agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni1035Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-07-2020, 13:40   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-07-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Aloe Vera'mla İlgili Cevabını Bulamadığim Sorular

Herkese merhabalar.
Yaklaşık 2 yıl önce bir yapı-marketten aldığım aloe veram var. İlk sene gayet iyiydi ve büyüyüp topraktan 3 yavru verdi. Yavruları ideal boya gelince ayırdım. Ana bitkim büyüyünce yapraklar gövdeye ağır geldi ve yana eğildi. Ben de çubuklarla dengelemeye çalıştım. Ayrıca en altta incelip kurumaya başlayan yaprakları da kestim. Gövdesi alttan epey açık kaldı. Bu kış ise alttan hiç yavru vermedi ama gövdeden 3 tane filiz çıktı. Uzun zamandır araştırıyorum ama sorularıma yanıt bulamadım. Umarım bilen, yanıtlayan olur.

Soru 1- Altta yapraksız kalan gövdeyi toprağın altında kalacak şekilde yerleştirmeli miyim yoksa bu haliyle bırakmalı mıyım?

Soru 2- Araştırmalarda yavruların alttan geldiği yazıyor, görsellerde de topraktan çıktığı görülüyor. Benim bitkimde gövdeden çıkan filizler yavru sayılır mı? Yani onları ayırıp başka saksıya ekmeli miyim?

Bu forumdaki tüm sayfalara baktım ama yanıt bulamadım. Gözümden kaçtıysa da af diliyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Özhekim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026