![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2015
|
7 günlük astrophytum ve titanopsisler. ![]() Yüksek kalite fotoğraf için. https://dl.dropboxusercontent.com/s/...F7102.JPG?dl=0 ![]() Düzenleyen azorka : 02-02-2016 saat 14:17 Neden: Fotoğraf kalitesi yükseltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen azorka : 02-02-2016 saat 13:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım suyu fazla kaçırdım çok fazla kaybım oldu 4-5 tane kaldık. :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
22 günlük titanopsislerim, ![]() İlk denememi aralık ayının sonunda başlatmıştım. Sabah güneş alabilecekleri yere akşam ise evin içine alıyordum. Fakat bir süreliğine aileme bırakıp gitmiştim. Soğuk günlerde yeterince ilgilenilmediği için olsa gerek tamamı kurumuştu geri döndüğümde. Lithops ve sempervivum tohumlarında aynı başarıyı yakalayamasam da çimlenme oranı çok yüksek. Bunlar bir kısmı. Bazıları birbirine çok yakın. Fotoğrafta üst kısımda görünüyor. Sizce onları şimdiden ayırmalı mıyım yoksa biraz büyümelerini mi bekleyeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Kesinlikle büyümelerini bekleyin derim sayın Melikd. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Teşekkür ederim, bir cevap gelene kadar değişiklik yapmamıştım zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Değsinler birbirlerine, çürümezler korkmayın. Daha bitkinin gerçek hali bile yok meydanda. Bunun için yaklaşık 2 ila 3 aya ihtiyacınız var diyebilirim. Ama genelde sukulentler bir yıl kadar üretim saksılarında kalırlar. Elbetteki bulunduğunuz yerin iklimi, bitkilerin ortamı ve gelişimleri kararı size bıraktıracaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada titanopsis çeşitlerinin tohumlarının bir arada satılmalarının sağlıklı olmadığını düşünmeye başladım. Çimlendirme ve çimlendikten sonraki bakım istekleri sanki türlere göre değişiyor. Genelde hep aynı türler büyümeye devam ederken bazılarını kaybediyorum. Bu bir tahmin tabi ki. Gözlemlemeye devam edeceğim ama ayrı ayrı bulup ekme şansımız ve bunu deneme şansımız şimdilik yok. Kendi tohumlarından olursa ancak o zaman yapabiliriz. Bu kış sadece 2 adet çiçek vardı. Tohum yaparlarsa denerim. Kaktüs ve bu tür mesemb veya sukulent tohumlarını ne kadar taze ekerseniz o kadar başarılı çimlenme oluyor bu arada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2005
|
Tür ayrımı nasıl yapılıyor? Belirgin farklar var mı görüntüde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Khan cevap vermek için benim ufaklıkların büyümesini bekledim. Sadece 3 tanesi kaldı. Gördüğünüz gibi 1 tanesi diğer ikisinden farklı, hem rengi hem biçimi. Tek olan calcarea, diğerleri ise hugo-schlechteri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2015
|
Bu bitkiden nasıl.tohum elde ediyoruz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Ne kadar güzel bir konu olmuş bu böyle. Ben de aldığım Argyroderma tohumlarını çimlendirmek için araştırma yaparken bu konuya denk geldim. Keşke titanopsis de alsaymışım diyorum şu an. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2020
|
Sukulent
Arkadaşlar merhabalar. Ben Zengardenden kaktüs ve sukulent karısık şekilde tohum satın aldım 3-4 çeşit gibi gözüoüyordu bu konu hakkında epey bir acemiyim youtubedan öğrenerekten ben bi borcamın içerisine kağıt havlu koyup öyle tohumları serptim karışık şekilde içinde hiç patlaamayan bir tür var onun dısındakiler patladı kağıt kurudukça suluyorum yaklaşık olarak 10 gün geçti ve ben 2 tane fideyi alıp saksıya aktarabildim çünkü çoğunun kökü çok ince nasıl kalınlaşacaklardır acaba bunlar ölmelerinden korkuyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır fotoğraf paylaşmamışım. Titanopsislerim 7 yaşında. Her yıl Aralık ayında calcarea türü çiçekleniyor. Bu yıl da neşeleri yerindeydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da gençler. Calcarealar çiçekte. Diğerleri büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |