![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Arkadaşlar ben kalanşo ve leş kaktüsü yetiştirme özürlüyüm sanırım. Her seferinde ölüyor. Suyuna ve güneşine dikkat ediyorum ama olmuyor. Eğer görürsem büyümüş haldeki leş kaktüsü ve kalanşo alacağım. Sizinkiler ne güzel açmış.Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Her ne kadar kötü koksa da çiçeği çok güzel görünüyor. İstanbul'da bulabileceğim bir sera var mı bildiğiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Bende uzun süredir bulunan ve succulent sandığım stapelia galiba. Dikenli kenarları, fotoğraftaki minik. Rengi biraz kırmızımsı, güneşten olsa gerek. Tam türünü bilmiyorum. İçinizde bu çeşitten olan varsa ve ismini biliyorsa yazabilir mi? Bir de ikinci resimdeki de stapelia olabilir mi? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
İkinci resim bence değil ama ilk resim evet kokusundan belli leş kaktüsü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Orbea variegata türünden olan bu çiçek Burhaniye Ören'de bir dal halinde bana hediye edilmişti. Evimin önünden geçen uzak bir komşum bahçe kapısına sarılmış çarkıfeleğimi (passiflora...) çok merak edermiş. Ben de ona bir kök verince, o da bana karşılığında bu etli çiçeği getirmişti. Doğrusu önceleri ne olduğunu bilmiyordum. Türünü öğrenince bu defa da çiçeğini merak etmeye başlamıştım. Ve sonunda açtı. Açalı iki gün oluyor. Öncesinde tomurcuk halini çekmiştim.... Tomurcuğu tam bir bohça görünümünde... Açınca da çiçeğini çektim. Kötü kokusuyla ünlüymüş. Günün değişik saatlerinde koklayıp duruyorum ama henüz bir koku almış değilim... Bir bahçe efsanesi midir anlamadım. Yoksa bu çiçeğin günahını mı alıyorlar ne?.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Leş kaktüslerim
Merhaba, Şöyle bir sorun var.Yıllanmış ve yaşlanmış olan leş kaktüsüm iki adet büyük çubuklar çıkardı.Muhtemelen bunların içinde tohum olabilir ama emin değilim.Fikri olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Hatta eklemedende edemeyeceğim.Bu kaktüsün çiçekleri ufak mümkün değil bu kadar büyük çüçeğinin olması. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=darla;247166]Merhaba, Şöyle bir sorun var.Yıllanmış ve yaşlanmış olan leş kaktüsüm iki adet büyük çubuklar çıkardı.Muhtemelen bunların içinde tohum olabilir ama emin değilim.Fikri olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz? Onlar tohum kapsülü sevgili darla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler.O zaman benim işime hepsi yaramayacağından isteyenlere dağıtabilirim. Olgunlaşınca ileteceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Arkadaşlar bakımı nasıl leş kaktüsünün ,ben yeni aldım da.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Hiçbir ekstra bakımı yok.Yaz kış aynı yerde yeri değişmeden senelerce gelişebiliyor.Ayrıca dona da çok dayanıklı değil.Balkonda yetişebiliyor.Havalar ısınmaya başlayınca bol suya ihtiyaç duyuyor o kadar.. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sevgili Tubay buda sizin minik epey bir yol aldı büyüyo ![]() ![]() Resim telefonla çekildiği için pek net değil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeonka gönderdiğimiz çeliklerden böyle haberler gelince çok mutlu oluyoruz.Maşallah diyeyim bayağı yol almış.Benimki bu yıl çiçek açmadı hala beklemedeyim.Yeni evimde yerini pek sevmemiş olabilir. Diğer arkadaşlara sormak isterim leş kaktüsü çiçek açan varmı aramızda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Stapelia'm yavduladıda çiçek açtı,(Sevgili minka teşekkürler) ilk başta ürkmüştüm annecim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
/
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Asıl önemli konu bu tohumları ne zaman ekmemiz gerektiği sanırım? Sevgili Darla sapolsun bana tohum yolladı ama ben lithops hezimetinden sonra ekmeye cesaret edemiyorum ![]() Düzenleyen kedidelisi : 12-10-2008 saat 23:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
/
|
Kaktüslere yaptığımız gibi Stapelia tohumlarını da buzdolabında tutmamız gerekir mi? Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama taze tohumların daha kolay büyüdüğü yazıyordu. Darla birkaç ay önce toplamış bana yolladığı tohumları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
/
|
Sevgili darla Ben de sizin mesajınızı okuduktan sonra tüm tohumları riske etmekten korkup 3 tane tohumu 3-4 gün ıslak bir peçeteye sarıp onu da bir buzdolabı poşetine koyup çimlendirdim. Sonuç müthiş. Geçen hafta şehir dışına çıkmadan diktiğim filizler geldiğimde toprak üstünde kafalarını kaldırmış beni selamlıyordu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günsu, ne kadar da güzel olmuş. Çok sevindim. Bendeki minik uzadı gitti ama daha açmadı. Başka bir tane çelik buldum o açmıştı. Sayın tugo, sizinki de çok güzelmiş. Sanırım büyük saksılar daha iyi oluyor gelişmelerine. (Uzun zamandır siteye vakit ayıramadığım için şimdi gördüm ve yazıyorum. ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
sevgili Darla sanırım benimkilerdede kıpırdamalar oldu bu kaktüsü ilk defa gördüğüm için nasıl gelişir nasıl şekillenir bilmiyorum ama benimkininde durumu iyi galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkilerin vakti var.Azıcık sabretmek lazım.Yaza girdiğimizde onlar bence coşacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|