![]() |
İstanbul'da Botanik fakültesinde ihtiyaç fazlasını satıyorlar. Ankara'da botanik fakültesi varsa sormakta fayda var.
|
Botanik fakültesi nerede?
|
Ve ellerinde şu sıralar ihtiyaç fazlası Lotus veya Su Sümbülü var mıdır?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,sonunda benim de nilüferlerim oldu.Resimlerle aşama aşama havuzumu nasıl yaptığımı anlatmak istiyorum. Öncelikle Buket hanımın deneyiminden yola çıkarak bir eski banyo küveti edindim. Sonra nilüferleri saksı ile İzmirde bir seradan aldım.50 lira fiyatını merak eden arkadaşlar olursa.Sonra küvetin deliğini silikonla kapadım ve yerine yerleştirdim. Etrafını deniz kenarından aldığım taş ve kayalarla kapatmaya çalıştım. Üzerine de sarılıcı ve sarkıcı bitkiler diktim daha da dikmeye çalışacağım.Sizlerle paylaşmak istedim. Işte fotoğrafları çevre düzeni daha tam oluşmadı ama bugün için çok yoruldum..Sonraki günlerde de yaptıklarımı aşamalarla anlatmaya çalışacağım...
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da son durumu..
|
Sevgili Fellez; size kolay gelsin, bahçenizde banyo küvetini yere gömmek için uygun bir yer varsa sanırım tanzim daha da kolay olacak...
Bunun yanında, benim, çok ciddi bir sorunum var... Nilüfer havuzumda kış uykusuna yatan nilüferimin ölmesinden korkuyorum. Neden? Nilüfer havuzunda çok yoğun bir şekilde yosun oluştu. Bugün iyice inceledim, nilüferim canlı, havuzda balıklar da tamam ancak yosunlar havuzu ağ gibi sarmış. Ne yapabilirim? Temizlemeye uğraşırken nilüferlere veya balıklara bir zarar verebilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Bu yosunları nasıl temüzleyebilirim? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sanırım sizin havuzunuzdakiler alg. Algleri arttıran güneş ışığı, sudaki organik besinler ve oksijen azlığıdır. Sizde suyu gölgeleyecek nilüferler olduğuna göre suya oksijen veren bitkiler koymanız lazım. Yaklaşık yüzey alanının üçte biri kadar alanda olmalı. Alglerin çok olması nilüferleri öldürmez ancak yaprakların açılmasını engelleyerek rulo gibi kalmasına sebep olabilir. Bu durumda elle temizleyebilirsiniz. Selamlar, |
Havuzlar için yosun önleyeci solisyonlar akvaryumcularda mevcut ama internetten almanızı tavsiye ederim daha ucuz, ben seranın alge önleyici ürününü kullanıyorum çok memnunum.
Tek çözümüde bu zaten. |
Arkadaşlar; ilginiz için çok teşekkürler. Dün elimle temizlemeye çalıştım, ancak o kadar iğrenç bir durum ki midem kaldırmadı.
Balıklara zarar vermeyeceğini bilsem çim tarağı ile temizleyeceğim. |
Sayın Buket Aknar,
Benim size yazdığım yöntem doğal ve ileride yeniden birşeyler yapmanızı gerektirmeyen yöntem. Buna alternatif olarak kimyasal kullanma, uv lamba + fitre kullanma, sirkülasyon burusuna bu iş için üretilmiş mıknatıs koyma ve ultrasonik sesle algleri öldüren yöntemleri kullanabilirsiniz. Maalesef bu yöntemlerin hepsinde oluşmuş algleri temizlemeniz gerekmektedir. Bende önceden birkaç elarabası dolusu oluşuyordu. Ben toplamak için tırmık kullanıyordum. Bazen aralarda balık ve semender kalıyordu, onları geri atıyordum. Buma dikkat ettikten sonra balıklara bir zararı olmaz. Alg oluşumu bahar aylarında çok hızlı olduğundan belki bir kere daha temizleme gerekebilir. Acil önlem olarak yapay gölgeleme ve ufak dahi olsa bir pompa ile suyu şelale veya fıskıye şeklinde sirküle ettirebilirsiniz. Suyun üzerinde hafif dalgalar oluşturursanız su yüzeyi artacağından oksijen alımı artar. Sabır ve başarılar dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Selam benim havuzu bugün biraz daha rötuşladım..
|
Fellez, harika.:) Biraz fikir vermeden duramayacağım. Havuzun içini suya dayanıklı bir boyayla yeşile **** açık maviye boyasan daha hoş olacak gibi. Yapı marketlerde satılan, suya normal silikonlardan oldukça dayanıklı, silikon benzeri maddeler var. Bu maddelerle taşları küvete sabitlesen ve küvet görünümünü de gidermek için bazı yassı büyük taşları küvet sınırından içeri bazılarını da dışarı yapıştırsan çok daha iyi olacak gibi.. Gelişmeleri takip edeceğim..
|
Sağolun, her türlü fikre açığım arkadaşlar..
|
gecen sene ektigim su bitkileri cogaldilar. Su bitkileri ile ilgilenen arkadaslara gönderebilirim. cinslerini bbilmiyorum. resim eklediğimde gorebileceksiniz.
|
Sn.ashtead,
Ben rica edebilirim. Zamanınız olduğunda resimlerinizi bekliyeceğim. Saygılar |
resimlerinizi merakla bekliyorum..
|
Alıntı:
|
Bu başlığı görünce, bugün aldığım Nilüferleri arabada unuttuğumu farkettim. :) Hemen alıp, yarın da yerlerine dikeceğim.
Nilüfer derken yanlış anlaşılmasın, görünürde hiç bir şey yok. Sadece üzerinde çiçek fotoğrafları olan 2 adet sulu saksı aldım. Sarı ve Beyaz renkteler. Hayatımda ilk kez Nilüferim oldu. İnşallah yaşatabilirim. |
Güzel bahçenize çok yakışacağından eminim :)
|
kaktüs
gecen sene temmuz ayında köklü bir şekilde buldugum su bitkilerini açık havuzuma dikmiştim. bitkilerin teperinde sonbahar ayında cicekler actmisti daha sonra tohumlaştılar bende tohumları alip çoğalttım. hepside gayet sağlıklı. :D |
Tohumlardan alıp çoğaltmak biraz zahmetli bir iş sanırım. Nasıl yaptığınızı paylaşabilir misiniz?
|
Görünürde bir şey yok demiştim ama biraz önce dikerken gördüm ki ufak yapraklar vermeye başlamışlar. Yazın çiçeklerini görmeyi umuyorum. (Bu yaz açar dediler)
|
Alıntı:
|
Bu önerinizi bilmesem de, el yordamıyla doğru uygulama yapmışım. Gerçi zemindeki kum yüksekliği de ancak 30-35 cm kadardı. Daha sonra, bitkiyi derine çekmem de üzerine ilave yaparım, olur herhalde? Teşekkür ederim.
|
http://urun.gittigidiyor.com/NILUFER...QQidZZ17082138
bende tohum aldım bakalım bundan sonra sı hayırlısı .. |
Uyanış
2 Eklenti(ler)
Nilüferim uyandı, mayısta çiçeklenir.
|
Ben de geçen ay havuzdaki saksıları elden geçirdim. 7 saksıdan 8 rizom ayırdım. İlk defa yaptığım için bayağı enteresan oldu. 4 yeni rizomu tekrar saksılayıp havuza koyarken iki tanesini çıplak kök olarak havuza yerleştirdim, iki tanesini de kovaya koydum. Özellikle çıplak köklerin gelişme sonuçlarını merakla bekliyorum.
Evet Sn.ephesos bazıları yapraklandı. Ayrıca kargalar, kovayı, buldukları kuru ekmekleri ıslatmak amacıyla da kullanıyorlar:)) Çok hoşlar. Bakalım mayalı nilüferler nasıl olacaklar. |
Sn ephesos... Sizin nülüferin yaprakları ufak ufak sanırım. Kovaya adapte oldukları için mi acaba?
O kovanızın yapımını nasıl gerçekleştirmiştiniz. Ne tip bir yapıştırıcı kullanmıştınız. Terasta / balkonda nilüfer sahibi olabilmek çok güzel birşey. Bir de mayısta çiçekleniyor demişsiniz. Mayıstan itibaren yılboyu çiçekleniyorlar mı? (Yani kışa kadar) Yoksa Mayıs ayı içinde çiçeklenip sonrasında gene duruluyorlar mı? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025