![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2020
|
İyi günler bneşm de sukulentimin yaprakları sarardı ne yapmalıyım 10 günde bi suluyorum |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Topraktan ayırıp kök kontrolü yapın. Çürüme varsa yapraktan veya tepe büyüme noktasında kesit alıp tekrar köklendirin. Eğer çürüme yoksa biraz daha sık sulayın. Susuzluktan da kaynaklı aynı durumlar yaşanabiliyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2020
|
Sukulentimin sırayla yaprakları kuruyor
Merhaba arkadaşlar sukulent bakmada daha yeniyim ve karşılaştığım sıkıntılar sonucunda araştırmalarımda bu siteye rastladım ve hemen üye oldum. Yaklaşık 1 hafta önce ikeadan 3 tane sukulent aldım ve eve getirdiğimde toprakları kuru olduğu için çok az su damlattım. Biri hariç diğer ikisinde bir sıkıntı yok şimdilik fakat birinde kuruma meydana geldi. Aynı saksı içinde 2 tane vardı biri büyük diğeri küçük. Küçük olan ilk yaprak döktü sonra tamamen kurudu ve bugün baktığımda büyük olanın da bir yaprağı kurumaya başlamıştı. Saksıdan çıkardım komple toprağından ayırdım kökleri sağlam duruyor bir çürüme kararma vs bir şey göremedim. Geri toprağa dikmek istemedim dışarda toprağın üzerinde duruyor. Kaybetmek istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Eğer cevap gelirse fotoğrafını da atabilirim şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Küçük olan ölmüş görünüyor maalesef... Daha büyük ve canlı olan ise, eğer köke yakın gövde çürümemişse (yarı şeffaf ve yumuşak bir hal aldıysa çürümüştür) kurtarılabilir... Ancak yumuşayıp yumuşamadığını anlamak için elinizle bastırmayın, çünkü bu da dokularını eziyor... Sadece hafifçe dokunarak ya da yan tutup aşağı doğru sarkma olup olmadığını gözlemleyerek bitkiyi zedelemeden kontrol edebilirsiniz... Çürümemişse, sıcakça, ışıklı ve kuru bir ortamda 2-3 gün tuttuktan sonra uygun bir toprağa dikerek bitkiye son bir şans verebilirsiniz.. Gövdenin dip kısmı çürüdüyse, normalde çürük kısmı temiz bir bıçakla kesip atarak, sağlam kısmı birkaç gün sıcak ve ışıklı bir ortamda kuruttuktan sonra toprağa dikip köklendirebiliyoruz.. Ama bitki küçük ve gövdesi kısa olduğundan, çürük kısım çıkarıldığında bunu yapmak için yereli gövde kısmı kalmayacak gibi görünüyor... Yine de kesip kurtarmayı denemeniz gerekirse, kestikten sonra sağlam kısmın kesik yüzeyine kurutma işleminden önce toz tarçın sürerek mantar ve bakterilere karşı koruma sağlayabilirsiniz... Bol şans... |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı: