![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2013
|
kaktüsüm sedum cinsi, sedum trealesi. lütfen yardımcı olun
kaktüsüme evde bakıyordum ama çalışan bir bayan olduğum için evde bırakmak istemedim. ofisime getirdim. ev biraz daha soğuk oluyordu tabi ve gün ışığı almıyordu. ofiste şimdi, sıcaklık yüksek ve güneş alıyor. bu sineklenmenin sebebi ne olabilir. herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2013
|
Her sukkulnetin sıcak ve soğuğa dayanma ısı derecesi farklıdır bunu cinslere bakarak herkez bulabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2016
|
Efendim hazır kış yaklaşırken hepimizin dertli olduğu bu konuyu bir dirilteyim dedim. Sukulentler aslında sandığımız kadar narin değil. Uygun koşullar altında çoğu dışarda kışı geçirebiliyor. Sempervivum'u olanlar yaşadı. ![]() ![]() Graptoveria ve Graptopetalum cinsleri de dışarda korunaklı olarak rahatlıkla yaşatılabiliyor. En yakın arkadaşımın balkonunda hiç ilgilenmediği graptoları var, onların bakımını ve üretimini ben gittikçe yapıyorum. (ne kadar ilgi istediklerini siz düşünün artık ![]() Sedum'un da dışarda yaşayabileceğini düşünüyorum. Yazın Büyükada'nın ormanlarında dolaşırken çeşitli sedum türleriyle karşılaştım, eğer onlar dışarda yaz kış yaşayabiliyorsa bizimkiler saksılarda pencere önünde veya balkonda rahatlıkla yaşayabilir. Sedum Palmeri Ben geçen sene bütün sukulentlerimi kışın içeride geçirttim ve büyük bir kısmı formunu kaybetti o yüzden bu sene portatif bir seranın içinde dışarda geçirtmeyi düşünüyorum. Hele Echeveria Perle von Nürnberg'im kış boyu o kadar küçülüp formunu bozdu ki bütün yaz boyunca eski büyüklüğüne kavuşamadı. İstanbul'da da bu kış sert ve bol karlı geçecekmiş ama biz dışarıyı test etmeye kararlıyız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|