agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni761Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-06-2019, 20:44   #34
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Arkadaşlar sempervivum tectorum'la ilgili danışmak istediğim bir iki husus var...

Yıllar önce bu sukulentten yetiştirmiştim, hatta çok çoğaldıkları için Karadeniz kıyısında yazlığın bahçesine de ekmiştim ki orada da güneş altında harika gelişip kışı da sorunsuz atlatıyorlardı... Sonra ne olduysa oldu, gerek bahçedekileri gerek saksılarda olanları birer birer kaybettim ve ayırıp kurtarma çabalarım da sonuç vermedi ve elimdekilerin hepsi yok oldu... Birkaç yıl önce Ankara'da küçük bir saksı sempervivum tectorum aldım, o da maalesef normal sukulent bakımını eksiksiz uygulamama rağmen öldü... Yavrularını ayırıp kurtarayım dedim, maalesef onlar da köklenmedi...

Yani uzun sözün kısası, sempervivum tectorum ile başlarda çok başarılı olarak başlayan maceramız sonradan anlayamadığım nedenlerden ötürü tam bir başarısızlığa dönüştü.. Bu hayal kırıklığıyla bir daha bu bitkiyi yetiştirmeeye hiç girişmedim... (Sukulentlerde bir bu bitki bir de lithopslarda bu başarısızlıkla karşılaştım maalesef.)

Bugün üst kattaki komşuma bede fazla olan kaktüs ve sukulentlerden epey bir sayıda saksı verdiğimde, o da ondaki fazla olanlardan teklif etti, ama teşekkür edip hepsinin bende olan türler olduğunu söyledim, ki tam o anda koca bir saksı sempervivum tectorum'lar gözüme çarptı.. Hatta bir tanesi de uzantısından kopmuş (bilirsiniz, bu bitki yavrularını bir uzantının/sapın ucunda geliştiriyor), saksının yanında duruyordu.. "Bunu alsam yeter" dedim, ama komşu hem bir yavru daha kopardı hem de daha önceden ekip köklendirdiği gelişmiş bir taneyi de köklü olarak verdi..

Şimdi size danışmak istediğim husus şu:

1- Köksüz olan, sapın ucundaki iki yavruyu nasıl köklendireyim? Doğrudan toprağa mı dikeyim yoksa suda mı köklendireyim.. Bu konuda tecrübenizi paylaşır mısınız?

2- Köklü olanı ufak bir saksıya diktim, hafifçe suladım... Bu bitkiyi kaybetmek istemiyorum ve sağlıklı bir biçimde gelişip çoğalmasını çok istiyorum... Ne şartlarda tutayım? Tam güneş gören balkon mu? Kısmi güneş gören balkon mu? Yoksa (pek zannetmesem de) içeride mi tutayım? Bu bitkiden başarıyla yetiştiren arkadaşlar, nasıl, ne miktarda ve ne sıklıkta suluyorsunuz? Kışın dışarıda mı tutuyorsunuz? Lütfen bilgi ve tecrübenizi paylaşırsanız çok memnun olacağım.. Şimdiden teşekkürler...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
kusamono, sempervivum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025