![]() |
|
![]() |
#481 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Eğer Aloe Vera yetiştiriyor,nimetlerinden faydalanmak istiyorsanız en iyi cinsini yetiştirmelisiniz. Size tavsiyem, Aloe barbadensis miller-stockton cinsini bulun ve sadece bunu yetiştirin.Türkiye ve avrupada satılanların hemen hepsi Aloe Barbadensis Miller-Arborescens cinsidir. Stockton için Stockton Aloe Vera: Pure Hand-Filleted Aloe Gel ProductsStockton Aloe 1 Aloe Vera Gel Products sitesinden bilgi edinebilirsiniz. Amerikadaki merkezinin adresi. Türkiye'de satan var mı bilmiyorum ama vardır herhalde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2015
|
Bir tanidigimiz su icinde aloe vera koku getirmis fakat bu konuda cok acemiyim. Ne kadar sure suyun icinde kalabilir. Nasil ekmem hangi derinlikte ne tur bir topraga ekmem gerekir bilemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2015
|
merhaba
Merhaba arkadaşlar benim *** vera almanya dan arkadaş hediye getirmiş.Yaprakları çok etliydi ama şimdi incelmeye başladı .Bana bu konuda yardımcı olur musunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
Arkadaşlar konuyu baştan sona okuyunuz aradığınız cevap bir tık yakınınızda olabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum, aloe veram salonda güneşsiz ortamdayken sorun yok, ama güneş alsın diye cam önüne koyduğumda hemen yaprakları sararıp sünmeye bozulmaya başlıyor, tekrar güneşsiz ortama çekince bir iki günde düzeliyor. Güneş sanki yaramış gibi oluyor hemen uzuyor bu süreçten sonra, ama sürekli mesela 3-4 gün güneşte tutsam ölecek gibi bir hava veriyor. Acaba bu bitki güneşe karşı böyle hassas mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Yeni Üye
|
Merhaba benim *** vera gelişmedi.torf toprağına ekmistim.sizce ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun benim böyle gördükçe moralim bozuluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Yeni Üye
|
Ben normal toprağa ek tim. Gelişmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Moderatör
|
İnternet hattımın azizliğine uğradığım için başlıklara sık sık göz gezdiremiyorum. Bu sabah nasılsa hat açık. Aloevera başlığındaki mesajlarınıza bakabildim, eğer sizler de daha önceki sayfalara bakabilseydiniz sorunlarınızın cevabını bulacaktınız yine de kısa kısa değineyim. Aloevera bir sukulenttir yani güneşi sever suyu az ister. Güneşi sever dediğimde bütün gün yakıcı aşırı güneşi kastetmiyorum tabii. Suyunu da toprağı kurudukça vereceksiniz. Bitki toprağı hazırlarken genelde 1/3 bahçe toprağı, 1/3 yanmış hayvan gübresi ve 1/3 de yıkanmış dere kumu kullanırız. Ama zaman zaman bu karışıma bitki türünün isteğine göre ilaveler de yaparız. Örneğin sukulent ve kaktüsleri ekeceğim toprağı hazırlarken yanık hayvan gübresini mini tutar dere kumunu daha çoğaltırım. Bunu yaparken bile kaktüs ve sukulentin türüne de dikkat etmek gerekir. Bazı türlerin toprak isteği farklı olabilir. Kaktüs toprağı hazırlarken ponza taşı, coco peat, volkanik taş kullanırlar, maksat yumuşak ve geçirgen-suyu süzen bir toprak elde etmektir. (Bunu kaktüs ile uğraşan arkadaşlar çok daha güzel izah edeceklerdir) Saksıya yeni bir bitki dikildiğinde hemen güneş altına alınmaz, bir gün kadar güneş almayan rüzgarsız bir alanda toprağa alışması beklenilir. Aloevera da güneşi sever ama rüzgarlı yeri, direkt güneşli alanı istemediği gibi havadar yeri tercih eder. Bazı arkadaşlar balkondan içeri alınca bozulma yapıyor (veya tam tersi) diye şikayet ediyorlar. Bitki alıştığı yeri ister. Meselâ çiçek tomurcukları vermiş bir atlasın yerini değiştirdiğinizde tomurcuklarını döktüğünü görürsünüz. Bırakın yerinde dursun madem o alanda çiçek tomurcuğu verdi, çiçeklerini de orada açsın. Biraz güneş görsün diye camın önüne aldım ama bozulma başladı diyor arkadaşımız. Camın güneşten aldığı ısıyı bitkiye verirken onu yakabileceğini de düşünün. Isınan cam ısıyı daha fazla iletecektir bitkiye hele hele bir de yaprakları cama değiyorsa. Aloevera torfu sevmez dediğimizde torfu eğer kurutmuşsanız tekrar bir daha toparlamanız güçtür. Bitkinizi süzek, suladığınızda suyunu emen bir toprağa dikmeye özen gösterin. Saksı dibi deliklerine çakıl taşı veya kirtemit parçaları koyun ki toprak çöküntü yaptığında saksı delikleri kapanmasın, su buradan süzülüp saksı tabağına aksın. Saksı içinde su kalırsa kök çürür. Saksı tabağında su kalırsa bitkide mantarî hastalıklar baş gösterir. Aloeveraya çok su vermeyin, bitki bir sukulenttir. Toprağı kontrol edin, kuruduğunda suyunu iki kerede verin. Önce su verin bu su toprağa gider, biraz bekleyin su saksı altından çıkmıyorsa biraz daha verin, bu su da bitkiye gider ve fazlası saksı tabağına birikir. Saksı tabağında biriken suyu dökün ve saksınızı unutun. Taaa ki toprağı kuruyana dek. Toprak yumuşak oldukça kökten yavru vermesi daha çabuk olur. Verilen yavruları ayırmak istediğinizde bitkiyi saksıdan tamamen çıkarın, evirin çevirin ve ana kökü yıpratmadan yeni yavruları kökleri ile ayırarak yeni yerlerine dikin ve anayı da yeniden eski saksısı içine itina ile oturtup, taze toprak ilavesi ile sıkıca besleyin. Bozulmuş, yaprakları koyu yeşilden kahverengiye dönüşmüş, yumuşamış veralarınızın da temizlenmesi gerekir. Yine bitkiyi saksıdan çıkartın, kök yapısını inceleyin. Kökü sağlam ise sorun olmaz, çürümüş kökleri ve bozulmuş yaprakları bitkiden uzaklaştırın kuş kadar da kalsa sorun olmaz. Nispeten kuru ve taze toprakla buluşturun çok az su vererek gölge, rüzgarsız ama havadar bir alanda bir iki gün bekletip, uygun bir yerde gelişmesine yardımcı olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Yeni Üye
|
Güler hanım torf toprağına ektim.*** vera torf sevmiyor diye yaz misiniz.Toprağını degistirsem bu ayda *** vera zararı olur mu ?? Bahçe toprağına dikcem.*** vera yetişmesinde çok titiz davranıyorum.Bir türlüde olmuyor. Simdikten tskler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Yeni Üye
|
Güler hanım benim bitkinin yaprakları geldiğinde etliydi .Ama incelmeye başladı.ayrıca dik durmuyor yanlara açılmaya başladı ne yapmam gerekiyor.yavrulama yapmıyor. Bilgileriniz için simdikten tskler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2014
|
Merhabalar Uzun zamandir giris yapamiyordum. Guler hn dan gelen aloe veralerin son hali. Gozum gibi bakiyorum onlara ve yavrulari o kadar cok hastaya ulastiki tekrar tekrar tesekkurler guler hn ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2015
|
5-6 gun önce bir aloe vera aldım (ben öyle olduğunu düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Yeni Üye
|
buda resmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Aloe vera çok hassas bir bitki değil, daha yeni dikmişsiniz, biraz kendine gelsin saksı harcını değiştirirsiniz. Daha geniş bir saksıya alabilirsiniz, yanlardan çoğalıp saksıyı dolduracak nasılsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim . Aldığım arkadaşta buna benzer bişeyler söylemişti zaten. Öyle olacağını düşünmek bile heyecanlandırıyor beni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2014
|
Yabancı pek çok kaynak en çok tıbbi aloe vera olarak bilinen sarı çiçekli "Aloe Vera Barbadensis" kullanıldığını fakat kırmızı çiçekli, testere bitkisi de denilen, "Aloe Arborecens"in çok daha şifalı olduğunu belirtiyorlar. Buna ne dersiniz? Rastgele bir örnek vermek gerekirse: Aloe Arborescens - CuraNatura |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Merhaba Sayın BilgeBaykuş, Verdiğiniz bağlantıyı inceledim ve gördüm ki sayfayı hazırlayanlar bu bitkiyi kullanarak imal edilmiş ürünler de satıyor. Tabi bu bitkinin tıbbı faydası olmadığı anlamına gelmez. Ama böyle durumlar bende şüphe uyandırıyor. Son zamanlarda çokça çıkan şifalı bitki söylemlerini araştırdığımda herhangi bir klinik araştırmaya dayanmadığı, hakkında bilimsel hiç bir makalenin olmadığını hayretle gördüm. Örneğin Gojiberry yani Kurtüzümü bitkisinde olduğu gibi. Hatta bu bitkinin forumda bir başlığı da var. Şimdi yazan çizen yok malesef. 5 yıl önce görseniz her gün 4-5 gönderi oluyordu. Şimdi biz yetiştirdik nereye pazarlayacağız yazanlar var o gün yazanların hiç birinden ses veren yok. Ben bu gibi durumlarda öncelikle Wikipedia'ya bakıyorum. Daha sonra orada sayfanın altında verilen referanslar arasında bilimsel makale var mı ona bakıyorum. Son kararımı da ona göre veriyorum. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2015
|
Merhaba Arkadaşlar, İnternetten araştırma yaptığımda aloe veranın en faydalı türünün Aloe Barbadensis olduğunu ögrendim ama bu bitkinin özellikler nelerdir diğer türlerinden nasıl ayırt edilir bunun bilgisine ulaşamadım. Tesadüf eseri sayfanızla karşılaştım ve bilgili ve tecrübe sahibi arkadaşların oldugunu farkettim belki banada yardımcı olabilirsiniz diye düşünerk üye oldum. Bu türü nereden satın alabilirim acaba!! Şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2014
|
Arkadaşlar merhabalar bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Bu forum sayesinde çok faydalı bilgiler öğrendim. Öncelikle hepinize teşekkürler. Yaklaşık 1 1.5 hafta önce saksıda yetiştirdiğim aloe vera bitkim çiçek açmaya başladı. Bunu sizinle paylaşmak istedim. Çiçeğin büyüme döneminde bakımı için önerilerinizi bekliyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2015
|
Alıntı:
Peki BilgeBaykuş Koçtaş da bulunan aloe veranın barbadensis türü mü? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
Merhaba, benim guzeller guzeli Aloe verami gecen yaz Cesmenden aldim. Aldigim yerde pek bakmamislar ama ona ragmen bir suru yavrulamis... Topragi yeterli degil ve bakimsiz diye baska bir sakisya aktardim. Aktarırken bır suru solucan cıktı hepsını temızledım. .topragini degistirirken eski saksisindan cikarmam cok zordu saksıyı kesmek zorunda kaldim. Meger kokler saksiyi sarmalamis malesef onlarida kesmisim ![]() Simdi bir ay oldu.Malesef aksam gunesi alan bir evde oturuyoruz Istanbul da. 1 kere suladim hatta besin takviyesi yaptim. Ama alttan alttan sararmaya basladi. Alisiyor sandim ama bugun bir surgunun sapini siktigimda ici bostu. Hemen kestim. kestigim yeri siktigimda sulu oldugunu fark ettim. Cok sulamisim galiba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Hani mutfaklarda kullandığımız aşağıdakine benzer tencere altlıkları vardır. Saksının altında ki su kabını alın bir müddet bu tencere altlığının üzerinde bırakın toprağı iyice kurumadan da su vermeyin. Evde yoksa milyoncularda bulabilirsiniz. Kullandığınız toprak ağır gelmiş olabilir geçirgenliğini sağlamak için kum oranını hayli artırmanız gerekebilir. Geçmiş olsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2016
|
Herkese merhaba. aloe vera hakkında araştırma yaparken bu forumla karşılaştım. ve hemen üye olmak istedim. ağustos ayında yani 6 ay önce annemin koşusundan iki küçük kök aloe vera aldım ve ikisini de diktim. başlangıçta her şey yolundaydı. biri daha hızlı büyüdü ama hiç sürgün vermedi. diğeri boy olarak pek gelişmese de bayağı yanlardan sürgünler verdi. ama anlamadığım bir nedenle çürümeye başladı. yaprakları erimeye başladı. ve geçen hafta sürgünleri ve ana çiçeği ayırarak başka başka saksılara diktim ve hepsini kaybettim maalesef. (küçük bir parçası hariç) Çiçeğim öldü ve o kadar üzgünüm ki anlatamam. çok sulamanın buna yol açmış olabileceğini düşünüyorum forumu okuduktan sonra. Ama emin değilim. diğer çiçeğim gayet sağlıklı görünüyor ama yine de ona da bişey olacak diye çok korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim. çiçeğimin resmin yollamaya çalışacam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2016
|
Aşağıdaki resimdeki şu an canlı olan aloe veram. son hali resmini yeni çektim. daha çok yaprağı vardı. ama yanlardaki bir kaaç yaprak çürüdü onları kesip atım. ![]() Bu da maalesef ölen aloe veram bu resmi kasım ayında çekmiştim. ne oldu bilmiyorum. yaprakları eriyip çürüdü bazıları tutunca koptu elimde kaldı. küçük sürgünler henüz gelişmediği için öldüler. bir tanesi halen yaşam mücadelesi veriyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum |
|
|