agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni1035Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-04-2019, 10:40   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-04-2019
Resim koyamıyorum hata veriyor kökleri çürüdü siyahlaştı beyaz gövdeye kadar kestim bende

Hilales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2019, 11:05   #2
Ağaç Dostu

aloe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2018
Gövdeyi bir kaç gün açıkta bırakıp kesilen yerin biraz kurumasını( kabuk bağlasın yani taze kesinin üstü kurusun azcık) bekleyiniz. Eğer çürümeye başlayan yapraklar varsa onlarına temizleyip sonra tekrar ekin. Can suyunu aspirin ve biraz toz tarçın karıştırılmış su ile yapın. Ve bekleme zamanı başlıcak. İnşallah kurtulur.

aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2019, 12:16   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-04-2019
İnşallah teşekkür ederim

Hilales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2019, 10:04   #4
Ağaç Dostu

aloe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2018
Günaydın Güler abla ve arkadaşlar. Epey zamandır aloelerimin kuru yapraklarından bahsediyorum. Kuru yaprakları temizlemeye karar verdim. Hazır yaprakları alcakken yapraktan üretim için bi deneyim istiyorum. Fakat böyle yapınca kökten yukarı doğru ağacımsı bi gövde kalacak( örnek resim koydum. Budanmış olarak düşünün) Bunun için ne yapabilirim.

Eklenen Resimler

aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2019, 11:12   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2019
extant958 adlı hesabıma giremediğim için yeni hesap açmak zorunda kaldım,artık bu hesabı kullanacağım herhalde bilgilerinize....

extant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2019, 12:09   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-05-2008
içindeki jeli için aloevera yetiştiriyorum. jelini kazıdıktan sonra kabuklarını saksının içine karıştırsam faydası olur mu?

ramanujman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2019, 01:39   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-10-2018
Sayin ramanujman Aleo veranin kabuklarini ben daha evvel koydum malesef hic faydali olmuyor. Muz, yumurta kabugu, patates suyu daha faydali.
Sayin Fulya aleo veranizin kökleri tam gelismediginden yapraklarini kiviriyor, koklerini gelistirmek icin bazi donemler yapraklar icindeki jeli kullaniyorlar. Ayrica bitkinizde mantar olusumu baslamis, cok nemli kaldiginda, yeterince havadar ya da ısık almiyorsa, aleo veralar sogugu sevmez evin soguk bir kosesinde ise, ya da yanindaki ciceklerden birisinde bile mantar varsa muhakkak birbirlerine gecebiliyor bu hastalik. Korkmayin bitkinizi oldurmez iyi bir bakimla bitki direncini artirip kendini tedavi edecektir.

yavuz ergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2019, 11:47   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-05-2008
Ben de yapraklarından fayda gelmez diye Aloe yapraklarını enzim yapımında değerlendireyim dedim ama galiba o da başarılı olmayacak çünkü gaz çıkışı 2 gün sonra durdu. Aloe bakteri oluşumuna müsade etmiyormuş ispatlandı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz ergül Mesajı Göster
Sayin ramanujman Aleo veranin kabuklarini ben daha evvel koydum malesef hic faydali olmuyor. Muz, yumurta kabugu, patates suyu daha faydali.
Sayin Fulya aleo veranizin kökleri tam gelismediginden yapraklarini kiviriyor, koklerini gelistirmek icin bazi donemler yapraklar icindeki jeli kullaniyorlar. Ayrica bitkinizde mantar olusumu baslamis, cok nemli kaldiginda, yeterince havadar ya da ısık almiyorsa, aleo veralar sogugu sevmez evin soguk bir kosesinde ise, ya da yanindaki ciceklerden birisinde bile mantar varsa muhakkak birbirlerine gecebiliyor bu hastalik. Korkmayin bitkinizi oldurmez iyi bir bakimla bitki direncini artirip kendini tedavi edecektir.

ramanujman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2019, 01:43   #9
Ağaçsever

Bitkinizi havadar bir yere koyun, ozellikle aksam esintisi onlar icin onemli cunku geceleri oksijen uretiyorlar.

Eski 29-05-2019, 23:48   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-05-2019
yavuz ergül bey teşekkürler saksı ev ortamında duruyordu daha havadar bol aydınlık bir yere aldım sulamasına daha cok dikkat edicem fakat mantar oluşumu için yapabileceğim bir şey var mı ?

Fulya23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2019, 15:06   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2019
Öncelikle merhaba benim aloe veram gayet iyi çalıyorken birden yaptakları inceldi içe dogru kıvrılmaya başladı ve kahverengi olmaya başladı sizce bunun sebebi ne olabilir

Fthyedmr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2019, 16:07   #12
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fthyedmr Mesajı Göster
Öncelikle merhaba benim aloe veram gayet iyi çalıyorken birden yaptakları inceldi içe dogru kıvrılmaya başladı ve kahverengi olmaya başladı sizce bunun sebebi ne olabilir

Aloe vera'lar az güneş gördükleri bir yerden çok güneş gördükleri bir yere konulduklarında genellikler bu renk değişimi ve kıvrılma oluyor... Normal bakımına devam ederseniz zamanla o şartlara alışır.. Ya da biraz daha az doğrudan güneş alan bir yere aktararak çözebilirsiniz sorunu...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2019, 17:06   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Aloe vera'lar az güneş gördükleri bir yerden çok güneş gördükleri bir yere konulduklarında genellikler bu renk değişimi ve kıvrılma oluyor... Normal bakımına devam ederseniz zamanla o şartlara alışır.. Ya da biraz daha az doğrudan güneş alan bir yere aktararak çözebilirsiniz sorunu...
Tamam teşekkür ederim

Fthyedmr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2019, 20:45   #14
Ağaçsever

Sayin Fulya, mantar oluşumu sulama azaldiginda ve havadar yerde fotosentezini duzgun yapacagindan düzelecektir. Aleo veralar dayanikli bitkilerdir, kendilerini de cabuk iyilestirirler.

Eski 09-06-2019, 14:18   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2019
Name:  15600790012503.jpg
Views: 762
Size:  35.4 KB merhabalar. Aloe veram aldigim zamandan beri hic buyumedi yapraklari yemyesildi fakat dun balkona golgeye koydum bir gecede kahverengiye donmus neden olabilir buyumesi icin ne yapmam gerekir

Kaktuscicegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2019, 22:17   #16
Ağaçsever

Arkadaşlar aleo vera yapraklari neden yumusar bilen varsa cevplayabilir mi

Eski 21-06-2019, 10:32   #17
Ağaçsever

Güler hanim nerelerde hic yorumlarini goremiyorum, umarim sagligi sihhati yerindedir.

Eski 24-06-2019, 20:27   #18
Yeni Üye

Burcu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2018
Güler hanım nerelerdesiniz merak ettik inşallah iyisinizdir

Burcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2019, 20:58   #19
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Burcu Mesajı Göster
Güler hanım nerelerdesiniz merak ettik inşallah iyisinizdir

Sağ olun iyiyiz.

En büyük derdimiz zamanın bize yetmediği, bahçede işler çok fazla, misafir yoğunluğumuz da var bu arada ev işleri, reçel kaynatmaları da cabası.
Sanırım yaş ilerledikçe daha da erken yorulur olduk, bahçeden içeri girdiğimde adeta pestilim çıkmış oluyor, Foruma fırsat buldukça bakabiliyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2019, 21:07   #20
Moderatör

Güler's Avatar

Yaprak uçlarında kıvrılmalar oluyorsa zaman zaman suya biraz potasyum karıştırarak sulayın.
Sulamayı toprağı kurudukça veriyorsanız ayda bir defa sulama suyuna potasyum (bir çay kaşığı silme kadar 3 litre suya) katarak verin.
Örneğin ayda 4 kez sula yapıyorsanız bir defasında potasyumla yapın.

Eski 13-07-2019, 20:30   #21
Ağaçsever

Arkadaslar potasyum oksit cozeltisini aleo verada kullanabilir miyim

Eski 16-07-2019, 17:18   #22
Ağaçsever

Buraya kac kez soru yonelttiysem hic cevap alamadim. Acaba bilen mi yok yoksa umursayan mi yok anlam vermedim.

Eski 16-07-2019, 17:23   #23
Moderatör

Güler's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz ergül Mesajı Göster
Buraya kac kez soru yonelttiysem hic cevap alamadim. Acaba bilen mi yok yoksa umursayan mi yok anlam vermedim.
Ben bilsem verirdim.
Neden ihtiyaç duyuyorsunuz?
Ben arada sırada bütün kaktüs ve sukulentlerime daha doğrusu bütün çiçeklerime potasyum veriyorum.

Eski 17-07-2019, 01:13   #24
Ağaçsever

Guler hanim, evdeki cicekler icin internetten potasyum aldim ama gelen kutuda potasyum oksit yazdigi icin kullanmakta emin olamadim. Potasyumlarin oksiti var sülfati var, nitrat grubu var bilen varsa diye sordum. Ozellikle evdeki aleo veralar icin kullanmak istedim, yapraklarindaki jeli azalttilar ve yaprak uclari sararmaya basladi. Topragina biraz besin takviye etmek istedim. Tesekkur ederim, siz de olmasaniz kimsede ses seda yok.

Eski 17-07-2019, 16:28   #25
Moderatör

Güler's Avatar

Yavuz ergül, ben de bu işin tahsilini yapmadığım için fikir yürütmek istemiyorum paylaştığım şeyleri birebir denediğim için paylaşıyorum.

Peters'in potasyumunu tercih ediyorum, tütsülenmiş tavuk gibi hoş olmayan bir kokusu var biraz da pahallı ama verimi çok iyi. Ayda bir bile kullansanız ( 5-6 lire suya bir tatlı kaşığı) onlarca saksıya yetiyor. Bu durumda da birkaç sene rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Ben önce çiçeklerimi iyice suluyorum. Sonra hazırladığım petersli su ile üzerlerinden tekrar geçiyorum. (azar azar)

(Adres bilgilerinizi gönderin elimdeki Peters den size 2-3 çorba kaşığı göndereyim sizi bir müddet idare eder)

Name:  IMG_4520 (800 x 449).jpg
Views: 718
Size:  40.0 KB

Eski 17-07-2019, 20:37   #26
Ağaçsever

Cok tesekkur ederim Güler hanim. Bulundugum yerde varsa satin alayim, yok ise size zahmet olmazsa mail atarim.tekrar tesekkurler.

Eski 23-07-2019, 22:09   #27
Yeni Üye

Burcu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2018
İyi akşamlar yardımcı olabilir misiniz ? Komşumun aloe veralarının yaprak uçları resimdeki gibi kurudu ne yapması lazım?

Eklenen Resimler

Burcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2019, 14:42   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-08-2019
aleo vera aldım büyümüyor

selam arkadaşlar forumda yeniyim.geçen ay aleovera aldım çiçekçiden eve geldim ana ürün ve yavruları vardı saksı küçük diye ana aleo ve yavruları ayırdım resimlerdeki gibi. yalnız yavruların yaprakları erimeye başladı. bitkiye ayda bir şu verdim yapraklarına değdirmedim.ürün hiç gelişim göstermiyor. youtubeda falan baya video izledim ama aleo veram sanki gün geçtikçe ölüyor.sizce normal bi süreç mi bu durum.yardımlarınızı bekliyorum

Eklenen Resimler

İbrahim oğuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2019, 14:49   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-08-2019
birde ne kadar sürede yavru verir? youtube da birisi iyice susuz bırakın diyordu bende öyle yapmayı planlıyorum toprağı iyice çatlayana kadar kuruyana kadar su vermiyeceğim.
birde nette bakıyorum herkesin aleo vera coşmuş bizimki her gün yaprak kaybedip duruyor insanın morali bozuluyor

İbrahim oğuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2019, 15:04   #30
ebd
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-01-2019
Merhaba Sn İbrahim Oğuz,

bu konuda uzman olanlar arkadaşlar mutlaka daha detaylı cevap verecektir. Ama ben kendi adıma her saksıya hergün yarım çay bardağı kadar su koyuyorum. Kışın dediğiniz gibi çok azaltıyorum suyu ama yazın sürekli suluyorum ve altından fışkırıyor mübarek. Yaprak erimesi de aktarırken eğer dibinden biraz zorladıysanız, kırıldıysa genelde o zaman bu şekilde oluyor. Saksılarınızı ayırmışsınız belki de bir hafta boyunca bir tanesine hergün su verip deneyebilirsiniz. Bir de direkt çok fazla güneş sevmiyorlar diye biliyorum.

ebd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025