agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent > Sukulent Bakım, Üretim
(https)

Beğeni Düzeni44Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2020, 22:18   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2019
50 taneye yakın sukulentim var. Kapalı balkonda duruyorlardı fakat balkon ısınan bir balkon değil kapısı kapalı duruyor ısıtma sistemi yok. Bir iki fire verdim hava soğuyunca ve sukulentleri mutfağa aldım. Kalorifere yakın bir yerdeler. Trker teker ölüyorlar. Kimisi kuruyor kimisi yaprak döküp kuruyor kimi kökten ölüyor, kimisi çürüyor. Aynı şekilde sulanan bitkilerin bu kadar değişik ölmelerine anlam veremiyorum. ne yapacağımı şaşırdım. Toprak değiştirdim pek işe yaramadı. Az suladım olmadı çok suladım olmadı. Daha önce temiz hava istediklerine kesinlikle emin olmuştum ama şu kış gününde ne yapabilirim bilemiyorum. Bi önerniz var mı?

Dabilg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2020, 16:31   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-04-2019
Merhaba Dabilg, kisin sukulentleri cok az sulamak lazim. 15 gun gibi dusun. Suladiginda da mutlaka balkonu havalandir. Gece de biraz acik kalirsa iyi olur.Sulamayi ayni anda yapsanda kullandigin toprak turu farkli olabilir. Bazi topraklar, ozellikle torf agirlikli olanlar, suyu tuttugundan bitki koku curume yapiyor. Bitki kucukse daha cabuk curuyebilir. Gun isigi da almali bitkilerin. Benim onerebileceklerim bunlar.

Dila2012 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2020, 23:53   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dila2012 Mesajı Göster
Merhaba Dabilg, kisin sukulentleri cok az sulamak lazim. 15 gun gibi dusun. Suladiginda da mutlaka balkonu havalandir. Gece de biraz acik kalirsa iyi olur.Sulamayi ayni anda yapsanda kullandigin toprak turu farkli olabilir. Bazi topraklar, ozellikle torf agirlikli olanlar, suyu tuttugundan bitki koku curume yapiyor. Bitki kucukse daha cabuk curuyebilir. Gun isigi da almali bitkilerin. Benim onerebileceklerim bunlar.
Artık balkonda değiller. İstanbulda yaşıyorum ne kadar soğuk olabilir ki? Balkona mı almalıyım acaba tekrar? İçeride sudan ziyade havasız kalıyor belki?

Mesut Temiz beğendi.
Eski 14-01-2020, 00:16   #4
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dabilg Mesajı Göster
Artık balkonda değiller. İstanbulda yaşıyorum ne kadar soğuk olabilir ki? Balkona mı almalıyım acaba tekrar? İçeride sudan ziyade havasız kalıyor belki?
Sukulentlerin soğuğa dayanıklılıkları birbirinden çok farklı olabiliyor, ama İstanbul kışında açıkta ya da camla kapalı da olsa ısıtılmayan bir balkonda donacak türlerin sayısı çoktur... Tür bazında tek tek değerlendirip araştırmanızı ve ona göre konum belirlemenizi öneririm... Bol şans...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2020, 11:33   #5
Yeni Üye

Teşekkürler sanırım en mantıklısı o olacak daha dayanıklıları balkonda bırakacağım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025