agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni833Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-07-2008, 13:59   #1
Yeni Üye

wolkan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-02-2008
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülşen Mesajı Göster
Yanlışım az sulamakmış Şimdi 35 tane oldu lithopslar
evet sabah akşam fısfıs unutmayalım ancak bu şekilde çimleniyorlar
Sanırım bendekilerin hepsi çıktı artık bundan sonrası daha önemli sanırım

wolkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2008, 19:27   #2
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Arkadaşlar sulamaya ve aydınlık yerde tutmaya devam ediyoruz değil mi?Boyları yarım cm oldu.Bazıları yan yatmaya başladı benimkilerin,acaba neden?

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2008, 13:34   #3
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Sanki büyüme yavaşladı gibi wolkanüstünü açtım, ışık alan cam önüne yerleştırdim.Arada yan yatanlar oluyor hala,kürdan yardımıyla düzeltiyorum.Captan verdim dün,mantar olmasınlar diye.Su fısfıslamaya devam ediyorum.Minik akvaryum taşlarıyla(perlit büyüklüğünde) destekliyorum bir yandan da.Durum bu benimkilerde

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2008, 21:35   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
Ben de, bana lithops sevgisini aşılayan sevgili İlkin ve sevgili İklimsiz'e teşekkür ederim.

Eklenti 42666

Eklenti 42667

Düzenleyen Sevilay : 25-07-2008 saat 23:35
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2008, 02:49   #5
Ağaç Dostu

Çiçek açıyor bu minikler.
Biraz erken değil mi?
İkinci fotoğraftaki Lithops Fredericinin yanyana dördünün içinde tomurcuk var.

Name:  IMG_0265.jpg
Views: 1249
Size:  34.3 KB

Name:  IMG_0262.jpg
Views: 1283
Size:  40.8 KB

Eklenen Resimler

Eski 05-08-2008, 17:46   #6
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fevziye Mesajı Göster
Arkadaşlar lithops tohumları siparişleri vermeye başlamışlar, ama ben cesaret edemiyorum. Ya onları da yok edersem diye korkuyorum.
Tohumlardan çok almak istiyorsan eğer alırsan sonbahar gibi ek bence. Ben öyle yapacağım bu sıcaklarda ayarlarını dengelmek biraz zor oluyor bizim gibi acemiler için.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 10:41   #7
Ağaç Dostu

cybel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2008
Galeri: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tolgahann Mesajı Göster
arkadaşlar bende 11 gün önce lithops tohumlarımı ekmiştim.Ama hala bir gelişme yok toprağını nemli tutuyorum ve güneş kovalıyorum .Sn cemboa inşallah sonum sizin gibi olur
Sayın Tolgahan benim tohumlarım 3-4 günde çimlendiler. Şu an yaklaşık bir aylıklar. Ben evde sadece aydınlık bir pencere önüne koydum güneş görmüyordu ilk başlarda iki haftalık olana kadarda güneş göstermedim. Şimdilerde üzerindeki kapağı kaldırmadan güneş görmelerine izin veriyorum. Umarım şimdiye çimlenmiştir tohumlarınız.
Not: fotoğraf gönderemiyorum makinada problem varda.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2008, 11:06   #8
Ağaç Dostu

Lithopslardan haberler;

Bir sabah fark ettim ki, bu lithopsun ortasındaki parça,bisturiyle temiz bir şekilde kesilmiş gibiydi.
Tuhaftı..Yara da temizdi..
Şimdi o kesik yerde bir oluşum var..Yavru geliyor sanki.

Acaba, böyle keserek de,lithops üretile bilinir mi?

Name:  721.jpg
Views: 932
Size:  32.4 KB

Kesilen parçayı diktim tabii..Durumu iyi..Köklendi sanırım.

Name:  724.jpg
Views: 941
Size:  61.8 KB

Schwantesii beni en uğraştıran tür..İnanılmaz nazlı..Öldürmeyi başardığım bir kardeşi oldu ama bu azimli ufaklık da yavruluyor sanırım..

Name:  725.jpg
Views: 945
Size:  36.0 KB

Yaz ortası gibi ektiğim tohumlar,kendilerini karpuz sanıyor olup,yatarak büyümeyi tercih ediyorlar..
Bunlar dik duracaklar mı diye merak etmiyor değilim doğrusu..

Name:  728.jpg
Views: 885
Size:  28.0 KB

sibelim beğendi.
Eski 24-10-2008, 18:12   #9
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sizin gibi 2-3 ay kaybolanlar için en iyi bitki.
Kaktüslerim ve sukulentlerimi emanet bırakmıştım. Yerlerinden pek hoşlanmamış olsalar gerek ki geldiğimde hepsi çok cansız ve kötüydü ama şu son 1,5 ay içerisinde inanılmaz coştular. İyi ki beni beklemiş

Çiçek açacağı hiç aklıma bile gelmemişti. Sanırım iyi giden havalar aldattı. (Hani böyle bir şarkı mı ne vardı?)

Çiçeği açtıktan sonra suyunu iyice azaltıp, bahara kadar dinlenmeye alacağım.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 16:05   #10
Ağaçsever

İnceefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2006
Türkiye içerisinde Lithops temin edebileceğimiz kişi Antalya'da bulunan Taner ANGAY beydir. Kendisi kargo ile Türkiye'nin heryerine teslimat yapmaktadır. Sipariş listenizi latince isimleri ile gönderirseniz daha iyi olur. İletişim bilgileri aşağıdadır.

Taner Angay e-mail : tanerangay@ttmail.com

İnceefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 21:28   #11
Ağaç Dostu

Kürdanla yer açıp, elimle yerleştirdiğim minik lithopsların yok olduğunu görünce, vaz geçip kendi haline bıraktığım, yatarak büyümeye azmetmiş lithopslar.

Bunların büyümesini görmeye ömrüm yetmeyecek sanırım.
Bu kadar mı yavaş büyür.

Name:  tohumlar 2.jpg
Views: 1396
Size:  59.9 KB

Name:  tohumlar 1.jpg
Views: 929
Size:  61.0 KB

Lapidaria ise, tüm yaz uyudu. Sonra bir gayret yavru verdi, yetmedi, yeni yavrunun ortasından bir yavru daha çıktı.

Name:  Lapidaria.jpg
Views: 915
Size:  50.2 KB

Çiçekleri geçen Dinteri Frederici yavrulamaya başladı. Bir kısım lithopsum hala çiçek açmaya devam ederken, bir kısmı da yavrulama dönemine girdi.

Name:  dinteri.jpg
Views: 874
Size:  61.6 KB

sibelim beğendi.
Eski 26-11-2008, 21:34   #12
Ağaç Dostu

Bir de Zihni Sinir Projesi var kafamda.
Lithops ve diğer minik succulentlerime yer bulmakta zorlanıyorum artık.

Camın kenarlarına birer ayak gibi bir şey yaptırsam, sonra onların üstüne kaldırılabilir raflar koysam, üstlerine de succulentlerimi koysam diyorum.

Bu fikri, sevgili Taner Angay hocaya sorduğumda, "olabilir bir arkadaşım yaptı, gayet de hoş durdu" demişti.
Ben deneyeyim, olursa size de tavsiye ederim.
Name:  cama raf 1.jpg
Views: 941
Size:  65.8 KB

Ha, yan tarafta görülen o tuhaf şey, bizim büfeden el koyduğum cips rafı.

sibelim beğendi.
Eski 20-12-2008, 20:07   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2008
İlk defa bir foto ekliyorum.Teşekkürler Cybel

Bir adet Lithops ve Titanopsis
Name:  IMG_1556.jpg
Views: 1456
Size:  44.1 KB

Name:  IMG_2204.jpg
Views: 1433
Size:  39.5 KB

ugurdogan76 ve dturkay beğendi.
zeynepdincer.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2009, 14:48   #14
Ağaçsever

İnceefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemboa Mesajı Göster
Arkadaşlar arkamdan ammada konuşmuşsunuz.
Toplu alımlarda indirim varmı ? Bu lithopsların menşei hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?

İnceefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2009, 17:57   #15
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İnceefe Mesajı Göster
Toplu alımlarda indirim varmı ? Bu lithopsların menşei hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?
Toplu alımlarda % 10 indirim yaparım.Oda bu siteye özel.Menşei Güney Afrika.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 22:02   #16
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
lithopslar çimlenmeye başladı

İlk lithops larım çimlenme gösterdi
16.01.2009 da ekmiştim.Torak Özel kaktüs toprağı ile %40 karıştırılmış 2 mm yıkanmış ve fırınlanmış akvaryum kumu (tatlı su)tohumlar bu karışımın üstüne sepildikten sonra(20 edet deniliyordu etikette)hafiften yuvarlak saksı çapında bir plastik madde ile(ptfe özel yaptığım)bastırarak en üst tabakaya 3 mm akvaryum kumu(tatlı su)yıkanmış ve sterelize edilmiş kum ve onun üst kısmına 50 ec fungusit (mantar ilacı)aslında sterelize edilmiş kum için buna gerek yoktu ama ben yinede koydum.Saksının üstüne cam ile kapattım.Hergün 5 kere 10 ar dakikalık havalandırma yaptım saksıyı hafifçe kumu kaldırmadan üfledim.Güneş ışığı almayan ama normal ışık alan bir yere koydum.Gündüz 27 ve akşam 25 derecede ısınan ve nem olmayan bir ortamda cumartesi günü nü saymazsak 5. günde ilk çimlenmiş lithops yavrusu göründü.İnternet ortamında yani türkiyedeki kişilerden tohum alıyorsanız bunun % 20 sinin çimleneceğini göze alarak sipariş verin.
tüm lithops sevenlere saygılarımla.

Eklenen Resimler

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 18:07   #17
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar Mesajı Göster
İlk lithops larım çimlenme gösterdi
16.01.2009 da ekmiştim.Torak Özel kaktüs toprağı ile %40 karıştırılmış 2 mm yıkanmış ve fırınlanmış akvaryum kumu (tatlı su)tohumlar bu karışımın üstüne sepildikten sonra(20 edet deniliyordu etikette)hafiften yuvarlak saksı çapında bir plastik madde ile(ptfe özel yaptığım)bastırarak en üst tabakaya 3 mm akvaryum kumu(tatlı su)yıkanmış ve sterelize edilmiş kum ve onun üst kısmına 50 ec fungusit (mantar ilacı)aslında sterelize edilmiş kum için buna gerek yoktu ama ben yinede koydum.Saksının üstüne cam ile kapattım.Hergün 5 kere 10 ar dakikalık havalandırma yaptım saksıyı hafifçe kumu kaldırmadan üfledim.Güneş ışığı almayan ama normal ışık alan bir yere koydum.Gündüz 27 ve akşam 25 derecede ısınan ve nem olmayan bir ortamda cumartesi günü nü saymazsak 5. günde ilk çimlenmiş lithops yavrusu göründü.İnternet ortamında yani türkiyedeki kişilerden tohum alıyorsanız bunun % 20 sinin çimleneceğini göze alarak sipariş verin.
tüm lithops sevenlere saygılarımla.
Ben % 50 yi yakaladım ki bu bile düşük oran.%80 i bulmamız lazım.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 18:53   #18
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Bu ayda ancak bu kadar olur.Ya nisan başı **** eylül ayında ekilmesi lazım.Küçük bir şehirde olmakta dezavantaj ,aradığınız kaktüs toprağı sterilize kum perlit ve diğer malzemelerde internet ortamında şansınıza ne çıkarsa.Profesyoneller ancak %80 bulabilir oda tohumları kendi ürettikleri için.Bu işin kitaplarını yazan Profesörler bile piyasadan alınan tohumların %80 inin çıkacağını söylüyorlar.
Bir amatör olarak 5 günde 1 lithpos fidesini bile görmek bana bir mucize gibi geldi.Bir fikirde bu akşam geldi aklıma.akvaryumda bitki geliştirmek için gralux bitki lambası kullanıyordum.Yarınki ilk işim bunu lithopslarıma uygulamak olacak gündüz lamba ışığı uyguluyacağım.zaten tohumlar karışık olduğu için zannedersem diğerleride ekim tarihinden 21 gün sonra çıkması lazım.Çıkmazsada canları sağolsun nisan başında diğer tohumlara devam.
saygı ve sevgilerimle

Eski 23-01-2009, 18:55   #19
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Bu arada sizin ilk lithopslarınız kaç günde ve sonuncusu arasındaki zaman sürecini merak ettim.
saygılar Sümer

Eski 07-02-2009, 21:20   #20
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Toprak karışımı ve çimlenme süreleri(kendi tecrübem)

Değerli lithops dostları
Kendi toprak karışım ve ekme metodlarım,çimlenme süreleri.
Özel kaktüs toprağını 3 mm 2 mm 1.5 mm elekten bu toprağı geçirerek sınıflara ayırdım.3mm olanı en alt kısımda 2 mm olanı orta kısma 1.5 mm olanıda tohumla beraber katılacak olan karışım olarak kaplara ayırdım.karışım:%60 özel kaktüs toprağı %10 perlit %10 Coco paet %20 kum.
3 mm alt kısım toprağa aynı kalınlığında elekten geçmiş perlit,Coco paet 3 mm akvaryum kumu(steril edilmiş)bunları karıştırarak alt kısım harcımı tamamladım.diğer aşamada 2 mm kum ile aynı kalınlıkta özel kaktüs toprağını karıştırdım başka bir şey katmadım.karışım oranı %70 özel kaktüs karışımı %40 kum.Ayrıca ekilecek kabın tabanına filitre görevi görecek 5mm veya daha kalın akvaryum çakılı veya lavalit(lavtaşı)Bu maddelerin iyice yıkanmış ve steril edilmiş olması lazım.Lithopslar bakteriye karşı çok duyarlıdırlar.Sterile etmeyi ister fırında isterse bunları yıkarken akvaryumcuların kullandığı sterilizasyon maddesi ismi şimdi aklıma gelmedi eczanelerde satılıyor.Sonunda çok iyi durulanması lazım vede kurutulması.
Ben peynir kabı ve yoğurt kapları kullandım ekim işerimde.Bütün bu işlemleri iş yerinde yapıyorum mekan çok müsait ve sıcaklığı istediğiniz şekilde ayarlıyorsunuz.
Ekme işlemi;Yoğurt kabının dip kısımlarını su akacak şekilde 5 mm çapında 6 adet delik açtım .Ççekçilerden 0.5 mm kalınlığında toprağın suyla akmaması için nylon elek yerleştirdim onun üstüne çakıl ve lav taşını yerleştirdim.Kabın yarısına kadar 3mm kalınlığında olan malzememden koydum.Kabın toplam yüksekliğini 10 cm olatak kabül edersek,5cm kadar bu karışımla doldurdum.2 cm kalınlığında ise 2 mm malzememizden döktüm.Ektiğim kavı yere vurarak malzemelerin yerleşmesine yardımcı oldum.Tohumlarımızla aynı kalınlıkta olan son karışımızdan 0.5 cm üst tabakaya yerleştirdim.Tahta yardımı ile toprağın düz olmasına yardımcı oldum ama fazla bastırmadım.Tohumlarımı gelişigüzel üzerine yerleştirdikten sonra üstüne 2mm kalınlığında tohumla aynı büyüklükte olan karışımımdan düzgün bir şekilde septim.kare bir kaba su koyarak ekim kabımı içinde 5 dakika bektetim ve üst kısma buzdolabı strecini kabın kenarlarını örtecek kadar kestikten sonra paket lastiği yardımıyla gergin bir şekilde güneş görmeyen ışık alan bir yerde bıraktım.Kabın üst kısmında 2.5 cm kadar boşluk bıraktım bunu sebebi ise 1 günlük havanlanma sürecini tamamlayacak zaman.Bu tecrübeler benim 1 aylık bir ekim tecrübem.İnternet ortamında bir ay kadar bir araştırma yaptım çoğunu Türkçeye çevirdim sonuç olarak bir birinin aynı gibi gözüküyorlar hatta video cliplerden gördüğüm profesyonel yabancı seracılar tamamen kum karışımı perlit ve ismini araştırdığım ve bu malzemelere yabancı olduğum için bulamadığım malzemeler.
Diyeceksiniz bu metoduda denediniz mi evet toplam 8 metod denedim hepsi fiyasko.Yani 20/2 , 4/0 ,5/0
Ama uzun uzun anlattığım formülle şeytan kulağına kurşum 4/4, 5/4 en son aldığım 60 kadar tohumuda büyük bir yoğurt kabına tamamını bugün ektim.Bu arada sıcaklık 23 ile 27 derece. Nem ise %10
Çimlenme süreleri ilk 6 gün son olanı 10 gün cinsine göre değişiklik gösterebilir.Çimlendiremediklerimin nedeni ekim metodları ve malzeme eksikliklerinden ve tohumların kalitesinden kaynaklanıyor olabilir.
Aldığım lithops haricinde ki tohumlar tamamına yakın bir sürede çimlenmiştir.
Wavy cactüs:çimlenme süresi .4 ile 6 gün 4/4 çimlenme
Mammillaria mix 6 gün(bir arkadaş sormuştu ama sayfasını ve yerini bulamadım) 5/4 çimlenme
Echinofossulocactus Echinocactus: 10 ile 14 gün 10/6 çimlenme
TURBINICARPUS PSEUDOPECTINATUS:14 ile 20 gün. 5/3 çimlenme
Birde şunu ekliyeyim kesinlikle inşaat kumu kullanmanızı tercih etmem dere yerine deniz kumu veya kırma kum kullnabilirler baktari ve istenmeyen sonuçlar alınabilir.İlk ekimde fungusit kullanmıştım çıkan tohumlar bir hafta sonta öldüler.Sonraki ekimlerinde kesinlikle kullanmıyorum.Tuz da eklemedim ekimlerimde.Havalandırmayı günde 2 kere yapıyorum oda üst kısmı ku ise fısfısla uzaktan sisleyerek nemlendiriyorum ve tekrar kapatıyorum.Tohumlar çıktıktan sonra üstlerini kapatmıyorum.
Biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olur.
Saygı ve sevgilerimle
Johnny Guitar

Eski 14-02-2009, 17:48   #21
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

03.02.2009 da ektiğim 4 adet lithops C072 tohumundan ilk çillenme bugün meydana geldi.Darısı diğer arkadaşların başına.

Eklenen Resimler

Eski 14-02-2009, 23:34   #22
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mkrz38 Mesajı Göster
merhabalar;

elimde cemboa dan aldığım 2 adet lithopsum ve postasını beklediğim 20 adette tohumum var. her ne kadar burada yazmasamda uzun zamandır yazıları baştan sona okumakta ve kendimce tecrübe edinmeye çalışmakyım.

özelikle sümer abimin yazıları, önerileri ve tecrübeleri çok hoşuma gitmekte merakla takip etmekteyim.

ileriki zamanlarda yina görüşmek üzere.
İsterseniz tecrübe için bu 20 tohumu ekin 10 ile 15 gün bekleyin bakalım kaç adet çimlenecek bu mevsim ortamında.5 adet çıkarsa büyük başarı olur.Ben ocak ayından itibaren deneyim ve tecrübe için 200 civarında tohum ektim hedefim %20 idi ve tüm malzemeleri temin ettim .Bu çimlenme işini iş yerinde yaptığım için ortam müsait bakteri üremesi çok zor ısınma basınçlı buhar siteminle olduğundan sıcaklık ve nem sorunu yok güneş ışığı yetersiz geldiği zamanlarda takviye ışıkla aydınlama yaptım.Herhangi bir sorunla karşılaştığımda o işin uzmanı arkadaşlarda elimin altında mevcut yabancı dil sorunu yok rusça ve japon ca da bile tercüme kolay oluyor.Çoğu bulduğum bilgileri çevirisini yaptırdım.Bu ortamda bile ortalama %50 tüm kaktüs türlerinde başarım oldu.Önümüzdeki ayda son cemre düştükten sonra çimlendirme işine başlarsak sonucun %80 lere ulaşacağını tahmin ediyorum.
saygı ve sevgilerimle

Eski 14-02-2009, 23:19   #23
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sağlıkla büyürler inşallah, ben bir ay daha beklemek istiyorum tohumlarımı ekmek için. Verdiğiniz bilgilerin büyük faydası olacak, teşekkürler.
İsabet olur sayın selenn ben sadece deneyim için 10 değişik yöntemle ekim yapıp bunların hangisinin başarılı olduğunu tespit etmeye çalışıyorum.Net ortamında bir sürü yazılar var hepsi yabancı sitelerden çevrilerek yapılmış.Bunların orjinallerini üreten tekil kişiler değiller hepsi profesyonel üretim teknikleri uygulayan ve büyük bir alanlarda üretim yapan kişiler ve kurumlar.Tohumlarınıda zaten kendileri dölleyerek alıyorlar sonuç % 90 oluyor tabiiki.Bizler ise amatör ve bu işe yeni başlamış kişileriz.Tohumlarında çimlenme oranları hakkında bir bilgi yok tohumun ticaretini yapanlarda çimlendirme konusunda internet ortamında olan bilgileri ingilizce olarak gönderiyorlar.Değişik sitelerdeki yazan yazılar da bunların türkçeye çevrilmişi.Doğanın gelişimine göre çimlendirme yaparsak başarımız yüzde elli olur.Dediğim gibi tohum çimlenme kalitesi bilinmiyorsa 4 tohumdan verim almanız zor gibi gözüküyor ben lithopslarda 1 ve 2 yi geçemedim.Diğer türlerde %100 u bulduğumda oldu.WAVY CACTUS (Stenocactus phyllacanthus) 4 tohum çıkan 4 adet,LIVING STONES (Titanopsis primosii) 4 tohum çıkan 3
LIVING STONES (Titanopsis primosii) 4 tohum çıkan 2 daha onlarca kaplarda var çıkmasını bekliyorum.Ayın 9 unda ekmiştim önümüzdeki hafta çıkarlar zannediyorum.tüm tohumların ekm ve çimlenme zamanları sevdikleri karışımları ve hangi karışımda daha fazla, çimlenme verimleri daha fazla diye bunların notlarını ve resimlerini hazırlıyorum.Şu anda bir yıl taırılmış fındık tozu torfu ile uğraşıyorum menekşelerde büyük oranda verim aldım analize verdim cuma günü analize verdim bu torfu kaktüs işindede kullanacağım tabiiki değerler göre.
saygılarımla

Eski 28-02-2009, 19:49   #24
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mkrz38 Mesajı Göster
bende de o kadar tecrübe oldu ki kulaktan duyma, ptt ye takılan tohumlarım gelse bakın neler yapacam ama sanırım kaynadı gitti
Sayın mkrz38 lithops çimlendirmek hazır yetişkin lithos bakmaya benzemez.Bende ilk çimlendirmede sizin gibi düşünmedim %20 yi hedefleyerek başladım.Kullandığım malzemeler kaliteli çimlendirme ortamı ise lithops şartlarına uyumlu idi.Sonuç fiyasko 20/1 aradan 2 ay geçti kendi tecrübelerimle şu anda %50 yi ancak buldum daha yolun başındayım bakalım yaz sonuna kadar bunun kaçını büyütebileceğim.Bu arada 8 değişik kişiden aldğım 200 kadar tohumun çoğu yöntem belirleme için heba oldu.Tohumları çimlenebilir özellikler en önemlisi bu sizin başarınızı artırır.Aysonu 250 kadar değişik formlarda tohum için hazırlıklarımı tamamladım .İsterseniz bu çimlendirmeye sizde katılın.Mart ayının son haftası diyelim.
Saygılar.

Eski 09-03-2009, 19:13   #25
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
İlkinciğim bebek Lithopslara maşallah valla çıkmışlar meydana. Emeklerinin neticesi olan bu ufaklıklar ne kadar kıymetli değil mi? Çiçeklerini de görürüz inşallah.

Sevgili Johnny Guitar haftaya cuma günü başlıyor muyuz artık şu hummalı çimlendirme çalışmasına? Hadi arkadaşlar hep birlikte biz de Sevgili İlkin'in bebek Lithopslarını arkadaşsız bırakmayalım
Sayın Selen hanım 20 mart olarak belirliyoruz çimlendirme gününü.Sizin içinde müsait ise 20 mart cuma günü başlıyoruz.
Dip not:Kaloriferli ortamda streç film altında olan lithopslar daha önce(1 ay)ekilenlerden daha çabuk büyüme gösteriyorlar.
Saygılarımla

Eski 11-03-2009, 20:34   #26
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Hediye gelen lithopslar daha çabuk büyüyor galiba.Abileri ve ablalarını geçtiler.
En son 8.günlükken fotosunu yüklemiştim.Şimdi 13.gününde lithopslar.
Bu arada Sayın Cemo hanımefendi açelyelarımın saksılarını ve meteryal değişimlerini yaparken bir kaçtane kök ayrımı yaptım sağlık durumlarına şu anda iyi.Hepsi çiçekteler çiçeklenme bittikten sonra budamasını ve gübrelemesini yaptıktan sonra bir tanesi yeni yuvasını bekliyor olacak.
Saygı ve sevgilerimle.

Eklenen Resimler

Eski 09-03-2009, 18:59   #27
Ağaç Dostu

egome's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Lithops tohumlarından sipariş verdim. Önümde uzun bir yol olmasına karşı lithopsların çiçeklenme sürelerini hakkında pek bilgi bulamadım. Yani açan bir çiçek kaç gün çiçekli kalıyor.

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 13:07   #28
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
merhaba

Yeni üye oldum, formu uzun zamandır takip ediyorum.bende bir hobi olarak aizoaceae familyası bitkileriyle ilgileniyorum. forumda lithops dışında diğer türlere sahip olanları hiç göremedim varsa resimlerini paylaşırsanız sevinirim ( conophytum sp, frithia sp, fenesteria sp,faucaria sp, aloinopsis sp, gibbaeum sp... vb.) ayrıca tohumdan lithops yetiştiriciliği hakkında benimde amatör tecrübem var. iki ay önce ektiğim lithopslarımın resimlerini paylaşmak isterdim ama foruma eklenecek fotoğraflarda 70kb sınır var. resimlerimin çoğu 1MB üstünde.o yüzden yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 16:32   #29
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

teşekkürler sayın ilkin verdiğiniz program işime yaradı.

resimleri beğenirsiniz umarım..

Eklenen Resimler

Erdemerdo beğendi.
Eski 23-03-2009, 16:38   #30
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

resimlerin devamı... dahasıda var beğenirseniz eklerim.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025