agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni46Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-09-2009, 01:39   #1
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Pachypodium

Adenium benzeri bu güzel bitki son sahip olduğum türlerden birisi. Daha evvel yetiştirmediğim için biraz araştırma yaptım.

Genel anlamda Adeniumlara uyguladığımız bakım önerileri bu türler için de geçerli.

Güney Afrika kökenli bu cinsin 20 civarında türü mevcutmuş. Genel gelişimleri çalı formunda olsa da 6 metreye ulaşabilen ağaç tiplerini de görebilmeyi çok isterdim.

Adeniumlara her ne kadar çok benzeselerde aralarındaki en belirgin fark gövde yapıları. Pachypodiumların gövde ve dalları dikenli iken Adeniumların gövdesinde böyle bir oluşum malum mevcut değil.


Üretimi bahar ve yaz aylarında tohumla yapılıyor.

İç mekan için uygun bir tür. Aydınlık, güneş görebilen bir cam içinde de yetiştirilebileceği gibi don olayına dikkat etmek şartı ile dış mekanda da yetiştirilebiliyor. Yazdan sonbahara kadar düzenli sulanmalı, havaların soğumasıyla su miktarı azaltılmalı. Tamamen susuz idare edemiyorlar ama kış aylarında su konusunda biraz dikkat etmek gerekli.

Adeniumlarda da kış aylarında dikkatimizi çeken yaprak kayıpları bu tür için de geçerli. Bitkinin soğuk hava şartlarında yaprak kaybetmesi normal bu tür için de.

Baharla birlikte tekrar bitki canlanıp, yaza doğru kademeli sulama artışı ile yaprak oluşumu ve canlılığı artacak.

Çiçeklenmeye hazırlanan bendeki türün ismi Pachypodium rosulatum v. gracilis;

Name:  Pachypodium rosularis v. gracilis - 23.08.09 (600 x 450).jpg
Views: 8269
Size:  46.3 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025