agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni521Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-09-2015, 11:55   #1
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edacan Mesajı Göster
ilk çiçeğini gördüğüm kılıcım...saksıdakilerin bir kökü yaşlıydı sanırım o çiçek açtı.
Çok güzel olmuş, elinize sağlık
Ben de ufacıktan büyütmüştüm, kökler çoğaldı, bu yaz boyu da hayli uzadı. Bir kaç gündür en uzun yapraktan çıkan tomurcuk dolu dalı görüyordum. Dün gece yakınına gittiğim de mis gibi bir karanfil kokusu geldi, tomurcuklardan bazıları burada görüldüğü gibi narin çiçekler açmıştı, koku bu çiçeklerden geliyordu.
Sabah baktım, çiçekler yine kapanmışlar. Koku yok. Gece açıp gündüz kapanacak sanıyorum. Çiçekleri görünce gece biraz su verdim galiba hata yaptım, su vermemek gerekiyormuş, toprağı kuruyuncaya kadar vermem şimdi.
Bir de Bal verdiğinden söz edilmişti, Bal'ını nerede göreceğiz, tadına bakılabilir mi zehirsiz midir?
Tüm Ağaçlar net ailesine selamlar sevgiler

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2015, 12:44   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Kıbrıs' taki evimde yaklaşık 8-10 sene önce bir komşumuzdan bize armağan olarak gelen Sansevieria bu sezon ömründeki ilk çiçeklenmesini yaşadı. Ortalama sene içinde her iki ayda bir gerçekleştirdiğim Kıbrıs ziyaretlerimden sonuncusunda bitkimin bana böyle bir süpriz yaptığından habersizdim.

Name:  Flowering Sansevieria august 2015.jpg
Views: 4897
Size:  48.4 KB

Bitkinin çiçeklerindeki kokuyu varsa da ben algılayamadım ama çiçeklenerek beni zaten haylice mutlu etmişti, varsın kokmasın.

Name:  Sansevieria flower buds august 2015.jpg
Views: 4701
Size:  41.1 KB

Bu arada ben bu bitkiyi ömründe hiç bir zaman iç mekana almadım. Hep bahçede, üzeri açık bir ortamda, yağmuru, güneşi, fırtınayı, doluyu, yani ömrü boyunca her türlü hava koşulundan doğan şartları göğüsleyerek hayatını geçirdi.

Bir ara bu saksılara almadan önce küçük saksılarında ölmek üzere gibi bir haldeydiler ama içlerinden birer kök alarak yeni saksılarına yerleştirmekle yani aslında o zamanlar bitkim kesin ölüyor dediğim halde atmamakla ne kadar iyi etmişim. Bu itirafı da yapayım.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2015, 19:16   #3
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Kelebek Çalısı, son fotografta alttakiler aslında açmış sonra kapanmış olan çiçekler.
Üstteki fotograflarda açılmış hali var. Benim çiçeğim hep içerde, bol güneş alıyor.
Ilk kez bu günlerde açtı. Önce sizde de olduğu gibi bir başak (Sömek) büyüdü,
Dün gece 22.30- 23.00 gibi güzel kokusunu aldım. Karanfil kokuyordu. Çiçekleri de ilk kez o zaman gördüm. Bu sabah geldim koku yok, açanlar da sizin en alt fotodaki alttakiler gibi olmuşlar. Ömrü bir günlük zanettim ama değil, bu akşam 17.00 sularında ilk açanlar yeniden açmışlar, pek sevimli olmayan bitkisel bir koku başlamıştı, belki gece yine güzel kokacaktır bilmiyorum. Sizin çiçeğiniz açık havada gece yakınına gidince kokusu duyulur belki bilmiyorum.
Gündüz zaten çiçekler kapanıyor ve kokmuyor. Üstte gördüklerniz henüz açılmamış tomurcuklar .

Düzenleyen s.toprak : 18-04-2016 saat 21:36 Neden: harf hatası düzeltildi
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025