![]() |
Su sümbülü
Bu sene su sümbülleri tropikal bitki olduklarından altın senelerini yaşıyorlar
Sıcaklık devamlı 30 üstü nem 80-90 arası İstanbul tam bir Brezilya ormanı Sümbüllerde 20 seneden beri ilk defa super bir gelişme Kargo ile göndermek zor, cok büyüdüler ambalaj kutu bulmak mesele Yavru iken kolay oluyordu Sayın Cemo açaçak biraz daha bekliyelim güneşli bir yere getirin |
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Sen her yerde güzelsin
|
2 Eklenti(ler)
Vazoya aldığım su sümbülüm de açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Doğum günü mumları gibi.
|
Nice yıllara
Güzel bir benzetme
|
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
su sümbülu
Güzelliklerini gösterdiler ,çoğaldılar yeni yavrular verdiler fakat onlar için sezon bitiyor Eylül ayından itibaren durgunluğa girerler .Havuzu kapladılar Ne yapacağız 3-5 kök alıp seraya koymak geri kalanları imha ediyoruz Havuzdaki diğer bitkilerin de yaşam hakları var onların bütün gıdasını sudan alıyor Su vanilyasını beklemeğe başlıyacağız hem ne kokusu var |
Merhaba sn Tuta,
Sanırım siz de su bitkilerini çok seviyorsunuz, bende de çok çeşitli su bitkisi mevcut ama su vanilyası dediğiniz bitkinin hangisi olduğunu çıkartamadım, sizde resmi varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler |
su vanilyası
su vanilyası APONOGETON DİSTACHYOS
|
1 Eklenti(ler)
Su vanilyası
|
Sn.Tuta ;
su vanilyası sonbahar dönemin de mi açıyor ? Yukarı da ki yazınız dan böyle bir anlam çıkardım ,doğrumu anlamışım... |
Nasil kacirmisim bu bolumu ???
Sus havuzunun 3 tarafindaki kapaklari acip, su sumbullerini yerlestireceksin. Ortadan semsiye gibi su akacak, ve de etrafinda su sumbulleri..... Offff......Domates, biber,goji sayfalarina bakarken bu sayfayi atlamisim.Artik, seneye...:( |
su vanilyası
Su vanilyası ilkbahar ve sonbaharda açıyor
Havuz derinliği 70 - 100 cm arası olması şart Sayın Aybay bahçeye plastik havuz almak şart oluyor Sayın Sındırgili Sizin havuzun bir resmi olursa görmek istiyorum Selamlar |
Havuz bitkileri
Resimde görünen havuz Bauhaustan alınma daha ufakları var resimdekinin fiati 250 lira bir sene taksit
|
Plastik havuzlar istendiğin de yer değiştirilebilir değil mi ?
|
Havuz bitkileri
1 Eklenti(ler)
SU VANİLYASI ÇİÇEĞİ
Her zaman yer değiştirilebilir ve kullanması cok kolay |
Çok güzelmiş.Bilgiler için teşekkür ederim .
|
Alıntı:
Bir su vanilyasına karşılık tropikal gece açan nilüfer verebilirim ne dersiniz, ya da bahçe veya saksı bitkisi de olabilir, hatta şubat - mart ayını beklerim derseniz soğuğa dayanıklı colorado nilüferi bile olabilir. |
Alıntı:
|
su sümbulü
Alıntı:
|
Su vanilyası
Alıntı:
|
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Sümbüllerin en deli zamanı
|
1 Eklenti(ler)
Sayın oceanheart
Havuzunuzun bir resmi var mı Bataklık havuz kenarı bitkisi Acorus gramineus bir kök gönderebilirim |
Sn.Tuta ;
benim sümbüller den biri bugün tekrar çiçeklendi ,bu yaz artık çiçek beklemiyordum.Dün tomurcuğunu görünce hem şaşırdım hem çok sevindim.Tekrar teşekkürler. Bu ara da çukur kazmaya başladım fakat altı kaya çıkınca ,ellerim de su toplayınca çok kısa süre çalışabiliyorum.Ama azimle devam ediyorum :) |
Ayça hanım ve ben meraklan bekliyoruz 60 cm derinlik fena değil
Nalburdan silindir şeklinde yarım ton veya daha ufak plastik su deposunu ortadan kestirip toprağa gömebilirsiniz benim bir tanesi o şekilde Kolay gelsin |
Sn.Tuta ;
alt çok kötü kayalık ,oraya düzgün birşey oturtmak mümkün değil.İzmir'den ailem uygun bir örtü bulmuşlar.Liner diye arattım ama bu isim de bilen çıkmamış. Örtü uygun olur ise en kolayı olacak zira plastik havuz da bulamamıştım.Bakalım başladım ya gerisi gelir.Ayça hanıma sevgiler :) |
1 Eklenti(ler)
On gün ara ile 3 çiçek gördüm ,daha ne isterim :)
|
Sevgili TUTA
Nihayet açmış su sümbülü gördüm, capcanlı, harika birşey:) Bu güzellikle tanıştırdığınız için, binlerce kez teşekkür ediyorum size. Fotoğraf yüklemede sorun yaşıyorum, hata veriyor. Daha sonra tekrar deneyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili TUTA
Size buradan el sallıyoruz.::)) |
Su sümbülü
Her sene bu güzelliği görmenizi temenni ediyorum
|
Sümbülüm
1 Eklenti(ler)
Su sümbülü ve arkadaşları
|
1 Eklenti(ler)
Tek başınada güzelsin
|
3 çiçek birden, ne kadar güzel görüntü. Avize gibi maşallah. Ellerinize sağlık.
|
Sayın TUTA , çiçek de güzel ama siz de kendi yorumlarınızla çiçeklerin güzelliklerini ortaya çıkarıyorsunuz.
Bu yılın çiçeği sayenizde Su Sümbülü oldu. |
Selluka sevgisi
1 Eklenti(ler)
Sayın Dündar
Geçen sene Selluka idi bu sene Selluka gibi S harfiylen başlıyan su sümbülü Sellukanız var mı Su sümbülünüz var mı Hemde İZMİR Yeni selluka çiçeğini koklayabilirsiniz |
Sellukam var ama su sümbülüm yok.:o
|
Sn.Cemo'nun dediği gibi üçü bir ara da olan avize gibi ,çok çok güzel :)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
su vanilyası içi ramazandan sonrasını sabırsızlıkla bekliyorum, acorus gramineus teklifiniz için de teşekkürler ama bende mevcut, havuzumun sanırım iki sene önceki resmini ekliyorum zira yaklaşık 2 senedir İstanbuldayım havuzum ise İzmirde şu anda kayınbiraderim ilgileniyor ve hiç temizlenmediği için amazon göllerine dönmüş durumda.Daha fazla fotoğrafını Üyelerin bahçeleri kısmındaki Oceanheart'ın Bahçesi bölümünde görebilirsiniz. |
havuz
Sayın Ocean
Resimlere teşekkür ederim Su vanilyasını ayırdım Yanlız kargo ilen biraz hırpalanır elden size verebilirim Selamlar |
1 Eklenti(ler)
su sümbülü
|
Alıntı:
saygılar, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025