agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni521Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2019, 13:11   #1
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UsaN Mesajı Göster
Hay Allah razı olsun sizden. Şu maberek günde Allah en çok istedipin şeyi nasip etsin inşallah. Hocam son olarak çeliklerin ucunu kesmem gerekir mi tekrar 24 saat geçmedi aradan birde npk 4 6 6 buldum paşa için uygun mudur?
Teşekkür ederim... Çeliklerin uçlarını kesmenize gerek yok.. Aslında kesmemeniz daha iyi olur, çünkü kesik alandan su kaybı meydana geliyor... Ne kadar az su kaybı olursa bitkinin canlı kalma süresi o kadar uzar ve dolayısıyla o zaman zarfında kök geliştirme ihtimali de o kadar artar... Sukulentlerde gübre konusunda pek bilgim yok maalesef, çünkü 25 yıldır hiç gübre vermediğim ama çok sağlıklı büyüyen kaktüs ve sukulentlerim var... Ama bir zararı olacağını sanmam... Zaten şimdi bitkilerinizin önceliği kök geliştirmek olduğundan bu arada gübreyle ilgili sağlıklı bilgiler bulabilirsiniz... Mesajınızı görürlerse gübre konusunda bilgisi olan arkadaşlar da açıklarlar sanırım..
Bol şans...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2019, 14:07   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-09-2018
Yardım

Arkadaşlar paşalarımın çoğu dip kısımlarını böyle kurutuyor. Sorun nedir acaba? Bazen su püskürtüyorum yapraklarına o mu yapıyor?

Eklenen Resimler

UsaN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2019, 20:54   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-10-2019
Selamlar,
Kılıç çicegimin uç yapraklari kurumaya basladi.
Acaba nerede yanlis yapiyorum.

TooJohn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2019, 21:41   #4
Ağaç Dostu

serpil D's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2013
Bu da başka bir tür paşa kılıcı

Eklenen Resimler

serpil D Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2020, 09:58   #5
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2020, 10:00   #6
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Ne kadar kolay bir çoğaltma olmuş. Ben bir yerden bu şekilde kenarları sarı yapraklısından köklü olarak almıştım. Ancak bir tanesi sarı yapraklı devam ederken diğeri ne oldu ise yeşil yapraklı olarak büyümeye başladı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2020, 16:24   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2018
Bu sene çiçeklemeye başlayan paşa kılıcım

Eklenen Resimler

sanpedro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2020, 10:14   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sanpedro Mesajı Göster
Bu sene çiçeklemeye başlayan paşa kılıcım
Kılıcınıza çok güzel bakmışsınız maşallahı var.. Emeğinize sağlık yalnız yandaki saksıda duran aloevera nız can çekişiyo gibi duruyo.. Yerini değiştirmelisiniz bence.. Dolaylı güneş ışığı alan bi kere koyarsanız rengi kahverengiden tekrar yeşile dönecektir.. İyi çalışmalar..

Menek_27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2020, 21:16   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-09-2020
Merhabalar kenarları sarı olan paşa kılıcımın bir anda yaprakları yumuşamaya ve ölmeye başladı bir parçası kökten kendi ayrıldı. Sebebi nedir diğerleri de zarar görmeden ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Eklenen Resimler

milkaulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2020, 22:18   #10
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi milkaulu Mesajı Göster
Merhabalar kenarları sarı olan paşa kılıcımın bir anda yaprakları yumuşamaya ve ölmeye başladı bir parçası kökten kendi ayrıldı. Sebebi nedir diğerleri de zarar görmeden ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ana bitkiyi bulunduğu topraktan alın.Çürüklerinden temizleyin. Başka bir toprak karışımına dikin veya toprağını yayvan bir kapta kurutup tekrar dikin.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2021, 10:58   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-02-2021
nemli toprak

İyi günler dilerim. Fotoğrafını gördüğünüz paşa kılıcı bitkisini 2 ay önce bir gross marketten aldım. 2 haftada bir suluyorum. Saksısı da drenajlı. İlk aldığımdan beri toprağı çok nemli. Henüz saksı ve toprak değişimi yapmadım. Mayis ayını bekliyorum. Toprağının haklılığı hiç düşmüyor. Sanırım yapısından kaynaklı. Acaba köklerini çürütür mü çünkü aldığımdan beri sanki hiç büyümedi. Büyümemesi normal midir? Bu arada geçen hafta yavru verdi.

Eklenen Resimler

aykut gkbyrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2021, 13:55   #12
Yeni Üye

gardenya7's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aykut gkbyrk Mesajı Göster
İyi günler dilerim. Fotoğrafını gördüğünüz paşa kılıcı bitkisini 2 ay önce bir gross marketten aldım. 2 haftada bir suluyorum. Saksısı da drenajlı. İlk aldığımdan beri toprağı çok nemli. Henüz saksı ve toprak değişimi yapmadım. Mayis ayını bekliyorum. Toprağının haklılığı hiç düşmüyor. Sanırım yapısından kaynaklı. Acaba köklerini çürütür mü çünkü aldığımdan beri sanki hiç büyümedi. Büyümemesi normal midir? Bu arada geçen hafta yavru verdi.
merhaba benim paşa kılıcımda aynı vaziyette kasım ayında çiçekçiden almıştım, o günden beri 1 cm dahi büyümedi ne renginde değişme oldu ne de sertliğinde, her şeyi aynı duruyor. kapalı ortamında cama yakın mesafede aslında yeterli gün ışığını alıyor. aldığımdan beri haftada 1 suluyordum toprağı 1 haftada kuruyordu. Fakat nerdeyse 1 aydır toprağı hep nemli kurumuyor. en son 2 hafta önce suladım hala toprak nemli. Güneş mi istiyor sulama ne aralıkta olmalı bilmiyorum.

gardenya7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2021, 19:27   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-03-2021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gardenya7 Mesajı Göster
merhaba benim paşa kılıcımda aynı vaziyette kasım ayında çiçekçiden almıştım, o günden beri 1 cm dahi büyümedi ne renginde değişme oldu ne de sertliğinde, her şeyi aynı duruyor. kapalı ortamında cama yakın mesafede aslında yeterli gün ışığını alıyor. aldığımdan beri haftada 1 suluyordum toprağı 1 haftada kuruyordu. Fakat nerdeyse 1 aydır toprağı hep nemli kurumuyor. en son 2 hafta önce suladım hala toprak nemli. Güneş mi istiyor sulama ne aralıkta olmalı bilmiyorum.
Merhaba, paşa kılıcı yapısında su depolar sonra da o suyu kullanır. Dolayısıyla fazla sulanmaktan hoşlanmaz. Haftada bir kez az miktar sulama yeterlidir. Kanaatkar bir bitkidir dolayısıyla torfa adapte olabilir ancak drenajı yüksek ve havadar topraklardan daha çok hoşlanır. Torfun su tutma kapasitesi yüksek olduğundan kolay kurumaz. Torfa drenajı yükseltecek maddeler ekleyebilirsiniz. Toprak karışımlarıyla uğraşmak istemiyorsanız kaktüs ve sukulentler için üretilen yüksek drenajlı toprak ile torfu karıştırarak paşa kılıcı için kullanabilirsiniz. Ayrıca paşa kılıcı yavaş gelişen bir bitki, gelişmesini gözle görmek pek mümkün değil ancak uygun olmayan koşullarda büyüme ve gelişme hızını yavaşlatabilir.
İyi günler.

Düzenleyen Konusuzinsan : 21-04-2021 saat 12:51 Neden: Ekleme
Konusuzinsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2021, 14:22   #14
Yeni Üye

gardenya7's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2020
Question 2 haftada kurumayan nemli toprak

fotoğrafı da bu şekilde, torf karışımlı toprak.

Eklenen Resimler

gardenya7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2021, 14:19   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-06-2020
iyi günler. acil olarak paşa kılıcımın toprağına değişmem gerek. elimde torf perlit kil bilyesi ve vermikülit var. bunlardan hangilerini kullanarak çiçeğim için iyi bir karışım yapabilirim ? yardımcı olursanız çok mutlu olurum , çiçeğimi kaybetmek istemiyorum, 8 yıldır benimle ��

zeygültan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2010, 10:18   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Cellin, bu bereketli çiçekten bendede var. Rahmetli annemden kalma, yeni nesilleriyle bir çok kişiyi şenlendirmiş bir çiçek. Yaklaşık 15 senedir bizde mevcut. Ben hiç çiçeğini görmedim ve şimdide merak ettim. Bilen başka arkadaşlar varsa, yanıt verirlerse bende çok sevineceğim.

cenan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2010, 14:51   #17
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cenan Mesajı Göster
Cellin, bu bereketli çiçekten bendede var. Rahmetli annemden kalma, yeni nesilleriyle bir çok kişiyi şenlendirmiş bir çiçek. Yaklaşık 15 senedir bizde mevcut. Ben hiç çiçeğini görmedim ve şimdide merak ettim. Bilen başka arkadaşlar varsa, yanıt verirlerse bende çok sevineceğim.
Merhaba, dinlenme ve büyüme dönemlerindeki bakımlarına dikkat ederseniz bitkiniz çiçek açacaktır. Bodurların çiçek açıp açmadığı hakkına bilgim yok ancak uzun ve kenarı sarı çizgili olan cinsinin çiçeklerini görmüş ve nektarını da tatmış birisi olarak kendimi bahtiyar addediyorm
Bir bitkinin çiçek açması için üreme olgunluğuna erişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeterli olgunluğa ulaşınca sulama sıklığını azaltıp toprağı hafif kuru bırakınız. Yani bitkiyi çiçek açmaya zorlayın. Başarılı olacağınızı ümit ediyorum.
Tabii bu tavsiyeler benim kendi uygulamalarıma dayanarak edindiğim kısmî tecrübelere dayalı sathî bilgilerdir. Yine de konunun uzmanlarının görüşlerini dikkate almalısınız.

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2010, 15:29   #18
Ağaç Dostu

Yardımınız için teşekkür ederim Süleyman bey. Biz hep kenarlarındaki yavruları ayırıyorduk. bundan sonra yavrulara dokunmayacağım. Tavsiyelerinizide dikkate alıp birde böyle deneyeyim.

Eski 27-09-2010, 13:22   #19
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Çelik ve Yavru Alma

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cenan Mesajı Göster
... Biz hep kenarlarındaki yavruları ayırıyorduk. bundan sonra yavrulara dokunmayacağım...
Tecrübe ile sabit bir bilgiyi daha paylaşmak isterim. Forumun başlarında mutlaka konuşulmuştur ama bir daha hatırlatmakta fayda var.
Eğer Paşa kılıcınız sarı şeritli ise bu bitkinin yapraklarından elde ettiğiniz çelikleri toprağa gömmek suretiyle ürettiğiniz bitki sarı çizgilerini kaybedecek gri bir hal alacaktır. Özellikle sarı çizgili paşa kılıcı elde etmek istiyorsanız , kökten ayırma yöntemi sizin için daha uygun olacaktır.
Başarılar...

Düzenleyen Süleyman Koçak : 28-09-2010 saat 12:25
Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2010, 10:37   #20
Ağaç Dostu

Çok naziksin Cellin. Evet böylede güzeller

Eski 29-05-2014, 23:27   #21
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Benim kılıçlar atağa geçmiş. En son gübreleme yaptım ve kontrolü bırakmıştım çiçek tomurcuklarını sıralamışlar.

Name:  Mavi18682-001.jpg
Views: 2755
Size:  46.1 KB

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2019, 12:27   #22
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UsaN Mesajı Göster
2 yaprağı kalan hayata tutunmaya çalışan paşa kılıcım yeni sürgünlerini büyüttü..

Sarı şeritli bodur paşa kılıcı yaprağını ektim sonucunu çok merak ediyordum düz yeşil yavrular verdi büyük bir ihtimalle bodur değil uzayan yavrular verdi. Merak eden arkadaşlara bilgi amaçlı yükledim.. Tekrar resim atarım.
Paşakılıçlarında iki renkli yapraklar çoğu kez tek renkli yaprak veriyorlar, ancak uzun ya da bodur nitelikleri değişmiyor, yani yavrular aşağı yukarı ana bitki kadar uzayacaktır...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025