![]() |
|
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Yeşil bit başlığında biraz bilgi var. http://agaclar.net/forum/showpost.ph...4&postcount=34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
merhaba arkadaşlar benimde bir sukulentim var ama alt yaprakları sararıp kuruyor ve dökülüyor acaba bu bir sorun mu yoksa öyle mi olması gerekir bilgileriniz için şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Nette dolaşırken gördüm.. Forumda kimsede yok sanırım. Benzer kardeşleri de var.. Cissus cactiformis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Bu geometrid larva tipine çok ama çok dikkat edin. Her zaman bu kadar şanslı olup, göremeyebilirsiniz. Oldukça dayanıklı ve çok hızla zarar veren türlerdendir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Sn. selis yeşim ağacı yaprakları mı ne kadar güzel görünüyorlar özellikle yaprak kenarından yavrulayan, ben de kırılan yapraklardan böyle çoğaltmayı seviyorum yavaş da olsa çok keyifli ama hep yaprak dibinden köklenip çoğaldılar ilk defa kenardan çoğaldığını gördüm çok hoş güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
Çok değerli bir catüs ve sukkulent üretiçisi beyfendi insan bahçesindeki bir tür hakkında bilgi.. tavsiye ederim. WEB TV :: Hürriyet - BİR KEZ ÇİÇEK AÇIYOR VE ÖLÜYOR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2011
|
Merhaba; Bugün Koçtaş'tan Fenestraria aldım ancak eve geldiğimde toprağın üzerinde örümcek ağından daha yoğun bir ağ tabakası gördüm. Biraz karıştırınca beyaz bir kurtla karşılaştım. Fotoğrafını çekip koymak isterdim ama panikle öldürdüğüm için maalesef. Ne yapacağım şimdi? Dibinde de vardır daha değil mi? Sanırım bu beyaz kurtlar kökle besleniyorlarmış. Toprağı tamamen değiştireyim mi ne yapayım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aşağıdaki linkte kaktüs, sukulent forumu var üyeler kendi kaktüs, sukulentlerini paylaşmışlar ben beğendim sizlerde bakabilirsiniz. http://forums.gardenweb.com/forums/c...h-ind.cgi?n=30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Fuar
Alıntı:
Bu fuar bildigimiz CNR fuar ın oldugu yer değil mi ![]() ve birde şunu öğrenmek istiyorum bitki **** tohum satışı yapılacakmı bu fuarda ![]() Gelmeyi çok istiyorum çünki. Bilgi için şimdiden çok teşekkürler Saygılarla... Asuman |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2011
|
Arkadaşlar, resimdeki bitkimin alt yaprakları görüldüğü gibi büzüşmeye ve kararmaya başladı. Resmi 15 gün önce çekmiştim şimdi durum dahada kötü üst yapraklarda problem yok ama alt yaprakların yarısı gitti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Arwalda çok mu fazla suladınız acaba? Kök çürümesi de olabilir.. Ben alt yapraklarını tamamen koparıp sulama düzenini değiştirmiştim.. Şu an yeni yaprakları normal seyrinde çıkmaya başladı.. Siz de su ihtiyacına dikkat edin bakalım ne olacak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2011
|
Haftada 1 kere su veriyordum ama biraz daha az sulayayım o zaman. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Arkadaşlar merhaba, Bilindiği gibi kaktüsleri kış aylarında sulamıyoruz. Peki sukkulent'lerde durum nedir?Sukkulent'lere de Mart sonuna kadar su vermesek doğrumu yapmış oluruz? Selamlarımla. Düzenleyen kartal124 : 26-01-2012 saat 20:33 Neden: değişiklik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Alıntı:
sukkulentlerin kaktüsler gibi kış uykusu olmadığından kışın da gelişmine devam eder. Gelişim için ihtiyacı olan sulama düzenli yapılmaaya devam etmeli. Ancak mevsimsel koşullar ve bitkilerin bulunduğu ortamın koşulları göz önünde bulundurulmalı. Örnek1; bitkiler kapalı ortamda kaloriferin bulunduğu bir yerde ise daha sık sulama ihtiyacında gibi olsalarda kökler suyu yeterince emdiğinden sanıldığı gibi sık sulama gerektirmez. Örnek2; bitkiler dış ortamda ise ve ısı eksilere yakın ise bitkinin donmasını önlemek ve köklerin çürümesini önlemek için sulama bu dönem geçene kadar beklenmeli. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Teşekkür ederim. Ben spreyleme yöntemi ile ayda 1 su vermeyi düşünüyorum.Bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Kış mevsimi kurak mevsim olur çoğu sukulent bu kurak mevsimde büyümesini durdurur, yapraklarını döker buna uyuma, dinlenme sezonu da diyebilirsiniz. Kaktüsler gibi sukulentlerin de dinlenme sezonunda az sulanması gerekir hatta hiç sulanmayan türleride vardır böyle sukulentler dinlenme sezonuna girmiyor tabiriyle genelleme yapmak yanlış sukulentlerinizi en iyi bakanı tanımalı internette o sukulent hakkında her türlü bilgi mevcuttur bunlar araştırılmalı. Ama genel itibariyle dinlenme sezonunda kış mevsiminde bazılarında yaz da az sulanmalılar toprak kuruduktan sonra az miktar sulanmalılar çoğu sukulentin genel bakımı böyle yakında bu konu hakkında bir çeviri paylaşacağım. Olayın bir boyutuda varki aslında bütün kaktüsler sukulent ama bütün sukulentler kaktüs değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Dinlenme sezonuda neden olur kurak mevsime girdiği için kaktüs, sukulent depoladuğu suyu kullanır bazısı yapraklarına bazısı gövdesine depolar. Sonra tekrar yağış başladığında gelişimide başlar genetiği bu şekildedirler kışın dinlenmeye giren kaktüs sukulente az su vermez iseniz haliyle çürüme olabilirler gelişmeye devam ederki bu durum yeni sezona kaktüsün sukulentin savunmasız girmesini sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|