agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni833Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-09-2008, 00:00   #211
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Burayı, madem zamanınız yok özellikle bu mesajı okuyunuz

http://www.agaclar.net/forum/showpos...56&postcount=5

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2008, 20:12   #212
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2005
Arkadaşlar lithops tohumları ekmiştim.Burayı iyice inceleyerek bir ekim yaptım.Tava yoğurdu kabına koyduğum toprağın üzerine küçük dişli ince bir kat kum serdim ve tohumları üzerine serptim.Streç filimlede kapatarak bir nevi sera yaptım.Pencere önüne koydum.İçi nemli ama eylül ayı umduğum gibi geçmiyor.Ekeli 10 günü geçti.Bundan sonrası için ne yorum yaparsınız?Tohumlardan ümit kesmem gerekirmi?Sanırım mart ayında da çimlendirme yapan vardı.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2008, 00:41   #213
Ağaç Dostu

mel-i's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2008
Galeri: 1
Selam, arkadaşlar bende karınca70 den aldığım lithops tohumlarını forumda okuduğum gibi diktim.Şu anda minnacık 6 adet lithopsum oldu.Sabırla büyümelerini bekliyorum.
Genelde saksılarda taşlar görüyorum bunları ne zaman koymam gerekiyor toprağın üstüne yardımcı olursanız sevinirim.
Yakında fotoğraflarınıda ekleyeceğim.
Teşekkürler....

mel-i Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2008, 02:17   #214
/

Giriş Tarihi: 03-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Burayı, madem zamanınız yok özellikle bu mesajı okuyunuz

http://www.agaclar.net/forum/showpos...56&postcount=5
Sayın İKLİMSİZ ilginize teşekkür ederim. o gece işi gücü br kenara bırakıp 5 tane tohumu saysıya ektim ama bende şans mı var o günden beri havalar aşırı soğudu ve güneş güzünü pek göstermiyor. sırf tohumlar için dış ısı ve ışık kaynağı olur diye gittim kocaman bir el feneri aldım, o da aldığımın 2. günü bozuldu. şimdi çaydanlığın üstüne koyup ısıtmaya falan çalışıyorum ama umudum kalmadı. zaten eve aldığım kedi de gelip gidip diğer kaktüsleri harcumerç ediyor. emekli olana kadar beklesem mi kaktüs sevdası için bilemedim))

kedidelisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2008, 21:03   #215
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

kedidelisi yukarda benim umutsuz bir yazım vardı.Bu yazıyı yazdığımın ertesi günü ilk lithopslarımı görmeye başladım.Şimdi söliyceğim şey için gülmeye hazırlanın.Bu kadar endişeyle bekleyip lithopslarımın çıktığını görünce sabah güneşin evin içine girdiği yerden başlıyorum, saksıyı saatler ilerledikçe güneşin eve girdiği yerleri takip ederek akşama kadar saksıyı güneş ışığında gezdiriyorum.Ne biliyim işte 2-3 günü yağmursuz geçireceksek yeni çıkan lithopsları biraz geliştireyim dedim.Mümkün oldukça evinizde en çok ışık gören yerde tutun.Ben saksının üstünü streçle kapatarak içinin oldukça nemli kalmaısını sağladım.toprağın üstündeki ince kum tabakasını kurutmamak gerektiğini anladım.Lithopslarımla beraber başka saksıdaki sukkulentlerimde çıkmaya başladı.Onlardada aynı tip bir saksı hazırladım.
Bu arada alerjik astımım olduğu için 2 kedimi hayvan barınağına bırakmak zorunda kalacağım.

Eski 01-10-2008, 22:58   #216
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Selenn sıvı gübrelemeden bahsetmiş.Bir kaynakta lithopsların sadece nisan ve mayıs aylarında GÜBRELENMESİ gerektiği yazıyor.Sanırım kaktüs gübresi kullanmamız gerekicek.Acaba kullanım miktarı ve periyodunu satın alınacak kaktüs gübresinin kullanma talimatına göremi yapmalıyız yoksa lithopslara farklı bir uygulamamı gerekli?

Eski 01-10-2008, 23:25   #217
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

14 sayfa içerisinde gözümden kaçmış olabilir ama lithopslarla ilgili enteresan bir bilgi buldum;
Lithops için ideal büyüme alanı çeşitli renk ve boyutlardaki yuvarlak taşlarla karışık bir çanak olabilir. Bitki, doğal taklit özelliğini göstererek neredeyse ilk bakışta taşlardan ayrılamayacak hale gelir.

Seabert74 beğendi.
Eski 03-10-2008, 21:03   #218
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Bu da benim bebek lithops'um. Karınca70'ten aldığım tohumları karışık ektim. Bu hangi cins bilmiyorum.

Eklenen Resimler

Seabert74 beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2008, 02:58   #219
/

Giriş Tarihi: 03-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemboa Mesajı Göster
kedidelisi yukarda benim umutsuz bir yazım vardı.Bu yazıyı yazdığımın ertesi günü ilk lithopslarımı görmeye başladım.Şimdi söliyceğim şey için gülmeye hazırlanın.Bu kadar endişeyle bekleyip lithopslarımın çıktığını görünce sabah güneşin evin içine girdiği yerden başlıyorum, saksıyı saatler ilerledikçe güneşin eve girdiği yerleri takip ederek akşama kadar saksıyı güneş ışığında gezdiriyorum.Ne biliyim işte 2-3 günü yağmursuz geçireceksek yeni çıkan lithopsları biraz geliştireyim dedim.Mümkün oldukça evinizde en çok ışık gören yerde tutun.Ben saksının üstünü streçle kapatarak içinin oldukça nemli kalmaısını sağladım.toprağın üstündeki ince kum tabakasını kurutmamak gerektiğini anladım.Lithopslarımla beraber başka saksıdaki sukkulentlerimde çıkmaya başladı.Onlardada aynı tip bir saksı hazırladım.
Bu arada alerjik astımım olduğu için 2 kedimi hayvan barınağına bırakmak zorunda kalacağım.

Sayın Cemboa hala bir gelişme yok. ben de sizin yaptığınız gibi güneş kovaladım bir süre. yağmur azıcık kesilip yüzünü gösterince maymun gibi camdan cama maymun gibi atladım durdum en son kedim de kuma ilgi gösterip üstünü eşeleyince anlaşıldı dedim yaza kadar lithopsları bekleyeceksin

belki size katkısı olur bana gelen tohumlarla birlikte bir de ingilizce açıklama metni olduğunu söylemiştim. içinde işinie yarayabilecek şu bilgiler var
orda:

20-20-20 olan bitki besininden (1/4 oranında seyreltilerek) ayda 1 (kesinlikle daha fazla değil) verilebilir diyor. sonbahar sonu kış başından itibaren yeni üremeler şekillenene kadar kesinlikle gübre vermeyin (sıvı gübre çiçek besini kastedilen sanırım).

kedidelisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2008, 21:46   #220
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Sanırım diğer arkadaşlarda aynı sorunu yaşadı.Lithopsu tohumdan çimlendiren arkadaşlar güneş kovalayalım derken günde birkaç saatten fazla güneşte bırakmayın **** üzerine beyaz poşet örtüp güneşin ışığını hafifletin.Yoksa renkleri soluk yeşile dönüp dünyaya veda ediyorlar.

Eski 11-10-2008, 05:46   #221
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
2 kırmızı 5 yeşil lithopsum çimlendi. Yeşillerden biri vefat etti. Sanırım Cemboa'nın söylediği nedenden

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 09:41   #222
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2008
Galeri: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tolgahann Mesajı Göster
arkadaşlar bende 11 gün önce lithops tohumlarımı ekmiştim.Ama hala bir gelişme yok toprağını nemli tutuyorum ve güneş kovalıyorum .Sn cemboa inşallah sonum sizin gibi olur
Sayın Tolgahan benim tohumlarım 3-4 günde çimlendiler. Şu an yaklaşık bir aylıklar. Ben evde sadece aydınlık bir pencere önüne koydum güneş görmüyordu ilk başlarda iki haftalık olana kadarda güneş göstermedim. Şimdilerde üzerindeki kapağı kaldırmadan güneş görmelerine izin veriyorum. Umarım şimdiye çimlenmiştir tohumlarınız.
Not: fotoğraf gönderemiyorum makinada problem varda.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 10:39   #223
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Tolgahann tohumların üstünü örtmediniz değilmi.Yani kum **** toprakla.Birde ektiğiniz kabın üzerine bir streç filmle kapattınızmı ?ortamın havasınında nemli olması gerek.

Eski 11-10-2008, 16:55   #224
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2008
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemboa Mesajı Göster
Tolgahann tohumların üstünü örtmediniz değilmi.Yani kum **** toprakla.Birde ektiğiniz kabın üzerine bir streç filmle kapattınızmı ?ortamın havasınında nemli olması gerek.
sn. cemboa üstlerine çok ince bi tabaka (değdi değmedi) torf serptim. üzerinide streçle örtüm az az sprey sulama yaptım sorun nedir bu arada hala çimlenme yok

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 17:02   #225
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4
Merhaba Sayın Tolgahann;
Sizin çimlendirme çabalarınız okuyunca doğrusu gözüm korktu. Ben herşeyi hazırladım bir tohumları toprağa serpmem kaldı ama cesaretim de kalmadı açıkçası. İki gündür tohumlar bana bakıyor ben onlara toprağım bile hazır.
Belki tohumlarda bi sorun vardır. Olamaz mı

Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 20:16   #226
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Tolgahann sanırım üstlerini örtmen problem olmuş.Benim burdan edindiğim bilgiye ve kendi çimlendirme tecrübeme göre lithops ışık görerek çimleniyor.Tespit ettiğim en önemli noktalardan biri toprak üzerine çok ince olmayan hafif dişli kum serilecek ve tohumlar buranın üzerine serpilecek, kum oldukça nemli olacak ve tohumların üstü kapalı olacak (streç filim gibi bir malzemeyle kabın üzeri) ki içeride oldukça nemli bir hava oluşsun ve tohumlar bu sayede çimlensin, günde birkaç saatten fazla güneş ışığı görmeyecek güneş ışığını filtrelemek için ya renksiz beyaz bir poşet **** koyu renkli bir kilotlu çorap koymalısınız.İçinde bulunduğumuz günlerde buna çok gerek kalmayabilir havalar kapalı gidiyor.
Bunlar sağlandığında büyük olasılıkla çimlenir.

Eski 11-10-2008, 20:27   #227
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2008
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mermaid Mesajı Göster
Merhaba Sayın Tolgahann;
Sizin çimlendirme çabalarınız okuyunca doğrusu gözüm korktu. Ben herşeyi hazırladım bir tohumları toprağa serpmem kaldı ama cesaretim de kalmadı açıkçası. İki gündür tohumlar bana bakıyor ben onlara toprağım bile hazır.
Belki tohumlarda bi sorun vardır. Olamaz mı

sn.mermaid tohumların çimlenme özelliğini kaybetmiş olmasına hiç ihtimal vermiyorum.çünkü tohumları karınca70'ten aldım ve gelirgelmez ektim.bende sizin gibi saksılarımı önceden önceden hazırlamıştım, lithopslar için dekoratif saksılar almıştım ama olmadı anlaşılan. bide cemboa'nın tavsiye ettiği gibi denicem olmassa bidaha denice yani pes etmeye niyetim yok bakalım lithopslarmı yaman benmi.

SİZE TAVSİYEM CESARETİNİZİ TOPLAMANIZ VE ÇİMLENDİRMEYİ BAŞARAN ARKADAŞLARIN YOLUNU İZLEMENİZ

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 21:42   #228
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Benim lithopslarım küçük bir kabın içinde üstleri koyu renk plastik kapakla kapalı. Arada sırada yani iki günde bir açıyorum üstlerini dört saat kadar açık kalıyor ve tekrar kapatıyorum sağlıkları çok iyi. Öyle **** böyle yetiştiler. Umarım herkesin çabaları böyle sonuç bulur. Yılmayın arkadaşlar. Mermaid tohumlarınızı ekin korkmayın o **** bu şekilde çimleneceklerdir. Kolay gelsin. Saygılar.

Eski 11-10-2008, 22:06   #229
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4
sevgili Cybel ve Tolgahann;

Az önce toprak ile buluşturdum tohumlarımı üstlerine de biraz su püskürttüm ve üzerini bir güzel kapatıp camın kenarına yetleştirdim. Bakalım kısmet artık

Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2008, 10:01   #230
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

İlkin hanım lithops filizlerimden çoğunu kaybettim.Hatamın fazla nemli tutmaktan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.Siz tohumların üzerini çimlendirirken örttünüzmü ve örtmeyi bıraktıysanız ne zaman bıraktınız.

Eski 14-10-2008, 10:47   #231
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sayın cemboa, bu ara fazla nemlendirmek iyi değil ben haftada bir fısfıslıyorum artık. İlk tohumları ektiğimde yazdı zaten, filizler çıkana kadar üstünü şeffaf cam ile örttüm, saksının altında da delikler vardı, oradan da toprak hava aldı. Filizler iyice çıkmaya başlayınca saksının üstündeki şeffaf camı kaldırdım. O ara sabah akşam fısfıs yapıyordum, günde 2 kere de camı kaldırıp havalandırıyordum. Baya bir kayıp verdim ama 30 kadar lithops yaşıyor hala.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2008, 11:30   #232
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

İlkin hanım teşekkür ederim.Şunuda öğrenmem gerekiyor 343 nolu mesajınızdaki 24 haziranda görüntülediğiniz ilk resimde saksının üzerindeki camı kaldırmışmıydınız?Bunu sormamın sebebi üzerlerini ne zaman açmam gerektiğini filizlerin boyuna göre tespit edebilmek.

Eski 14-10-2008, 12:30   #233
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Rica ederim. Saksının üstünü kapatmadaki mantık, nem ve ısıyı fazlası ile sağlamak için. Adana'da olduğum için burası zaten yeterince sıcak ve bol nem var, o yüzden ben filizler biraz çıkınca kaldırdım saksının üstündeki camı. Havalar biraz daha serin olsa idi bu kadar erken kaldırmaz ısı ve nem sağlasın diye üstünde bırakırdım. Umarım mantığını anlatabilmişimdir.

Eski 14-10-2008, 17:14   #234
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

****** haklısınız ısıyı ve nemi tutmak amaçlı üzerini örtüyoruz.Ben yakaladığınız zamanlamayı öğrenmek istedim çoğunun kalabilmesini sağlıyacak zaman olarak.Umarım şu an ev içi 22-23 dereceler yeterli gelir.

Eski 15-10-2008, 23:10   #235
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Arkadaşlar lithops direk güneş ışığı sevmiyormuş.Birde tohumdan çimlendirirken nemli kalsın diye üstünü örtüyoruz ama iyi havalandırmak gerekiyormuş.Belki üzerine örttüğümüz streç filme bir kaç delik açmakta fayda var.

Eski 15-10-2008, 23:31   #236
Ağaç Dostu

Sergül's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2007
Sonunda başardım çimlendiremediğim lipos tohumlarının bir kısmını ayırmıştım tekrar ektim ve bu sabah altı bebiş bana günaydın dediler. İnanılmaz bir mutluluk inşallah yaşatmayı başarırım, sanırım bundan sonrası daha zor.
Bilgisi olan arkadaşlar,biz acemilerin öneri ve yardımlarınıza ihtiyacımız var.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2008, 10:06   #237
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
Lithopslardan haberler;

Bir sabah fark ettim ki, bu lithopsun ortasındaki parça,bisturiyle temiz bir şekilde kesilmiş gibiydi.
Tuhaftı..Yara da temizdi..
Şimdi o kesik yerde bir oluşum var..Yavru geliyor sanki.

Acaba, böyle keserek de,lithops üretile bilinir mi?

Name:  721.jpg
Views: 928
Size:  32.4 KB

Kesilen parçayı diktim tabii..Durumu iyi..Köklendi sanırım.

Name:  724.jpg
Views: 938
Size:  61.8 KB

Schwantesii beni en uğraştıran tür..İnanılmaz nazlı..Öldürmeyi başardığım bir kardeşi oldu ama bu azimli ufaklık da yavruluyor sanırım..

Name:  725.jpg
Views: 941
Size:  36.0 KB

Yaz ortası gibi ektiğim tohumlar,kendilerini karpuz sanıyor olup,yatarak büyümeyi tercih ediyorlar..
Bunlar dik duracaklar mı diye merak etmiyor değilim doğrusu..

Name:  728.jpg
Views: 882
Size:  28.0 KB

sibelim beğendi.
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2008, 10:22   #238
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Sevilay Hanımcığım ilk resimde yeni yavru geliyor dediğiniz, hani dümdüz bir şekilde kopup kafası düşen lithops sanırım, değil mi? Bence kökleri sağlam olduğu için içindeki yeni yavru oluşumu gün yüzüne çıkmaya başlamış. Kafası düşeni de kurtarmış görüyorsunuz, ona ne olur bilemiyorum ama büyük ihtimal köklenmeye devam eder, gelecek sene kendisini yeniler.

Eski 18-10-2008, 16:40   #239
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Açıkçası ben hiç sıcaklık ölçmedim ama 20-25 derece arası normal değerler diye biliyorum. Siz üstünü açıp biraz havalandırın isterseniz. Anladığım kadarıyla daha çimlenme gerçekleşmedi. O yüzden beklemeye devam edin. Umarım en kısa zamanda çimlenirler.

Eski 19-10-2008, 00:02   #240
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Normalde öğle sıcağı bastırınca açıp havalandırıyordum ama davetsiz misafirler aniden bastırınca, maalesef o telaşta aklıma gelmedi, tohumlarımın pişmiş olmasından korkuyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025