agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent > Sukulent Bakım, Üretim
(https)




Beğeni Düzeni44Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-12-2012, 14:00   #34
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Kış geldi mi sıkıntılı dönem başlıyor bizde. Yer sıkıntısı bir yandan, kışın çetin koşulları diğer yandan sonbahardan sonra her sene strese giriyorum. Tüm saksıları önce kilere taşıyorum, mümkün olduğunca aydınlık yerlere yerleştiriyorum bitkileri.

Kaktüslerin hemen hemen hepsi kilerdeler. Cam içlerinde, raflarda dinlenme dönemlerini geçiriyorlar. Eskiden yetersiz ışık aldıklarından formlarının bozulmasını dert ederdim ama geçen sene özellikle yazın bahçede hızla kendilerini toparladıklarını görünce artık dert etmez oldum.

Kışın kaktüs ve sukulent bakımı konusunda forumda son zamanlarda arkadaşların sorularını, çözüm yollarını okudukça ben de bizim kilerdeki durumu fotoğraflamak istedim.

Hava ısısı gece 2-3 derece olana kadar bahçedeydi kaktüs ve sukulentler ama 2 dereceye düştükten sonra hepsini kapalı mekana aldım.

Boyları uzuyor, form değiştiriyorlar ama dediğim gibi dert değil zira bahardan sonra daha aydınlık günlerde kendilerini besin takviyesi ile toparlarlar.

Bitkilerden bir kısmı :

Eklenti 355453

Eklenti 355454

Eklenti 355455

Gövdeleri incelip uzayanlar:

Eklenti 355456

Eklenti 355457

Kaktüslere kışın hiç su vermiyorum, tamamen kurular ama sukulentlere ayda bir kere çok az miktarda su veriyorum.

Eklenen Resimler
     
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026