öğrenmek istedim çoğunun kalabilmesini sağlıyacak zaman olarak.Umarım şu an ev içi 22-23 dereceler yeterli gelir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar lithops direk güneş ışığı sevmiyormuş.Birde tohumdan çimlendirirken nemli kalsın diye üstünü örtüyoruz ama iyi havalandırmak gerekiyormuş.Belki üzerine örttüğümüz streç filme bir kaç delik açmakta fayda var. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
Sonunda başardım çimlendiremediğim lipos tohumlarının bir kısmını ayırmıştım tekrar ektim ve bu sabah altı bebiş bana günaydın dediler. İnanılmaz bir mutluluk inşallah yaşatmayı başarırım, sanırım bundan sonrası daha zor. ![]() Bilgisi olan arkadaşlar,biz acemilerin öneri ve yardımlarınıza ihtiyacımız var. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevilay Hanımcığım ilk resimde yeni yavru geliyor dediğiniz, hani dümdüz bir şekilde kopup kafası düşen lithops sanırım, değil mi? Bence kökleri sağlam olduğu için içindeki yeni yavru oluşumu gün yüzüne çıkmaya başlamış. Kafası düşeni de kurtarmış görüyorsunuz, ona ne olur bilemiyorum ama büyük ihtimal köklenmeye devam eder, gelecek sene kendisini yeniler. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Açıkçası ben hiç sıcaklık ölçmedim ama 20-25 derece arası normal değerler diye biliyorum. Siz üstünü açıp biraz havalandırın isterseniz. Anladığım kadarıyla daha çimlenme gerçekleşmedi. O yüzden beklemeye devam edin. Umarım en kısa zamanda çimlenirler. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sakagun; tohumları derine ekmeninde geç çimlenmeye katkısı büyük. Ben tohumları serpip üstünede hafifçe bastırarak toprağa yerleşmelerini sağladım. Kumun derinine doğru itmedim. Tohum ekerken bazı tohumlar için tohum büyüklüğüne göre yani tohum iki milim ise iki milim derinliğe ekmek gerek. Lithops tohumlarıda toplu iğne başından küçük nerdeyse. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Liposcuklar 16 oldu. Fısfıslayıp havalandırıyorum, yatmamaları için destek mi koymalıyım ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
İnanamıyorum. Başardım arkadaşlar çimlenmişler kırmızı kırmızı minnacık :Ayyy nasıl mutluyum anlatamam. Şimdi ne yapmalıyım üstlerini açayım mı nedersiniz? Darısı tüm bekleyenlerin başına ![]() ![]() ![]() En kısa zaman da fotograflarını yükleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sipariş verdiğim 2 çeşit kaktüs tohumlarını garanti çıksın diye buzdolabına koydum.1 haftaları dolunca çıkarıp ekicem.Tohum miktarı az.Risksiz işlem yapmam gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Mermaid tecrübeyi daha edinemedim. Mesela buzdolabında bekleteyim mi bekletmiyim mi diye düşündüm. Buzdolabında bekletmeden ektim. Buzdolabında bekletenler ile bekletmeyenlerin çimlenme durumlarına bakıp hep beraber tecrübe edicez sanırım. Sayın Cemboa haklısınız tohum sayısı az riske etmemek gerekiyordu ama. Umarım benimkilerde çıkar. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Buzdolabında bekletmedende çıkıyor.Ben çimlenme yüzdesini arttırmak amaçlı koydum. Bu arada yetişkin lithops sahipleri acaba açan çiçeklerden hiç tohum elde edebildilermi.**** tozlaşmaları ellemi yapmak gerekicek? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın İklimsiz; lithopsların özelliklerinden birisi hassas bitkiler olmasıydı birde sizin sayenizde çiçek açmakta da hızlı olduklarını öğrendik . Oradaki lithopsların hepsi farklı türden değilmi. O zaman iki çiçek açan lithopsu bir biriyle tozlaştırarak yeni bir tür bitki tohumu elde edilebilir mi? |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn iklimsiz lithopsunuzun çiçeklerini tozlayarak tohum elde edebilirsiniz diye okumuştum bir yerde.Acaba denedinizmi? |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili tolgahann, ben de bir yerde suluboya fırçasıyla tozlaşma yapılabileceğini okumuştum. Denemedim. Tohum elde edilse bile, tohumdan lithops yetiştirmek zor ve uzun vadeli olduğu için denemeyi düşünmüyorum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Lithops uzuyormuş. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Benim tohumdan diktiğim lithopslarımı ne yazıkki toprakta oluşan sinek türü canlılar yedi.Toprakta sorun vardı herhalde. Yetişmiş olan lithopsların bir zamanı varmı ve nerede satılıyor bilgi verecek bir arkadaşım varmıdır.İzmirdeki tüm yapı marketlere sordum yok yok. Yetişmiş olarak satın almak istiyorum. Teşekkürler...... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın cemboa, 464 no'lu resminizdeki lithops'un o kadar büyümesi normal değil Hiçbir lithops bu kadar büyümez, ancak bulunduğu ortamda yetersiz ışık vardır, garipler de ışığa ulaşabilsinler diye boylarını uzatırlar. Bendeki bir lithops da böyle olmuştu, kendini yenileyince düzeldi. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba lithops severler, benim minişler yatmaya başladı ne yapabilirim yoksa öylece kalsınlar mı (Resmi cep telefonu ile çektiğim için kalitesizdir üzgünüm ) |
|
|
|
![]() |
|
|