![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Arkadaşlar forum sayesinde kaktüsümün, çiçek açtığını ve nadir bir tür olduğunu öğrendim. Son mesaja kadar okudum, sanırsam fazla suluyorum hem akşam hem sabah. Henüz bir çiçek açma gibi hareketlilik görmedim. Sanırsam mor renkte açıcak.. Yani şu aylarda haftada 1 defa su vermem yeterli olucak mıdır? Yurtdışındayım burası türkiyeye göre birazcık daha soğuk ama çok fark yok şu anda hava durumu mesela +22 derece. Birde 2. resimde gördüğünüz saman rengine benzer bir şey var, arkadaşım o hastalıklı diyip bir tane çubuk kaktüsünü kökünden kırdırttı bana, bunu da öylemi yapmamız lazım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Chlorophytum, Ben de İzmir-Bayraklıdayım. Bu bir kaktüs değil, succulent. Nadir bir cins değil, her yerde bulunmayan bir cins. Ne olduğunu ancak çiçek açınca söyliyebilirim. İlk bakışta dallarının kalın olduğunu zannediyorum ve Stapelia grandiflora veya stapelia flavirostris gibi görünüyor. Çiçek açtığında heberim olsun ne olduğunu görelim. Hatta çiçek açtığında www.kaktusresimleri.biz sitemden de bakabilirsiniz. Düzenleyen nevsune : 08-05-2010 saat 17:49 Neden: Ardarda gelen mesajlarda alıntı yapmak gerekmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
hastalığı yok mu çiçeğimin yani? o baş ucunda kuruma gibi böyle ufak sararma, sanırsam önemsiz bişi dimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Evet, zaman zaman her bitkide olduğu gibi sararmalar oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|