agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni1035Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2019, 13:36   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-02-2019
merhabalar aloe veralarımdan bazılarının yapraklarındaki jel çekiliyor ve kuruyup yapraklar düşüyor uç kısmına yakın kırılıp yan yatıyor neden olur?

gulue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2019, 13:50   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-09-2018
Merhaba arkadaşlar, yavru olarak ayırmış olduğum aloe veralar diktikten sonra iyice soluklaşmaya başladı. Toprağını mı değiştirmeliyim yardımcı olabilir misiniz?

vcarter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2019, 17:21   #3
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vcarter Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, yavru olarak ayırmış olduğum aloe veralar diktikten sonra iyice soluklaşmaya başladı. Toprağını mı değiştirmeliyim yardımcı olabilir misiniz?
Toprakla ilgili bir sorun olması pek ihtimal dâhilinde değil..
Yavru aloe'leri ayırdığınızda köklü müydüler? Yoksa keserek/kırarak köksüz olarak mı ayırdınız?
Kırık/kesik bölgeleri varsa, toprağa dikmeden önce birkaç gün bekleterek bu bölgelerin kuruyup kabuk bağlamasını sağlamanız gerekir. Aksi takdirde topraktaki bakteriler o alandan bitkinin içine nüfuz ederek bitkiyi çürütürler...
Böyle olduysa zaten olan olmuştur, bitkileri hiç daha fazla sarsmadan uygun ortamda tutarak sonucu bekleyin bence... (Uygun ortam, sıcak ve aydınlık olan ve rüzgar almaya bir yer.)
Bir de, bitkilerin resimlerini paylaşırsanız daha net önerileri olan arkadaşlar olabilir...
Bol şans...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2019, 20:15   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Toprakla ilgili bir sorun olması pek ihtimal dâhilinde değil..
Yavru aloe'leri ayırdığınızda köklü müydüler? Yoksa keserek/kırarak köksüz olarak mı ayırdınız?
Kırık/kesik bölgeleri varsa, toprağa dikmeden önce birkaç gün bekleterek bu bölgelerin kuruyup kabuk bağlamasını sağlamanız gerekir. Aksi takdirde topraktaki bakteriler o alandan bitkinin içine nüfuz ederek bitkiyi çürütürler...
Böyle olduysa zaten olan olmuştur, bitkileri hiç daha fazla sarsmadan uygun ortamda tutarak sonucu bekleyin bence... (Uygun ortam, sıcak ve aydınlık olan ve rüzgar almaya bir yer.)
Bir de, bitkilerin resimlerini paylaşırsanız daha net önerileri olan arkadaşlar olabilir...
Bol şans...
Hayır hepsinin kökleri vardı hocam. Noldu bende anlamadım açıkçası.

Eklenen Resimler

Eski 24-03-2019, 20:40   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-02-2019
Alıntı:
benim aloe'lerim aşırı güneş de kaldığı zaman bu şekilde oluyor tam bilgi sahibi değilim ama bence tam anlamıyla aydınlık ama aşırı güneşi direkt alan bir yere koymayın camın önünde cam ısıyı direk bitkiye verince yapraklarını yakıyor sanırım.

gulue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2019, 20:50   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulue Mesajı Göster
benim aloe'lerim aşırı güneş de kaldığı zaman bu şekilde oluyor tam bilgi sahibi değilim ama bence tam anlamıyla aydınlık ama aşırı güneşi direkt alan bir yere koymayın camın önünde cam ısıyı direk bitkiye verince yapraklarını yakıyor sanırım.
Tamamdır bir deneyeyim teşekkürler. Sadece sabah güneşi alıyorlar lakin denemekte fayda var.

Eski 25-03-2019, 01:19   #7
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Aloe'leriniz gayet sağlıklı... Daha önce çok az güneş ışığı aldıkları bir konumdan daha fazla güneş ışığına maruz kaldıkları bir yere nakledildikleri için renkleri kızarmış, biraz da incelmiş/kurumuşlar... Bu normal, her sene ilkbaharda içeriden balkona çıkardığımda aloe'lerimin başına gelen bir durum... Sabah güneşi aldıklarını söylemişsiniz diğer bir cevabınızda, bu gayet iyi... Bir süre sonra tamamen adapte olacaktır o ışık koşullarına... Ama kızarıklık gitsin ve yapraklar kalınlaşıp dolgunlaşsın istiyorsanız biraz daha az güneşe maruz kalacağı bir konuma nakledebilirsiniz.

Aloe vera diğer çoğu sukulente pek benzemiyor... Onlardan daha az yoğun ışıkta daha iyi gelişiyor. Ya da en azından yoğun ışığa adapte olabilmek için daha uzun bir süre yavaş yavaş alıştırılması gerekiyor...

Eski 29-03-2019, 07:53   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Aloe'leriniz gayet sağlıklı... Daha önce çok az güneş ışığı aldıkları bir konumdan daha fazla güneş ışığına maruz kaldıkları bir yere nakledildikleri için renkleri kızarmış, biraz da incelmiş/kurumuşlar... Bu normal, her sene ilkbaharda içeriden balkona çıkardığımda aloe'lerimin başına gelen bir durum... Sabah güneşi aldıklarını söylemişsiniz diğer bir cevabınızda, bu gayet iyi... Bir süre sonra tamamen adapte olacaktır o ışık koşullarına... Ama kızarıklık gitsin ve yapraklar kalınlaşıp dolgunlaşsın istiyorsanız biraz daha az güneşe maruz kalacağı bir konuma nakledebilirsiniz.

Aloe vera diğer çoğu sukulente pek benzemiyor... Onlardan daha az yoğun ışıkta daha iyi gelişiyor. Ya da en azından yoğun ışığa adapte olabilmek için daha uzun bir süre yavaş yavaş alıştırılması gerekiyor...
Anladım hocam çok teşekkürler. Bu yavruları aldığım ana aloedan tekrardan bir sürü yavru çıkmaya başladı. Bir de benim çilli begonyamda bir sorun var. Yeni çıkan yaprakların bazılarında delikler oluşuyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Eski 29-03-2019, 07:55   #9
Ağaç Dostu

aloe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2018
Alıntı:
Anladım hocam çok teşekkürler. Bu yavruları aldığım ana aloedan tekrardan bir sürü yavru çıkmaya başladı. Bir de benim çilli begonyamda bir sorun var. Yeni çıkan yaprakların bazılarında delikler oluşuyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Bu soruyu begonyalar bölümünde sormanız lazım sayın Vcarter. Ordan cvp alabilirsiniz. Anaç aloenize maşallah ve darısı başıma inşallah

aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2019, 00:30   #10
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Aloe vera'nız için sevindim.. Umarım bol bol yavru çoğaltırsınız..
Çilli begonyalar konusunda ise maalesef hiç bilgim yok...
Ancak sayfasının linkini verebilirim, ki epey bilgi vardır eminim:

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...eras/17408.htm

Etiketler
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025