![]() |
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Havuzda görüntü
|
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Sümbülden görüntüler
|
SU SÜMBÜLÜ
Her türlü şart uygun bir türlü çiçeğe gelmiyor Bitkiyi değiştirip yeni bir bitki ile yola devam etmek en uygunu |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ne kadar güzel bir görüntü yüklemişsiniz.. Benim sümbüller sürekli coğalıyor ama hala açmadılar. Balıklarım içinde olduğundan gübre vermedim, ondan olabilir mi. Şimdilik sizin görüntülere bakıp iç çekmekteyim. Darısı başıma inşallahhhh:) |
Pondeteria
1 Eklenti(ler)
Sayın Cemo
Gayet güzel ve sıhhatli gözüküyorlar açmamasına bir sebeb yok İstersen resimde görüldüğü gibi bir tanesini bir cam vazoya koyunuz biraz gübre takviyesi yaparsanız erken acaçaktır Havuzu yakından takip ediyorum GÜZEL Sonbaharda resimde sağ tarafta gözüken Pondeteria büyük yapraklı mavi çiçeklı bir kök göndereçeğim Selamlar Sellukada takibimde |
Sevgili TUTA
Dediklerinizi hemen uygulayacağım. Gübre 20 20 20 versem olur mu. Ya da çiçekcoşturan sıvı. ne dersiniz. Bu arada, sonbahar için heyecanlandım şimdiden, teşekkürler. Havuzu büyütmek farz oldu bana.:)) Sevgiler, selamlar. |
3 Eklenti(ler)
Sevgili TUTA
Dediklerinizi hemen uygulayacağım. Gübre 20 20 20 versem olur mu. Ya da çiçekcoşturan sıvı. ne dersiniz. Bu arada, sonbahar için heyecanlandım şimdiden, teşekkürler. Havuzu büyütmek farz oldu bana.:)) Sevgiler, selamlar. Sabırsız ben, ayrı yere aldım hemen birini.:p Şimdi, gübre için sizden cevap bekliyorum. |
sümbül
Her iki gübre olabilir İyi günler
|
Teşekkürler, hemen gübreyi de verip beklemeye başlıyorum:)
En kısa zamanda, çiçeğinin fotoğrafını yüklemek kısmet olur diliyorum. Sevgiyle kalın. |
Sümbül
Kullandığınız kaplar gayet güzel Şimdi gördüm bitkinin suya yakın yerdeki balonçuklar pembeleşmiş bu bitkinin iyi durumunu gösterir
Suyunu eksik etmeyin yanlız yarım gün güneş alabilen bir yere koyun Ve bakın bitkinin suyu temizleme özelliği ortaya çikaçak Su yosunlaşmayaçak yeşillenmeyeçek pırıl pırıl olaçak Selamlar |
Sabahtan öğleye kadar güneş alan bir kısma yerleştiririm.
Su az olduğu için çabuk ısınabilir, bu bitkiye zarar verir mi. Arada içinden su alıp, yeni su ilave etmeme gerek var mı. Seneye daha berrak bir havuz olacak demektir bu. Sürekli ürüyor, kış için kocaman bir leğen almam gerekecek o zaman:)) |
Su sümbülü
Suyunu değiştirmeyin su ısınsın su ilave ediniz
|
Alıntı:
Ben çiçeğin den vazgeçtim ,yaşatmaya çalışıyorum :) Sizin su bitkilerinizi zevkle azıcıkta kıskanarak izlemekteyim.Enin de sonun da bu iş olacak ,ilginize teşekkürler. |
Sevgili Cemo ;
çok güzeller , siz bu işi başardınız.Darısı başıma :) |
Sevgili nurcan
Yapabileceğim birşey varsa hazırım. Ölürseler üzülme, takviye yaparız arkadaşım. |
:)) Yapmanız dan memnun olacağım tek şey, tecrübelerinizi olumlu-olumsuz sık sık paylaşmanızdır.
Zira bu konu pek işlenmiyor ve kaynakta bulamıyorum. Çok teşekkür ediyorum. |
Kışın saklama sıkıntı yaratacak bu gidişle , üredikçe ürüyorlar ;)
Bu kadar hızlı olacağını hiç düşşünmemiştim . Sevgili Nurcan üzülmeye değmez . Takviye ederiz . |
:)) Sevgili Jezebel ;
çok teşekkür ederim , ama neden yaşatamadığımı öğenmeden yeni bir tanesini de katletmek istemiyorum. Bu konuya kafayı taktım ,kurtuluşu yok :) |
Su sümbülü kışın 20 derece sıcaklığı seviyor
Hava sıcaklığı kasım aylarında geçe 10 derece olduğu zaman sümbülü içeri alma zamanı gelmiştir
2 veya 3 kök bir kap içine alıp 15 den aşağı düşmeyen bir ortamda saklayınız Daha fazla sıcak bir yer muteberdir Ancak işiği bol bir yer şarttır Kışın gübrelemek istemez bitki5-6 ay hiçbir büyüme göstermez Geçe dış hava sıçaklığı 15 oldumu havuza alabilirsiniz |
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Sümbülün güzelliği
|
Çok özendim çiçeklerinize, ben de cesaret edememiştim havuzum yok diye, ama sizinkiler benim de bulabileceğim küçük alanlarda gayet mutlu :)
Ben de istiyorum su sümbülü... |
Su sümbülü
Sayın ÖZTÜRK
Size nasıl ulaştırabiliriz |
keşke kargoya sığsaydı :(
|
Kargo
SAYIN ÖZTÜRK
Ançak motorlu kurye olabilir şimdi konuştum 12 lira üçret tekrar adres ve adreste bekler misiniz ve telefon numaranız bitki bu günlerde ançak su içinde duruyor yoksa bozuluyor Selamlar |
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Su sümbülünün en güzel zamanı
|
Alıntı:
|
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Sümbül ve sümbüller aralarına nilüferi almışlar
|
1 Eklenti(ler)
Su sümbülünden bir güzellik
|
1 Eklenti(ler)
çiçeğin bile olmasa güzelsin
|
Benim de artık su sümbülüm var :)
İnşallah sorunsuz yaşatabilirim, çok mutlu oldum. |
Sn.İlksen ;
sümbülünüz sağlıkla büyüyüp çoğalsın.Nasıl ,nereye yerleştirdiniz ,nasıl su kullandınız bunları da paylaşırsanız beraberce tecrübe kazanmış oluruz. Sevgiler |
Su sümbülümü (sn cemonun fotoğrafladığı gibi) biri saydam cam, diğeri seramik olan kaplara yerleştirdim, içine içme suyu koydum.
Hemen dış mekana almadım, şimdilik evin en fazla güneş gören yerindeler, biraz alıştıklarında hafta sonu gibi balkona koymayı düşünüyorum seramik olanı. Diğerini içerde aynı yerde muhafaza etmeyi planlıyorum. npk 20:20:20 lik genel kullanım amaçlı sıvı gübre mevcut, onu da ayda bir kullanmayı planlıyorum. Resimlerini de gelişmeleri de paylaşırım. planlarım içinde yanlış düşündüğüm bişey varsa belirtmenizi rica ediyorum. Bir de bana mı öyle geldi bilemiyorum, yaprak uçlarından damlama yapmıştı sabah baktığımda. |
Hepsi birbirinden güzel gerçekten...
Sn Nurcanaybay acaba diyorum sümbülünüzde kırmzı örümcek olabilir mi? Benim de vardı gayet iyi gidiyordu sonra sizdekiler gibi olmaya başladı bir süre sonra da baktım yapraklarının arkası kırmızı örümcek, aynı şekilde lotuslarım da gitti. Sadece bi bakın diye söylüyorum, kolay gelsin umarım yaşatırsınız. |
Bu başlığı yeni gördüm..Ve arkadaşlar sümbüllerinize hasta oldum...Bende bu sümbüllerden istiyorum...Nereden bulacağım konusunda yardımlarınızı bekliyorum...Tek kelimeyle harikalar..Sevgiler...
|
Alıntı:
Sn.İlksen ; bu konu da akıl verecek son kişiler den biriyim çünkü başarısız oldum. Ama rastladığım her yazıyı okumaya devam ediyorum , cam ya da seramik kase de uzun süre kalmamalı diye düşünüyorum. Cemo'nun cama koyma sebebi, gübre verip daha kısa süre de çiçeğini açtırmaktı. Yine de siz Sn.Tuta'ya ve Cemo'ya sorun derim. |
Alıntı:
Sn.Coyote ; belki de kırmızı örümcek var dı bilemiyorum artık yoklar ,üçü de çürüyüp parçalandı.Benim şüphelendiğim tek yanlış uygulama gübre ile ilgili olanıydı diye düşünüyorum.Yaprakların rengi açılınca ,gübre şerbeti hazırlayıp vermiştim ,dozu hakkın da hiç bir bilgim olmayınca fazla gelip yaktığını düşünüyorum. Güneş konusu da muamma ,6 saat güneş alması gerekir diye okudum bu bataklık bitkisi serinlikten hoşlanır diyen yazılara da rastladım. Tecrübelerimizi paylaştıkca en doğruya ulaşacağız . |
su sümbülü
3 Eklenti(ler)
Şimdi ançak resimleri koyabiliyorum .Yazılarına herhalde yarın yazarım
Enteresan gelişmeler var |
Bu bitkiyi nasıl edinebiliriz? Forumda satışını yapan var mı acaba?
|
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1280001981
Su sümbülü bitkisi, genellikle havuz tarzı yerlerde bakımı daha kolaydır. Sebebine gelince; Bu bitki havuzumdaki üstteki resimde de bitkinin köküne dikkatle bakarsanız bazı kısımlarının yeşil olduğunu görmektesiniz. Bunun sebebi; bitkinin yeşil algleri absorbe etmesidir. Su sümbülü bitkisi yüksek absorban bir bitkidir. yani besin ihtiyacı boldur. Besin ihtiyacı nedir derseniz, nitrat, fosfat, yeşil algler, sudaki ağır metal iyonları vs. Ben bu bitkiye apartmanın altından çıkan çok az miktardaki yeraltı suyu veriyorum başka hiçbir şey yok. Ancak bu yeraltısuyu şehir içinde olduğumuz için kirli bir su. Bu yüzden bitkiye herhangi bir besin vermeye gerek kalmıyor. Eğerki bu bitkiyi ufak bir kovaya koyacak olursanız o kovadaki suyun içerisindeki iyonize besinleri absorbe edeceği için su; içerdiği nitrat, fosfat ve iyonlar açısından zayıf hale gelecektir. eğer kovanıza vereceğiniz gübrenin de miktarınıda ayarlayamazsanız bitkinin üremesine yardımcı olan gübre bitkiye zarar verecektir.(mini ötrofikasyon) ancak aynı miktar gübrenin 10 katını havuza dökseniz su hacminin büyük oluşundan bitki zarar görmeyecektir. O yüzden ufak kova legen gibi malzemelerde yetiştirirken dozajı iyi ayarlamak lazım. |
BİRİNÇİ RESİM
Yeşil kap içinde bulunan sümbül nilüfer ve balıkların bulunduğu havuzda gayet iyi bir gelişme gösterdi fakat çiçeğe gelmedi Bu havuza balıklar olduğu için kimyasal bir gübre vermiyoruz bitkinin bu şekilde büyümesini balıklara verilen vitaminli yemlerden olduğunu tahmin ediyoruz Resimde görüldüğü gibi bitkide hiç kök kalmamış balıklar tarafından yenmiş İKİNÇİ RESİM Bu sene ilk defa çiçeğe gelen bodur su sümbülü ÜÇÜNÇÜ RESİM Her yerde güzel duruyor |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025