![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Bitkisever
Giriş Tarihi: 01-07-2007
|
Evin içine alıp, açık olan penceremin önünde sinek nöbeti tutmaktansa topyekün uzaklaştıracağım bunu. Malum sinek bu, eve de girebilir meret. Yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sayın İlkin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
gizemli çiçek ve mis kokusu merak zor yenilen bir duygu gider gider koklar insan. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Duvalia Elegans
Merhaba. Yeni edindiğim henüz tek köklü bir Duvalia Elegans. Sanırım açmak için kışı beklemiş. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
2009 nisan ayında sevgili ilkin'in gönderdiği leş kaktüsü ve yanında bir çok sukulent çeliklerini diktim. Sonra da yaz boyunca benimle birlikte şehir şehir gezdiler. Biraz yorgun düşüp büyüyüp büyümemekte kararsız kaldılarsa da kürkçü dükkanına dönüş yaptığımızdan beri keyifliler. İşte sevgili ilkin'den gelenlerin son durumu. Teşekkürler sevgili ilkin. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da benim bayram hediyem. Sevgili İlkin'in yolladığı leş kaktüsüm, bayramın son günü açarak harika bir bayram hediyesi verdi. Etrafa koku yaymıyor ama burnunuza yaklaştırıp 3-5 cm mesafeden dahi koklayınca, adının hakkın layıkıyla veriyor ![]() ![]() Sevgili İlkin, sonsuz teşekkürler. Sayende yalnızca fotoğraflarını gördüğüm bu harika çiçeğe ben de sahip oldum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Malbman ve Fatma hanım maşallah kaktüsleriniz harika çiçek açmışlar.Seneye umarım bende iki cinsinde çiçeklerini görürüm.Birde Stapelia Desmetiana almayı düşünüyorum o da çok hoş.Bu ikisinin arasına bir tanede onu koyun çok hoş bir görsel zevk ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih umarım senin çiçekleri de burada izleme şansımız olur. Bu arada; Desmetiana gerçekten muhteşem görünüyor. En kısa zamanda bir tane edinmeli. Nereden alacağını söyleyebilirsen ben de bir girişimde bulunurum. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.kaktus.web.tr/default.asp...us=Ürünlerimiz burdan alacağım. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Lale hanım; sizde bu leş kaktüsünün kaç türü var?.... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Aaa...Haklısınız, gerçekten de değmez göndermeye. Üzüldüm şimdi ama yapacak hiçbir şey yok. Neyse bende de 3 tür var şu an; umarım yaza doğru açarlar da kullanma imkânım olur. Sizin de ilginize tekrar teşekkürler bu arada ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Benimde leş kaktüsüm var ama büyümesi oldukca geri. Uzayan uçlar çok ince uzuyor.(güneş gören bir yerde olmasına rağmen). Haftada 1 gün suluyorum. Evim kaloriferli daha sık sulamam mı gerekir? Arada sıvı gübrede veriyorum. Sizce daha güzel büyümesi için ne yapmalıyım? Özellikle uzayan uçların kalın olması için. Cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Zaten sıvı gübre uzatıyor boyunu. Hani kışın büyümesi duraklıyor ya,gübre de büyütmeye çalışıyor,derken şekilsiz uzamaya başlıyor... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
Size de yollarım malbman. eminetirsi 3 çeşit leş kaktüsü var. İsimlerinde hep problem yaşıyorum. 1. çiçeği kaplandesenli 2. çiçeği bordo ve büyük açıyor 3. çiçeği bordo ve küçük açıyor. siniroluyorum sizinki kaplan desenli olana benziyor. mehtap051 ben dışarıda bakıyorum. Siz soğuk olan bir oda da bakabilirsiniz. Çok sıcağı sevmiyor. denizkedisi yaza doğru daha iyi olurlar.Şimdi ( kışın) büyümeleri zaten yavaşlıyor. Saksılar çok güzel olmuş. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
fatmadündarın kaktüslerinin ikisi de var. 1. ve 2. 3. kaktüs bu linkte http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=4401&page=23 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Gayet iyi görünüyor. Toprak kuru ve çok sert görünüyor. |
|