![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Şu bitki milletinin fazla sulanan toprakta çürüyüp sade suyun içinde köklenmesi ne kadarda acayip ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Tersten diken arkadaşlar keşke sonuçları yazsalardı. Sarı şeritli olandan 5-6 cm lik bi çeliğim var tersten dikilince çürüdüğünü duydum denemelik feda etsemmi acaba ya çok kararsız kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Yapragin alt tarafta olan kismi kokleniyor, ust tarafta olmasi gereken kismi topraga gomerseniz curuyor diye duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Gül teyzecim bu sarı şeritli tam bir muamma. Şu an sahip olduğum paşa kılıcı sarı şeritlinin kökten ayrılması. 2 tane şeritli yaprağı var dibinden çıkan yarım metrelik yaprakların hepsi şeritsiz. Bahsettiğim şeritli 2 yaprağıda yarısından kesmişler zaten. Çirkin görünüyordu kalanınıda toprakla birleşen yerinden ben kestim. Uzun parçaları suya koydum kısalarında birini balkonda güneş gören saksıya diktim sonuncuyuda ters dikeyim dedim cesaret edemedim az önce evdeki saksıya diktim. İnşallah hepsi tutar çok seviyorum bu bitkiyi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Edit: http://mrec.ifas.ufl.edu/Foliage/folnotes/sansevie.htm https://plantsarethestrangestpeople....a-part-ii.html Bu kaynaklara gore sari seritli Sansevieria nin yapraklardan celik alinarak cogaltilmasi mumkun degil. Mutlka kokten ayirmak gerekiyor. Düzenleyen Amanita : 24-07-2017 saat 18:30 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar sararmadıysa gidiş iyi. Unutmalısınız olduğu yerde bir kaç ay. Acele etmeyin netice büyük ihtimal güzel olacak. Benim son suda köklendirdiğimi önceki hafta saksıya almıştım bu hafta gittiğimde keyfini gayet yerinde gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ah bir unutabilsem zırt pırt başındayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Suda koklendirildigini ilk defa goruyorum. Hem cok yavas koklendigi icin hem de suya hassas oldugu icin curume olabilir gibi geliyor bana. Herhangi bir kaktus topragi veya gubre karistirilmis kuma veya perlite daldirsaniz ve ayda bir biraz su dokseniz dahi kokleniyor. Koklenmesi uzun suruyor ama hic koklenmedigi olmadi bu bahsettigim basit yontem ile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn Amanita sizin için nette birkaç resim buldum http://1.bp.blogspot.com/-boFQDDxSz8...0/SAM_0545.JPG http://3.bp.blogspot.com/-rcBA1K8rMb...0/SAM_0553.JPG http://3.bp.blogspot.com/-_YL_UVc6B8...0/SAM_0547.JPG |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
paşa kılıcı benimde vardı kok tamamen çürüdü yapraklarda 3 ay öyle bahçenın kenarında duruyordu bazen bakıyordum toprağa ekili değildi. bir baktım ne göreyim yaprak kök vermiş hemen ektim toprağa durumu da çok iyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Benimki hala daha köklenmedi. Ya ne cins bi çiçekmiş bu. Ne topraktakiler tuttu ne sudakiler. Saksıda köklü olanda ne boy veriyor ne yeni sürgün. Yeride toprağıda çok güzel. Sabahtan öğleye kadarda filtreli güneş alıyor. Sinirimi bozdu iyice. Sarı şeritli olandan sipariş ettim inşallah onunla iyi anlaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Mesajlarınıza verilen cevapları dikkatli okumadığınızı sanıyorum. 586 ve 594 no.lu mesajlarda yaprakları suya koyun ve unutun diye yazmışım. Aynı mesajlarda bir kaç ay beklemeniz gerektiği de yazılı. Köklenme için acele etmemelisiniz, sonuç büyük ihtimal olumlu olacak, altta başlayan beyazlıklar köklenme işaretleridir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Evet birkaç ay demişsiniz gözümden kaçmış. Birkaç ay çok uzun geldiğinden beyin onu algılamak istememişte olabilir ![]() ![]() Sanırım daha çabuk köklendirmenin yöntemini buldum. Yaklaşık 2 hafta önce şeffaf olmayan bir kapta küçük yaprak parçalarını suya koymuştum. (kullanmadığım porselen baharat kavanozumdu) bugün kök salmaya başlamış. Bu arada çiçeğimle barıştık yaprakları hızlıca uzamaya başladı ![]() Düzenleyen bergenia : 20-08-2017 saat 23:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bahsettiğim köklenen yapraklarım bunlar. Geçen ayki çürümeye başladı çürüyen yerini verev kesip tekrar suya koydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Suyun icinde curume olabilir demistim. Bitkilerde curume oksijensiz kalmaktan kaynaklanir, suyu sik sik degistirmeniz yardimci olacaktir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Tamam 10 gün daha bekliyim köklenme başlamazsa bi de suyunu sık değiştirerek deniyim bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Köklenen yapraklarımı geçen hafta toprakla buluşturdum. ![]() Bahsi geçen suda köklenmeyen diğer yaprakların da son mesajımdan bu yana suyunu 2 günde bir değiştiriyorum. Hemen köklenenler yaprakların uç taraflarıydı. Köklenmeyenler ise sap tarafları. Belkide sap tarafları daha zor kökleniyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklarımdan biri sürgün verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim inatçı keçiler 3 aylık deneme yanılmadan sonra köklenmeye başladılar. Bir de bunların sürgün verme dertleri var. Neyse onu kendileri hallederler benlik bişey yok ![]() Köklendirmek isteyen arkadaşlar verev kesip şeffaf olmayan bir kapta aydınlık bir yerde suya koysun. Su dinlendirilmiş olsun 2-3 günde bir değiştirin. Yaprağın gövdeden üst tarafları 15 günde kökleniyorken alt tarafları 1 aydan sonra kökleniyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yabancı bir kaynaktan okuyup anladığıma göre yapraklar köklenme hormonu salgılıyormuş. Kap ne kadar küçük, su ne kadar az olursa o kadar iyi olurmuş. Kesiği kapatacak kadar su yeterliymiş. Bazı yerler suyu 2 günde bir değiştirin bazı yerler 7-10 günde bir değiştirin demişler. Ben çürümesin diye sık değiştirdim ama köklenme hormonunu hesaba katarsak 7-10 gün daha doğru gibi geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Paşa kılıcı çok dayanıklı bir bitki ben direkt olarak toprağa dikiyorum .Hatta geçen köklenen yaprağını kesip yeniden aynı saksıya diktim köklendi yavru da verdi .Süresini hatırlamıyorum ama burada ya da kendi sayfam da paylaşmıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Ben toprakta başarılı olamadım bi türlü. İlk denememde çok sulamışım çürüttüm 2. denememde 1 aydır yaprak öylece duruyor köklenmedi. O yüzden suyla uğraşıyorum bu kadar. Hem daha çabuk sonuç alıyorum hem yaprağı kaybetmiyorum ![]() Bu arada çiçeklerinize bayıldım maşallah muhteşemler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Eminim daha önce bu bilgi paylaşılmıştır ama, yinede ben tekrarlayayım: bu bitkinin çğalma sisteminden kaynaklı bir nedenden ötürü, herhangi bir Sansevieria trifasciata kültivarından yaprak köklendirme sureti ile çoğaltma yapmaya çalışırsanız, elde ettiğiniz bitki orijinal Sansevieria trifasciata olacaktır. Kültivarın özelliğini koruyarak çoğaltabilmek için rizom ayrıştırarak çoğaltmak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|