![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Merhaba; Uzun zaman oldu yazmayalı, yazın koşuşturması içindeyim. Tohumdan yetiştirdiğim lithops ve kaktüsler gayet güzel büyüyorlar. Toprak sipariş ettim, gelince hepsini tek bir saksıya toplamayı düşünüyorum çünkü küçük saksılarda ayrı ayrı sulamak bir eziyet ![]() Lithops ve kaktüs elde ettim tohumdan ama maalesef sukulent elde edemedim. Onu da iki tane yapraktan sukulent çoğaltarak yaptım ama. Lithopslarım yarılıp içlerinden tekrar çıktılar ve renk almaya başladılar artık. Çok bakımsız kaldılar ama yaz boyunca eve az uğradığımız için. Tam ilgilenemedim ama yine de iyiler sanki. Bir ara fotoğraflayıp buraya ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; İşte tohumdan yetişen lithopslarım sizlerle. Bazısı uzadı, bazısı bölündü, bazısı minicik kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Ve burada da tohumdan büyüyn kaktüslerim. Sanırım kaktüsler çimlenmesi en ama en kolay olanlar. Aldığım kaktüs sukulent tohum karışımından yalnızca bunlar ve leş kaktüsleri çimlendi. Leş kaktüsleri inanılmaz hızlı büyüdüler, fotoğraflarını çekemedim ama... Bir de eşim saksılarını düşürdüğü halde, bir gün açık kök kaldıkları halde yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Argyroderma tohumları sipariş ettim, şimdi de onları denemek istiyorum tohumdan ![]() Çok ilginç bunlar da lithopslar gibi. Bakalım tohumlar elime geçince güncelleyeceğim. Aslında zengardena baktım lithops tohumu almak için ama kalmamıştı. Sonra bunları gördüm ve bir deneyeyim dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, dün gelen tohumlarımın ekimini bugün hemen yaptım. Denemelerimden aldığım sonuca göre böyle bir ekim yöntemi yapıyorum.
Bu yöntemin bir tek sıkıntısı var, tohumlar birbiriyle aynı anda çimlenmediği için eğer ilk çimlenenlere göre kapağı açarsanız diğer tohumlar çimlenmiyor. Fakat kapağı kapalı tutarsanız da ilk çimlenenler yetersiz ışık aldıklarından boyları uzayıp formları bozuluyor. Bunu önlemek için çimlendikçe çimlenenleri şaşırtabilirsiniz başka kaba. Böylece çimlenme kabınızın kapağını açmak zorunda kalmazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2019
|
Merhaba Aslıhan Hanim
Alıntı:
Yaklaşık 1 senedir bende bonsai sanatı ile uğraşıyorum. Tohumdan yetiştirdiğim 4 adet 2 farklı tür çimlendirdim ve büyümelerini bekliyorum ![]() Düzenleyen naytmeyr : 13-11-2019 saat 09:37 Neden: Ismimi yazmayı unuttum onu duzelttim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2020
|
merhaba. ben de sizin gibi sukulente merak sardım. tohum sipariş etmek istiyorum şu an.sizinkiler ne durumdalar. nelere dikkat etmem gerek şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2019
|
Merhaba arkadaşlar sukulent tohumlarını nerden alabilirim ufaktan bir üretim yapacağım hobi amaçlı yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
deney, kaktüs, lithops, sukulent, tohumdan üretim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|