![]() |
|
|
![]() |
#1 | ||
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2019
|
Alıntı:
Yavuz bey siteden bakabilirsiniz demişiniz nereden erişim sağlayabilrim acaba? aloe veraları çok seviyorum bakmak isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2019
|
selamlar, 2 ay önce aloe vera hediye geldi ama bir süre sonra yaprakları kırılmaya yumuşamaya başladı. Araştırmalar sonucunda saksısını ve toprağını değiştirdim. Delikli 4lt saksıya kendi yaptığım toprak karışımına diktim bitkiyi. Karışım: 2 avuç perlit 2 avuç solucan gübresi 1 avuç torf 2 avuc cocopeat, 2 avuç hazır kaktüs toprağı, Saksının en dibine de 3 parmak yükseklikte pomza taşı. Saksıya dikerken bitkimin kökü yoktu. Sadece 1 tane son derece cılız 3 cm uzunluğunda ip gibi bir şey çıkıyordu. Kırılan yaprağının içindeki jel ile kökü sıvadım, üzerime tarçın serptim sadece dip kısmı toprakta olacak şekilde dikip tahtalarda gövdeyi sabitledim. Doğrudan güneş almıyor ama aydınlık bir odada, her gün havalandiriyorum. Toprak tamamen kurudukça suluyorum. Direk rüzgara ve soğuğa maruz bırakmıyorum. 1 aydır böyle. Bitkimin durumu kötüye gitmese de iyiye de gitmiyor. Toprağı havalansın diye toprağını eşelerken kökünü merak edip baktım o cılız ip gibi kök de yok artık ama bitkim canlı. Bu aşamada ne yapabilirim? Düzeltmem gereken yanlışlarım neler? Teşekkür ederim şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
6 aydır yavru bir aloe veram var ama hiç büyüme saglamıyor topragını değiştim aydınlık bir yere de koydum ama ne yavru veriyor nede büyüyor ne yapıcam bilmiyorum. Şu aralar içinde olan jel kısımlarının bazısı da zayıfladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Birkaç açıdan net resimlerini paylaşırsanız daha ayrıntılı cevap verebilecek arkadaşlar çıkacaktır diye umuyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() umarım başarabilmişimdir denedim ama şuan yeni kullanıcıyım bu platformda. çiçeğim bu şekilde aylardır bir gelişim göstermedi kış sezonu diyemi acaba ilk bir iki ay ben saglıklı bakmadım sanırım güneş alan bir yerde değildi şuan torflu bir topraga yerleştirdim lifli. güneş alan bir yere koydum. yazı bekliyorum sözylediğiniz gibi köklenme süreci ise. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bol şans dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Acaba bana bir cevap verebilir misiniz ? Lütfen sorum yanıtsız kaldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2018
|
güzel bilgiler var teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2019
|
#Siflera12 çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2018
|
Sayın Gulue aleo veranizda mantar var sanırım, fazla sulamayınız, hele kış aylarindayiz bitkiler uyuma sürecindeler, cok fazla su tüketmiyorlar. Ayrica Zyildirim aleo veralar koklerinin hava almasindan hoslanmazlar, kokune bakmak icin sakin acmayin. Kis aylarinda gelisim yavas oluyor, sicak bir ortamda kendi haline birakin. Benimkilerde cok yavas buyuyor, kis oldugundan topraklari kurumuyor bile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Merhaba Gulue iki aloede aynı cinsten ( aloe vera çeşitlerini çok bilmem) çünki birbirinin tıpkısı. Yalnız gördüğüm kadarıyla çiçekleriniz dışarıda. Havaların soğuk olduğu bu dönemlerde evin içinde(sıcakta) ve mümkün mertebe aydınlık yerde tutmak lazım diye biliyorum. Ne kadar zamandır dışardalar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Marketten kucukcuk bitkilere cok para vermek yerine, bu sitede satisini yapan arkadaslar var. Ustelik 4 - 5 yillik aleoveralari oldukca uygun fiyata veriyorlar. Bence marketlerdeki hastalikli bitkilere o paralari vermeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
Cemal 77 sayfası üzüerinden erişim sağlayabilirsiniz fakat geri dönüş sağlamıyorlar Makbule hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Benimkiler de dışarıda duruyorlar ama soğuktan çok fazla etkilenmiyorlar ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
Sayin gulue ben Cemal 77 isimli kullanicidan satin aldim aleo veralarimi. Cok memnunum, cok sevdigim bir bitki oldugundan bir suru satin aldim. Istiyorsaniz kendisiyle iletisime gecin. Eskiden yavru aleo veram vardı, iklimden sanirim cok ugrasmama ragmen 2 senede buyutemedim. Ben de satın aldim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Rica ederim, umarım güzel aleoleriniz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2019
|
Merhaba burada yeniyim. Arkadaşım aloavera verdi 10 köke yakin ama şuan gerçekten şüphe içindeyim gerçekten aloverabitkisimi diye. Jeli çok az yapraklar içe kıvrımlı sorunu ne olabilir. Yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
3..4 aylık aloe veralarımın gidişatıyla ilgili yorum yapar mısınız? Genel olarak iyi duruyorlar fakat 2 şey kafamı kurcalıyor. 1- Yapraklar yana doğru yattı. 2- Yaprakların içindeki jel çekiliyor. Büyük saksıda ki aloe Güler hanımın yolladığıdır. Ekerken kökü yan olduğu için yan ekmiştim. Acaba onun durumu nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Güler hnm tavsiyenizi destek sopalarını bulup yapacağım. Hereklemeyi bilmediğim için azcık netten araştırdım. Desteklemek demekmiş. Ama ben hep tek sopa saplamayı gördüm. 2 sopayla herekleme nasıl olcak pek anlamadım ![]() Birde tüm saksılar için mi hereklemeyi yazdınız yoksa sadece sizin aloe için mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Bence buyuk olan aleo veranin etrafina 4 tane cubuk dikip hem yapraklardan, hem cubuklardan teker teker kurdelayi dolayarak yuvarlak ve dik bir sekilde sabitleyin. Ayrica biraz daha toprak koyabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ekecegim tohumlar için koyun gübresi ya da gübreli bahçe toprağı alacağım. Bunu aloelerin toprağına da katsam olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2014
|
Merhaba arkadaşlar aloe veramı 5 ay önce marketten almıştım dediğiniz gibi cam önüne koymuştum güneşten olsa gerek yaprakları yumuşadı ve kahverengi olmaya başladı bende birazdaha iç kısma aldım yapraklar düzeldi, şimdiki sorun alt yapraklar çürümeye başladı toprağın içinde kök sallanmaya başladı çeksem çıkacak durumda. Sizce saksı ve toprağı değiştirsem düzelirmi, markette satılan hazır torflardan eklesem, çok seviyorum ölmesini istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bence alt yaprakları kesip çıkarın ve bitkiyi saksıya saplayacağınız birkaç çubuğa iple bağlayarak hiç oynamayacak şekilde sabitleyin... Bunun ardından biraz bahçe toprağını ufalayıp ardından kumla karıştırarak (saksıda yer varsa) toprak seviyesini 1-2 santim yükseltin... Bunları yaparken bitkiyi hiç sarsmamaya, oynatmamaya dikkat etmeniz iyi olur... Topraktan çıkarıp tekrar dikmenizin bu durumda bitkiyi sarsacağını düşünüyorum... Değişikliği bitki düzelip kökleri sağlamlaştığında yaparsanız daha garantili bir yol olur... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum |
|
|