agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent > Sukulent Bakım, Üretim
(https)

Beğeni Düzeni663Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2014, 20:35   #11
Ağaç Dostu

Ritulan's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN Mesajı Göster
Sayın Ritulan, lithopslarınızın boyları malesef ki çok uzamış. Bu durum seneye bu bitkilerin çoğunu şekil bozukluğundan kaybedeceğinizi gösteriyor. Tecrübelerimden ve takip ettiğim yabancı kaynaklardan hareketle bunları söylüyorum. Bölünme dönemi malesef uzayan kısım açılamıyor, açılsa bile içinden çıkan daha zayıf ve ince olacaktır. Onun da yaşaması daha doğrusu eski kısa forma dönmesi mümkün değil.
Mümkünse daha fazla ışık alan yani direkt cam kenarı veya cam balkonun tam cam önü gibi bir yerde sadece güneşin geldiği anlarda üzerini de bir tül ile gölgelendirmek şartıyla büyütün.
Çok suladığınız için ve az güneş gördüğü için böyle uzamış. Ayrıca üst pencere kısımları da fazlasıyla bombe yapıp yarık kısmı çok gerilmiş. Bu bitkiler düz bir pencere yapısındadırlar. Aşırı suyu buradan da anlayabilirsiniz.
Sayın Aizoaceaefan ,boyları uzun olan lithopslar Haziran'dan beri direk gün ışığı görüyorlar bazı çok sıcak günlerde selpak seriyorum üstlerine .bende türünden dolayı uzun sanıyordum umarım kaybetmem.kayıplar üzücü oluyor .ben bu işte yeniyim kaktüs bakıyordum ama lithopsum ilk defa oldu tavsiyelerinizi dinleyeceğim çok teşekkür ediyorum

Ritulan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025