![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2018
|
Yardım
Arkadaşlar paşalarımın çoğu dip kısımlarını böyle kurutuyor. Sorun nedir acaba? Bazen su püskürtüyorum yapraklarına o mu yapıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2019
|
Selamlar, Kılıç çicegimin uç yapraklari kurumaya basladi. Acaba nerede yanlis yapiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
Bu da başka bir tür paşa kılıcı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar kolay bir çoğaltma olmuş. Ben bir yerden bu şekilde kenarları sarı yapraklısından köklü olarak almıştım. Ancak bir tanesi sarı yapraklı devam ederken diğeri ne oldu ise yeşil yapraklı olarak büyümeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2018
|
Bu sene çiçeklemeye başlayan paşa kılıcım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2020
|
Kılıcınıza çok güzel bakmışsınız maşallahı var.. Emeğinize sağlık yalnız yandaki saksıda duran aloevera nız can çekişiyo gibi duruyo.. Yerini değiştirmelisiniz bence.. Dolaylı güneş ışığı alan bi kere koyarsanız rengi kahverengiden tekrar yeşile dönecektir.. İyi çalışmalar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2020
|
Merhabalar kenarları sarı olan paşa kılıcımın bir anda yaprakları yumuşamaya ve ölmeye başladı bir parçası kökten kendi ayrıldı. Sebebi nedir diğerleri de zarar görmeden ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Ana bitkiyi bulunduğu topraktan alın.Çürüklerinden temizleyin. Başka bir toprak karışımına dikin veya toprağını yayvan bir kapta kurutup tekrar dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2021
|
nemli toprak
İyi günler dilerim. Fotoğrafını gördüğünüz paşa kılıcı bitkisini 2 ay önce bir gross marketten aldım. 2 haftada bir suluyorum. Saksısı da drenajlı. İlk aldığımdan beri toprağı çok nemli. Henüz saksı ve toprak değişimi yapmadım. Mayis ayını bekliyorum. Toprağının haklılığı hiç düşmüyor. Sanırım yapısından kaynaklı. Acaba köklerini çürütür mü çünkü aldığımdan beri sanki hiç büyümedi. Büyümemesi normal midir? Bu arada geçen hafta yavru verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2021
|
Alıntı:
İyi günler. Düzenleyen Konusuzinsan : 21-04-2021 saat 12:51 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2020
|
![]() fotoğrafı da bu şekilde, torf karışımlı toprak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2020
|
iyi günler. acil olarak paşa kılıcımın toprağına değişmem gerek. elimde torf perlit kil bilyesi ve vermikülit var. bunlardan hangilerini kullanarak çiçeğim için iyi bir karışım yapabilirim ? yardımcı olursanız çok mutlu olurum , çiçeğimi kaybetmek istemiyorum, 8 yıldır benimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Cellin, bu bereketli çiçekten bendede var. Rahmetli annemden kalma, yeni nesilleriyle bir çok kişiyi şenlendirmiş bir çiçek. Yaklaşık 15 senedir bizde mevcut. Ben hiç çiçeğini görmedim ve şimdide merak ettim. Bilen başka arkadaşlar varsa, yanıt verirlerse bende çok sevineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Alıntı:
![]() Bir bitkinin çiçek açması için üreme olgunluğuna erişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeterli olgunluğa ulaşınca sulama sıklığını azaltıp toprağı hafif kuru bırakınız. Yani bitkiyi çiçek açmaya zorlayın. Başarılı olacağınızı ümit ediyorum. Tabii bu tavsiyeler benim kendi uygulamalarıma dayanarak edindiğim kısmî tecrübelere dayalı sathî bilgilerdir. Yine de konunun uzmanlarının görüşlerini dikkate almalısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yardımınız için teşekkür ederim Süleyman bey. Biz hep kenarlarındaki yavruları ayırıyorduk. bundan sonra yavrulara dokunmayacağım. Tavsiyelerinizide dikkate alıp birde böyle deneyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Çelik ve Yavru Alma
Alıntı:
Eğer Paşa kılıcınız sarı şeritli ise bu bitkinin yapraklarından elde ettiğiniz çelikleri toprağa gömmek suretiyle ürettiğiniz bitki sarı çizgilerini kaybedecek gri bir hal alacaktır. Özellikle sarı çizgili paşa kılıcı elde etmek istiyorsanız , kökten ayırma yöntemi sizin için daha uygun olacaktır. Başarılar... Düzenleyen Süleyman Koçak : 28-09-2010 saat 12:25 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çok naziksin Cellin. Evet böylede güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |