![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Banyo mu? Bence onları ışık alan bir yere koyun, bitkiler gelişim için ışık ister... Yoksa hiç şansları yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Soğuk Katlama (Şaşırtma)
Sevgili arkadaşlar, Zannedersem ben sizlerin kafasını biraz karıştırdım. Bu soğuk katlama olayı bu gelen lithops tohumları için geçerli değildir kanaatindeyim. Zira bu tohumlar en az 1 kış geçirmiş tohumlardır. Yani olsa olsa geçen senenin tohumlarıdır. Çünkü bu sene daha tohum veren lithops yok hatta şu vakte kadar çiçek açan bile yok. Dolayısı ile soğuk katlama gibi bir olaya girmenize lüzum yoktur. Yinede tohumların mazisini en iyi Uyar11 bilir ama benim kanaatim böyle. Saygılarımla, Ömer CANIZ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
merhaba, ben de geçen hafta internet üzerinden lithops tohumları satın almıştım, buradaki tavsiyeler doğrultusunda ektim, gerçekten çok faydalı bir birikim olmuş emeği geçen herkese teşekkürler ![]() şimdi heyecanla bekliyorum bakalım nolcak... mantara karşı ilaç edinemedim, daha sonra verebilmeyi umuyorum.. umarım bi sorun olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Güzel arkadaşlarım, bu tohumlar kaç günde çimleniyor ki, sizlerinkiler hemen çimlendi. Ben bana gelen tohumları ikiye ayırdım, bir kısmını karşı komşuma ektim, bakalım hangimizin ki önce çimlenecek. Ama şu yoğurt kovasının kapağını aç kapa bende bir stres yarattı, yanlış yapacağım diye ödüm kopuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Cemo; ben ektikten sonra bir daha sulamadım, çünkü kontrol ettiğimde kum nemli idi. İlkin ve Uyar 11 daha iyi biliyordur. Mantar ilacının adı fungosit. Ziraat ilaçları satılan yerlerde var. 6.00 ytl idi fiyatı. Köpeğiniz çok güzel, adı ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin ve Sevgili Uyar11, ikinize de çok teşekkür ederim. Tohumu dün istedim bu gün geldiler, kardeşim bu ara kaktüslere merak sardı lithops' u çok beğenmiş tohumların birazına el koyacağım ![]() İlkin, kardeşim de ayrıca teşekkür etti. Mil' de yetişir mi bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bugün dayanamayıp bende ektim tohumlarımın bir kısmını. Bekleyiş başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler 3. 4. gün gibi tohumdan çıkmaya başladı. Hala çıkmaması çok ilginç gerçekten. Toprağın içine gömmediniz umarım tohumları, bol bol fısfıs yapıyorsunuzdur ve bol sıcak olacak ve bol ışık. Güneş görmeyecekler bildiğim kadarı ile. Umarım çıkarlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatta Sevgili Gülnar Önay Ablamın yazdığı kitapları da okuyorum. Ama lithopslar beni üzüyor. Asla derinde de değiller, fısfıslıyorum da? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Ben ayın 12 sinde ektim galiba 5.gün ilk filizi gördüm sonra yavaş yavaş çıkmaya başladılar sabah akşam sprey ile sulama yapıyorum bol ışık alan bir yerde duruyor arasıra güneşe çıkarıyorum bir saat kadar ara sırada kapağı açıp havalandırma yapıyorum. Yani anlayacağınız gözüm hep onlarda ve artık saymıyorum çünkü karışıyor. Cemo yan yatma olayına gelince şu an kökleri tam gelişmediği için toprağa fazla tutunamıyorlar sprey ile sulama yaparken tazyik yüzünde bazılarının yan yattığını gördüm ve spreyleme işini uzaktan yapmaya başladım ama tekrar düzeliyorlar merak etme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Giderken yoğurt kabımı karşı komşuma bırakmıştım, biraz önce aldım, benim minişler 53 tane olmuşlar. Kendime ektiklerimin hepsi çimlenmiş, geri kalanlar komşumda onunkileri daha görmedim. Artık yoğurt kabının üstünü örtmüyoruz değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar acaba tohumlarımız tek bir türden miydi yoksa hepsi farklı farklı lithopslaramı aitti. Sanırım bunu öğrenmek için bayağa bekliycez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Forumda yazmıştı Uyar Abi hepsi aynı tür... Bende de yerinden çıkan birkaç filizlenmiş lithops vardı. Pressel ile toprağa çok küçük bir delik açıp, yine pressel ile filizleri hafifçe tutup toprağın içine koydum. Derine değil ama, birşey de olmadı gayet yerinde keyifleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar fıs fısa devam ediyoruz. Ama bu aralar hatta kışa kadar güneş yüzü göstermeyin. Çünkü şu anda ülke genelinde sıcaklıklar bir hayli arttı. Çimlenen o lithopslarımızı bu kavurucu sıcaklarda yakmayalım. Hepimiz üzülürüz sonra. Birde üst kapakları açık kalsın artık dediğim gibi sıcaktan bunalırlar. Gölge şart ama bol ışıklı gölge. Ara sıra bir büyüteçle kontrol edin bitkilerinizi. Ayrıca fısfıs yaparken yana yatmalar olduğu hakkında bazı şikayetlerimiz var. Bunu kontrol altına almak istiyorsanız perlit tavsiye ederim. Küçük taneli perlit (lithopsların başları kadar yani) temin edebilirseniz bitkilerin diplerine doğru onları destekleyecek şekilde kabın yüzeyine serpebilirsiz. Bu hem nemi tutmayı sağlar hemde sağa sola yatmaları engellemiş olursunuz. Ayrıca yana yatmalardan dolayı kökler dışarıda kalmış olabilir bu sayede kökleride korumuş oluruz. Saygılarımla, Ömer CANIZ İstanbul |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
agaclar.net
|
Lithops yetiştiriciliği ve genel bilgiler (Çeviri) Ayrı bir başlığa taşıdım. İlk mesaja eklenmeyecek kadar uzun çünkü... Teşekkür ederiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Sevilay Hanım, lithopslarınıza çok iyi baktığınız belli oluyor. Tüm güzelliklerini sizlere çiçeklerini göstererek belirtiyorlar. Sizden ricam çiçek açma döneminde saksının yerini hiç oynatmamanız. Ve ayrıca cole koduna açma tarihlerini ve sürelerini not etmeniz. Saygılarımla, Ömer CANIZ İstanbul |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin, İklimsiz ve Ömer bey, Biliyorum, çok başınızı ağrıttım doğruyu bulacağım diye. ![]() Sonunda bir çeviri bile yaptırdım hepimizin faydalanması için. Yaptığım iş ne olursa olsun, hakkını vererek yapmak gibi bir huyum var. Bu konuda daha öğrenci olduğumu, öğrenmem gereken daha çok bilgi olduğunu biliyorum. Ömer bey, uyarınızı dikkate alacak, çiçek açma tarihi ve sürelerini mutlaka not alacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|