agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sucul Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/)
-   -   Su Sümbülü (Eichornia crassipes) (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/2458.htm)

ahmeter 11-07-2018 16:25

İsminizi yazamıyorum aklımda kalmıyor sümbülün bulunduğu kap yosun yapıyorsa demir tozu karıştırın rahat edersiniz iyi günler

çiçeksever 02-08-2018 08:30

https://urun.gittigidiyor.com/evcil-...kisi-363833079

çiçeksever 02-08-2018 08:31

Arkadaşlar bu bitkiden almak isteyenler gittigidiyorda 2-3 kişi satış yapıyor bilginize.

çiçeksever 10-12-2018 11:48

Arkadaşlar!
2-3 gün önce Hatay kentinin içinden geçen Asi nehrini sümbüllerin kapladığı ve söküldüğüne dair haber vardı. Bilginize....

çiçeksever 10-12-2018 13:00

https://www.haberturk.com/asi-nehri-...sturdu-2252530

çiçeksever 10-12-2018 13:01

Resim yüklemek istiyorum. Resim seçme seçeneği çıkmıyor. Sistemde bir sıkıntı var herhalde.

ahmeter 11-12-2018 17:45

1 Eklenti(ler)
Sera ortamında sümbüller mesut

çiçeksever 12-12-2018 08:40

3 Eklenti(ler)
Asi Nehri

coskunbiner@hot 13-02-2019 11:53

su sümbülü forumunun sayın katılımcıları, öncelikli keyifli paylaşımlarınızla hayatımıza değer kattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ben de balkonumda bu keyfi deneyimleyerek sizlerle paylaşmak isterim. Satın almak istedim ancak sanırım zamanı olmadığı için satışını bulamadım. Ne zaman ve nereden bulabilirim konusunda katkılarınızı bekliyorum. Herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

ahmeter 23-05-2019 14:04

1 Eklenti(ler)
Su sümbülü

ahmeter 02-10-2019 11:18

1 Eklenti(ler)
Güzelim hoş geldin ,sensiz yaz geçmiyor

tropikalist 20-02-2020 19:45

Arkadaşlar Hatay-Asi nehri hala su sümbülleri tarafından kaplanıyor mu bileniniz varsa cevap yazarsanız sevinirim

muratdeg 16-06-2020 09:26

İstilacı türlerden olduğu için şu an satışı yasak bildiğim kadarıyla. Marmariste bir serada görmüştüm, satınalmak istediğimde vermediler. Akvaryumcularda tek tük bulunabiliyor.

Tillandsia 17-06-2020 12:18

Merhabalar, bahçeme küçük bir süs havuzu yaptım. İçine çeşitli sucul bitkiler eklemek istiyorum. Erzurum'da yaşadığım için tek alternatifim internet alışverişi. İnternet sitelerinden nilüfer ve su sümbülü fidesi almak için araştırıyorum. Sizlerin tavsiyesi palmiye merkezi. E-mail attım, telefonlada aradım ama henüz cevap alamadım. Başka siteleride araştırdım, ama staoklarında görünmüyor. Acaba ücreti karşılığında bana birer kök nilüfer ve su sümbülü gönderecek arkadaşımız olabilir mi? Şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tillandsia 06-07-2020 12:14

Sonunda Palmiye merkezinden yanıt aldım ve dört farklı nilüfer çeşidi satın aldım. (Su sümbüllerini hala arıyorum ama internet satışları yasak olduğu için bana bir kök su sümbülü gönderecek birilerini arıyorum). Geçen hafta geldi nilüferlerim. Havuza yerleştirdim. Şimdi daha önceki sayfalarda sivrisiniklerden kurtulabilmek için sanırım koi ve molly balıkları tavsiye edilmişti. Ama koiler nilüferlerin topraklarını çok didikleyip zarar verdikleri yazılmıştı. Bu mesajda Koi yerine Molly balıkları tavsiye edilmişti. Ama mesajı bulamadım. Ayrıca o mesajda suyu temizleyen bitkilerde sıralanmıştı. Ama şimdi o mesajı bir türlü bulamıyorum.

tropikalist 06-07-2020 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia (Mesaj 1592203)
Sonunda Palmiye merkezinden yanıt aldım ve dört farklı nilüfer çeşidi satın aldım. (Su sümbüllerini hala arıyorum ama internet satışları yasak olduğu için bana bir kök su sümbülü gönderecek birilerini arıyorum). Geçen hafta geldi nilüferlerim. Havuza yerleştirdim. Şimdi daha önceki sayfalarda sivrisiniklerden kurtulabilmek için sanırım koi ve molly balıkları tavsiye edilmişti. Ama koiler nilüferlerin topraklarını çok didikleyip zarar verdikleri yazılmıştı. Bu mesajda Koi yerine Molly balıkları tavsiye edilmişti. Ama mesajı bulamadım. Ayrıca o mesajda suyu temizleyen bitkilerde sıralanmıştı. Ama şimdi o mesajı bir türlü bulamıyorum.

Molly
Herkese merhabalar..

Uzun süre balkonda kova-saksı içinde baktığım ve sayısız çiçeklerini gündüz gece takip ettiğim nilüferlerim oldu. Şu anda artık yoklar, sadece resimleri ile idare ediyorum. Belki ileride tekrar bu sevdaya düşerim, kimbilir...

Bu sayfada taradım, bulamadım, başka sayfalarda verilmişse, tekrardan dolayı herkesden özür diliyorum. Nacizane, küçük bir tavsiyede bulunmak isterim...

Öncelikle, burada bahsi geçen sistem suyuna sıvı/kimyasal gübre karıştırılmamış, doğal olarak sade su içinde yetiştirilen nilüferler için geçerlidir.

Havuz ortamında nilüferler ve koi iyi bir birliktelik olsa da, daha sınırlı alanlarda benim size tavsiyem Black Molly cinsi akvaryum balığından edinip, erkek/dişi oranını koruyarak kova-saksınızın içine (suya alıştırarak) atmanız olacaktır.

Black Molly yabanda alg/yosunlarla beslenen bir balık türüdür; akvaryumlarda filtreli ortamda ve yem ile beslenerek yaşamaya alışkın olsalar da, kova-saksınıza kısa sürede uyum sağlayacaklar, çoğalacaklar, tüm salyangoz, larva, sinek ve oluşumunu ne yapsanız engelleyemediğiniz yosunları keyifle ve kararlı bir şekilde temizleyeceklerdir.

Onları "hiçbir zaman" yemlemeyeceksiniz, inanın hiçbiri açlıktan ölmeyecek, kova-saksınızdaki ekosistem onların yaşaması için gerekli besini oluşturacaktır. Yemlerseniz, hazır yemek bulabildikleri için akvaryum alışkanlıklarına dönerek ekosisteme gerekli faydayı sağlayamaz olurlar. Bu arada siz de onlara müdahele etmeyecek, saksıdan fazla yosunları temizlemeyecek, elinizi kovaya daldırarak onların sistemine zarar vermeyeceksiniz

Ben, ilk birkaç gün, hepsinin ters dönüp suyüzüne çıkacaklarından yüzdeyüz emin olarak, mini ekosistemimin başında bile bekledim, ama Mollyler dayanıklı, kısa sürede uyum sağlayıp çoğaldılar, daha sonra nilüferlerimin yanında yüzen minik minik bir sürü mollylerim oldu

Dişi-erkek oranını akvaryumcudan alırken danışabilirsiniz. Benim kova-saksımda yanlış hatırlamıyorsam 2 erkek/ 4-5 dişi alıp atmıştık. Kova-saksının boyutlarını burada görebilirsiniz. Kısa sürede çoğaldılar ve genç nesil zamanla eski neslin yerini aldı. Balıkların dışkıları ve ölen balklar ise doğal gübre olarak kova-saksıda nilüferlerime besin oluşturdular.

Akvaryumdan getirdiğiniz mollyleri önce torbaları ile birlikte kova-saksınızın içindeki suya bırakmalısınız, bu sayede balıklar içine girecekleri suyun soğukluğuna yavaş yavaş alışacaklardır. Bir saat kadar sonra balıklarınızı torbadan çıkartarak (akvaryum suyunu saksıya eklemeniz tavsiye edilmez, çeşitli hastalıkları taşıyor olabilir) kova-saksınıza yavaşça bırakın. Balıkların rendi siyah olduğu için onları tekrar nadiren görebileceksiniz

Dilerim bu başlıkta benim de biraz katkım olmuştur.
Bu mini ekosistemi çok uzun zaman keyifle izledim, hem gece, hem gündüz açan nilüferlerimin birini kapanırken, diğerini yanında açarken, birinin muhteşem kokusundan diğerininkine geçerken, çiçeklerinin yanında minicik balıklar atlayıp yüzerken izlemek kadar huzur ve keyfi çok az şeyde bulduğumu söylemeliyim.

Vazgeçmeyiniz!!

Havuz-gölet-kova-saksı-küvet-tanker-yoğurt kabı-pet şişe vs. içinde sevgi yetiştirmek istediğiniz heryerde bitkilerin de size sevgiyle döneceklerine inanıyorum.

Saygılarımla.

Not: Balıklarım ve nilüferlerim, Antalya'da, kış mevsiminde, saksının üzeri sera misali kapatılıp, rüzgar almayan bir noktaya çekilerek 2 yıldan uzun süre hiçbir kayıp olmadan yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

Tillandsia 10-07-2020 13:28

[QUOTE=tropikalist;1592224]Molly
Sevgili torpikalist çok teşekkür ederim, bu mesajı okuyup sonradan bulamamıştım. küçük havuzuma koyacağım balık konusunda kararsız kalınca aklıma bu mesaj gelmişti. Şİmdi tercihimi Molly den yana kullanacağım.

tropikalist 10-07-2020 15:56

sayın tillandsia face de 15*20 liraya satışları yapılıyor

Tillandsia 13-07-2020 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1592540)
sayın tillandsia face de 15*20 liraya satışları yapılıyor

Adres vermeniz mümkün mü acaba?

Jezebel 09-08-2020 08:14

Su sümbülü baktığım dönemlerde ben de Black Molly edinmiştim.
İzmirde olmasına rağmen kışın koruyamadım. Belki hepsini toparlayıp bir akvaryumda kışı geçirtmeliydim:(

Bilginize

Jezebel 09-08-2020 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia (Mesaj 1592679)
Adres vermeniz mümkün mü acaba?

https://www.sahibinden.com/hayvanlar...guranlar-molly

çiçeksever 08-09-2020 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1582262)
Arkadaşlar Hatay-Asi nehri hala su sümbülleri tarafından kaplanıyor mu bileniniz varsa cevap yazarsanız sevinirim

2 gün önce haberlerde yine gösterdi. Suyun yüzeyinin istilacı su sümbüllerince kaplandığı ve temizlenmesi için girişimde bulunulduğu belirtildi.

tropikalist 08-09-2020 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1594876)
2 gün önce haberlerde yine gösterdi. Suyun yüzeyinin istilacı su sümbüllerince kaplandığı ve temizlenmesi için girişimde bulunulduğu belirtildi.


Teşekkürler

çiçeksever 08-09-2020 13:04

https://www.medyahatay.com/2020/09/s...yeniden-geldi/

çiçeksever 08-09-2020 13:05

https://www.ntv.com.tr/video/turkiye...sUePlJkk2XC6hQ

Muda 12-02-2021 09:30

Akvaryum içinde ne kadar istilacı olabilir ki? İstilacı olması sıcak bölgelerde bulunduğu bölgeyi tamamen kaplaması, başka canlıların yaşam alanlarını kaplayarak onları yok etmesi anlamındadır. Sivrisinek mücadelesi için getirilen ve doğal ortama bırakılan Gambusya (Gambusia vahşi lepistes bulunduğu yerdeki diğer canlı balıkların yumurta ve yavrularını yiyerek çok fazla türün zaman içinde yok olmasına neden olmuşlardır.

Doku_Kültürcü 12-02-2021 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1603234)
Akvaryum içinde ne kadar istilacı olabilir ki? İstilacı olması sıcak bölgelerde bulunduğu bölgeyi tamamen kaplaması, başka canlıların yaşam alanlarını kaplayarak onları yok etmesi anlamındadır. Sivrisinek mücadelesi için getirilen ve doğal ortama bırakılan Gambusya (Gambusia vahşi lepistes bulunduğu yerdeki diğer canlı balıkların yumurta ve yavrularını yiyerek çok fazla türün zaman içinde yok olmasına neden olmuşlardır.

Türkiye'ye yayılmış bile:
https://www.tarimorman.gov.tr/DKMP/B...tuphane/81.pdf

çiçeksever 24-02-2021 08:04

https://www.seymacicekcilik.com/Su-Sumbulu,PR-365.html
Burada satış var. 12,5 lira

Tillandsia 30-04-2021 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1603650)

Çok teşekkürler Sayın Çiçeksever. Şu an ellerinde mevcut görünmüyor. Takip edip bulmaya çalışacağım. Bu arada geçen yaz nilüfer havuzuma molly ler alıp bıraktım. Yaz boyunca gayet mutlu mesut havuzda yaşadılar. Ek yemleme falan yapmadım. Durumları gayet iyiydiler. Hava soğuyunca havuzdan çıkardım. Akvaryuma aldım ama korumakta çok başarılı olamadım. Elimde sadece bir tane kaldı. Bu sene yeni alacağım molly ler için başka çözüm arayacağım.

Jezebel 01-05-2021 17:52

Sadece 35 TL altında satan 3 yer var.


İzmir Ünal kaktüsün süs havuzunda var, satışta olmayabilir, ama isteyen rica ettse Ünal bey kırmaz bence.

Tillandsia 09-05-2021 17:16

İzmir Ünal kaktüsün süs havuzunda var, satışta olmayabilir, ama isteyen rica ettse Ünal bey kırmaz bence.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Verdiğiniz linklerden birine 2 adet sipariş verdim.

Tillandsia 16-05-2021 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1606473)
Sadece 35 TL altında satan 3 yer var.


İzmir Ünal kaktüsün süs havuzunda var, satışta olmayabilir, ama isteyen rica ettse Ünal bey kırmaz bence.

Sayın Jezebel,
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Gönderdiğiniz linkten sipariş vermiştim ve su sümbüllerini gönderdiler. iki tane sipariş vermiştim. Onlar iki tanede miniklerden eklemişler. Eğer yetiştirebilirsem havuzumda 4 tane su sümbülüm olacak. Dört tanede nilüferim var geçen yıldan. Kışın donarlar diye bir kova içerisinde bir depoda bekletmiştim. Şimdi onlarıda su sümbülleri ile birlikte havuza yerleştirdim. Bakalım Erzurum şartlarına nasıl tepki verecekler. Havalar bu yıl sıcak gidiyor ama bekleyip göreceğiz. Sonuçtan sizleride haberdar ederim.

Jezebel 21-05-2021 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia (Mesaj 1607271)
Sayın Jezebel,
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Gönderdiğiniz linkten sipariş vermiştim ve su sümbüllerini gönderdiler. iki tane sipariş vermiştim. Onlar iki tanede miniklerden eklemişler. Eğer yetiştirebilirsem havuzumda 4 tane su sümbülüm olacak. Dört tanede nilüferim var geçen yıldan. Kışın donarlar diye bir kova içerisinde bir depoda bekletmiştim. Şimdi onlarıda su sümbülleri ile birlikte havuza yerleştirdim. Bakalım Erzurum şartlarına nasıl tepki verecekler. Havalar bu yıl sıcak gidiyor ama bekleyip göreceğiz. Sonuçtan sizleride haberdar ederim.


Hızlı bir şekilde çoğalacaklar, umarım nilüferlerinzi boğmazlar.
Kışın donabilirler, 2-3 tanesini evin içinde saklarsanız baharda tekrar çoğalırlar.
Güle güle büyüsünler.

Tillandsia 21-05-2021 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1607450)
Hızlı bir şekilde çoğalacaklar, umarım nilüferlerinzi boğmazlar.
Kışın donabilirler, 2-3 tanesini evin içinde saklarsanız baharda tekrar çoğalırlar.
Güle güle büyüsünler.

Erzurum -25 ila -30 derecelere düşen soğuklarına dayanmaları imkansız. O yüzden nilüferlerle birlikte onlarıda kışın korumaya alacağım.

Muda 08-07-2021 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia (Mesaj 1607271)
Sayın Jezebel,
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Gönderdiğiniz linkten sipariş vermiştim ve su sümbüllerini gönderdiler. iki tane sipariş vermiştim. Onlar iki tanede miniklerden eklemişler. Eğer yetiştirebilirsem havuzumda 4 tane su sümbülüm olacak. Dört tanede nilüferim var geçen yıldan. Kışın donarlar diye bir kova içerisinde bir depoda bekletmiştim. Şimdi onlarıda su sümbülleri ile birlikte havuza yerleştirdim. Bakalım Erzurum şartlarına nasıl tepki verecekler. Havalar bu yıl sıcak gidiyor ama bekleyip göreceğiz. Sonuçtan sizleride haberdar ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia (Mesaj 1607452)
Erzurum -25 ila -30 derecelere düşen soğuklarına dayanmaları imkansız. O yüzden nilüferlerle birlikte onlarıda kışın korumaya alacağım.

Sn. Tillandsia;

Su sümbüllerinin dışarıda durması mümkün değil. O nedenle sıcak ortama almak gerekiyor.
Afyonkarahisar şartlarında nilüferler donmuyor. Baharla birlikte önce yapraklanmaya sonra da çiçeklenmeye başlıyorlar. biraz zor da olsa pembe, beyaz ve sarı nilüferlerim kışı rahat bir şekilde atlatıyorlar. Bulundukları yer branda içinde. Kışın zaman zaman su tamamen donuyor. Bir yıl da havuzda su az kaldığı için saksı içerisinde yarısı su dışında kışı geçirdi. 2018 yılından beri yaşıyor.

http://www.agaclar.net/forum/1549653-post812.htm

Tillandsia 08-07-2021 10:39

Sayın Muda Afyonun soğuğunuda biliyorum ama benim havuzum kışın donduğu için kışın nilüferleride dondurmaktan korkuyorum. Zaten geçen yıl dört çeşit zorla bulup satın almıştım. O yüzden derince bir kovaya yerleştirip sıcak olmayan ama donmayacakları bir depoda korumaya aldım. Havalar biraz ısınıncada havuza geri koydum. Dediğiniz gibi hiç yaprakları yoktu ama şu an gayet güzel yapraklandılar. ALdığım su sümbülleri Erzurum'un gece ani düşen sıcaklıklarına pek dayanamadılar. Durumları pek iyi değil. Bakalım yaşayabilecekler mi? Bekleyip göreceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim.

ahmeter 04-08-2021 12:05

Su sümbülü
 
1 Eklenti(ler)
Sümbül

Tillandsia 04-08-2021 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1609455)
Sümbül

Çok güzeller Ahmet bey


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025