![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Fosil
Bu taşın her tarafında fosiller var. Hangi yüzü seçsem diğer yüzdekiler görünmeyecek. Birinci fotoğraftakini tercih edeceğim. İkinci fotoğraftaki ilkel insan çizimi de ilginç. Daizasını çok koyu renk yapmak iyi olur diye düşünüyorum. Not: Suisekide genelde koyu renk taşlar tercih ediliyor ama açık renkler de kullanılabiliyor. Düzenleyen sagol : 01-09-2013 saat 17:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Köpek veya köstebek
Bu taşı su içinde gördüğümde köpeğe benzetmiştim. Köpek veya köstebeğe benziyor. Taşın dokusu da güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Kuş
En sevdiğim taşlarımdan biri de bu taş. Bu taşı da EGE kıyısında bulmuştum. Hem birkaç renk birarada hem doku güzel hem de bir kuş var. 25x20x15 cm ölçülerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
agaclar.net
|
Elimde hiç taş yok ama fena halde, tahta oyasım var ![]() Taşın sınırlarını çizdiğiniz bir tahta ile deneme yapmak isterim. Siz de isterseniz tabii... ![]() Bu öneriyi özel mesaj yerine buraya yazmaktaki amacım belki başka arkadaşlar da işin bu kısmında bazı arkadaşlara yardımcı olmak isterler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Malina, Güzel bir düşünce. İstanbul'a geldiğimde bir taş ve sınırları çizilmiş bir tahta verebilirim. İyi akşamlar.... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
agaclar.net
|
Tamam ![]() Sınırlarını siz çizin, taşa gerek yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Taşın altı düz olursa sorun olmaz ama taşın alt yüzeyinin yapısına göre ahşaba oturup oturmadığını kontrol ederek ilerlemek daha iyi olur. Benim suisekimde ahşabın ana hatlarını belirlemek için uğraştığım sürenin en az 2-3 katını ahşabın taşa temas edecek yüzeyini uygun hale getirmek için harcadım. Bence taşı her ihtimale karşı elinizde bulundurun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Sayın Sakaki, Genellikle taş ile her kademede ölçü almak gerekiyor ama uygun bir taş bulmaya çalışırım, uygun bir taş olmazsa taşı da beraber veririm. İyi çalışmalar dilerim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Eskitme ve vernikleme sonucunda aşağıdaki hale geldi. Taşın 2 tarafı siyah 1 tarafı kahverengi o nedenle daizada taşın siyah tarafındaki daha siyaha yakın kahverengi taraftaki kısmı ise şimdiki gibi bırakmak daha mı iyi olurdu acaba diye aklımdan geçiyor. Şimdilik bu halde kalsın ama daha sonra belki bir kez daha verniklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Bence bu haliyle gayet güzel ve farklı bir daiza olmuş. Elinize sağlık sn sagol. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Yanardağ
Yanardağa benzettiğim bu taşın hem şekli hem de üzerindeki deseni hoşuma gidiyor. Bu taşı EGE de deniz kıyısında bulmuştum. Çok sert ve ağır bir yapısı var. Zeytinyağı ile ovdum, sert taşlar yağı çok uzun süreli muhafaza ediyorlar. Elle ovulup güzel bir suiseki elde edilebilir. 2. fotoğrafta makinayı biraz titretmişim ama taş yanımda olmadığından tekrar fotoğraflayamadım. Daizası bitmek üzere. Biraz ince zımpara, biraz vernik gerekiyor. Suisekide taşın altını kesmeye izin veriliyor ama şimdilik hiçbir taşımı kesmek istemiyorum. Taşı kesmek yerine ağacı taşın altına göre oymayı tercih ediyorum. Düz daizadan biraz daha fazla emek vermek gerekiyor. Not: Daizanın ağacı Rusya sediri. Verniklerken sedirin çizgilerini kaybetmemeye çalışacağım. Vernikleyince sedirin kokusunun azalması istenmediğinden bu ağaçları genelde sadece yağlayıp kullanıyorlar, belki bir uygulama da o şekilde yaparım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Karlı ve Yaşlı bir Dağ
Bu taşın daizasının da kaba işciliği bitti. İnce zımpara ve vernik yapılınca tamamlanacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Siz bu işi iyice ilerlettiniz sn sagol ![]() Çok hoş çalışmalar çıkarıyorsunuz artık, tebrik ediyorum. Şu sıralar evi taşıma işiyle meşgulum ben de, bitince size kaldığım yerden eşlik etmeye devam edeceğim inşallah ![]() Başarılarınızın devamını temenni ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Sakaki, İstanbul dışında olduğumda bonsai adaylarımı yanımda götüremesemde daiza tahtası götürebiliyorum. Zevkli bir uğraş, biraz zımpara yapıp günün stresini atıyorum. Sizin taşları da dört gözle bekliyorum. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Volkan
Ağacın doğal deseni yoketmemek için renksiz şeffaf bir vernikle vernikledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Karlı ve Yaşlı bir Dağ
Biraz daha eskitmek isterdim ama yanımda başka malzeme yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Sayın Sağol güzel çalışmalarınızla bizlere örnek olmakta devam etmektesiniz.Acaba son daiza çalışmalarınızda siyaha yakın çalışma yapsanız daha uyumlu olabilirmiydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Adem Bey, Haklısınız biraz daha koyu renk daha iyi olabilirdi. Şu an yanımda koyu meşe ve renksiz vernik var. İstanbula dönünce braz daha koyulaştırmayı denerim. İyi çalışmalar dilerim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Suiseki hazılıklarına da devam ediyorum. Bu taşı karadeniz kıyısında bulmuştum, 2 doğal mağarası var onları kapatmayacak bir daiza yapmak istiyorum ama nasıl bir daiza yaparım tam karar vermedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Bu iki taşa da daiza yapmaya başladım, kaba işçiliği bitti, fırsat buldukça törpü ve zımpara ile son rötuşları yapıp verniğe hazırlayacağım. Soldaki, iki parçalı ilk daiza denemem. Düzenleyen sagol : 05-11-2013 saat 15:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Köpek
Köpeğimin daizası da tamamlandı. Çok eğitimli bir köpek, havlaması ısırması yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Kaya
Bu kayayı daizaya bu şekilde oturtmak için oldukça emek verdim ama bitti sayılır. Dengeyi sağlamak için bir tarafı içe doğru oydum. Son kez ince zımpara (320 veya 360 numara su zımparası) yapıp son kat verniğini fırçayla süreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Motosikletli sardunya ile _DSC4057 motosikletli.jpg Motosikletli _DSC4058 motosikletli.jpg Köpek motosikletliyi hayran hayran izlerken _DSC4062 Köpek motosikletliye bakarken.jpg Değişik boy ve şekillerde alçak sehpaya ihtiyaç oluyor. Bir sehpa yapmak istiyordum ama yanımda pek alet yok o nedenle en basit nasıl yaparım diye düşünüp buna karar verdim. Şimdilik bu şekilde kullanayım daha sonra ayaklarını kıl testere ile kesip şekil veririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Şahane çalışmalar olmuş, elinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Sakaki, İşleriniz azalınca sizden de yeni daizalar bekliyoruz. Belki birlikte bir suiseki sergisi açarız. İyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Karlı dağ - Anne Kız
Karlı bir dağ. Birinci fotoğrafta Annenin sırtında bebek var gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Dağ
Çoktandır suiseki ve daiza çalışması yapamadım. Bir arkadaşımızın hediye ettiği bu taşı görünce dayanamayıp daiza çalışmasına başladım. Kesme ve yontma işi bitti. Dolgu verniği uyguladıktan sonra ince zımpara yapıp verniklemeye geçeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Dağ devam
devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Elinize sağlık sn sagol. Taşı çok beğendim, özellikle son mesajınızdaki 2 numaralı ön-yüz favorim! Kolay gelsin... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Sakaki, Benim de çok hoşuma gitti, başka işleri erteledim buna daiza yapmak için. İyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|