![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Karacaağaç yalan oldu gibi, ses seda yok... ![]() Ama bu azimle devam edersek, yakında kesin bir bahçemiz olur. Havuz, lotuslar, koiler ve kurbağalar ( tabi kurbağalar erişkin şekilde kalacak, koiler larvalarıyla besleneceği için, çoğalamayacaklar.) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Sabah üzerine güneş vurmuşken baktığımda eğer yanlış görmediysem, benim vefalı tohumcuğum üçüncü hatta dördünce yaprağı büyütmeye başlamış. Günahını almışım garibimin, meğerse o dipten dipten çalışıyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi anladım Volare. Yumrulu bitki gibi yavruluyor sanki bizim keratalar. Ülker, kıyı Ege'ye de sel uyarısı yaptılar. Hafta sonundan sonra hava ısınacakmış ama. Burası da kapandıkça kapanıyor şu anda. Kuşadası'nın sel konusunda sabıkası kabarık, umarım bir şey olmaz. makicim, ben yaprakların sapları tamamen toprağın üzerinde kalacak şekilde koydum tohumu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Kaç santimdi hatırlamıyorum ama senin ikinciden uzundu. Broşürde kök oluşmaya başlamadan geçirin diyor demiştin sen ama, ben saksı davasına geciktiğim için alttan saçak saçak kök çıkartmaya başlamıştı toprağa koymadan önce. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, benim okuduğum kaynak 25 cm killi toprak diyordu , yani seviye olarak . Başka ingilizce bir kaynak diyor ki ,,3 inches of soil ,, Artık normal bir saksının içine 10 cm derinliğe ektim ve saksıyı normal seviyesine kadar toprakla doldurdum . Bu saksıyı su dolduracağım kabın içine koydum . Basınçlı olmuyacak şekilde suyu doldurdum . Başlangıçta su bulanıktı , sonra duruldu . Bazı zedelenen yaprakları kopardım . Taşırmaktan vazgeçtim , su artık balçık kokmaz çünkü havalar soğdu , yosun veya bakteri üremesi çok zor . Ben böyle yaptım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Ben 1 yıl sonraki görüntüyü görmenizi istiyorum . İnsanın hayal kurması için bu yeter . 1Yıl sonra... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Süper ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, gördünüz adamlar boya kovasına ekmiş , sadece biz çok sık eleyip dokuyoruz . Bitki dayanıklı , yaprak veya bitki desem - tercihin bitki olur , suyun altında kalınca yapraklara bir şey olmuyor , ıslamıyor bile uzerleri yağ ile kaplı sanki... Bu gün benimkiler ilk yağmur tecrubelerini yaşadılar ... Yarın çekim yapacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
makicim, Volare ile aynı fikirdeyim. Çok üzerlerine düşüyoruz. Ama senin broşürde ikinci yaprağa ''esas'' yaprak dendiğini de unutmamak gerek. İyi mi yaptım, kötü mü yaptım bilmiyorum ama ben parmağımla toprağa delik açıp, benim köklenmeye başlamış tohumu yaprakların sapları dışarıda kalacak kadar derine koyup, üzerini toprakla örttüm. Yeni yaprak çıkartıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Abarttığımız kesin ve de sakınan göze çöp battığı da doğrudur, inanırım. Hayırlısıyla toprağa alıp, bir de yaprak verseydi o da ben de kurtulsaydık. Kucağımda taşıyorum resmen. Balkona , hava soğudu , en sıcak yere , koridora ![]() Neyse az kaldı, kutulacaksnız benden ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın arkadaşlar. Gece epeyi yağmur yağmış, daha da yağacak gibi. Sel olmadı ama sabaha karşı gene sallandık. Dün gece fark ettim, yapraklar suyun altına çekilmişti. Acaba geceleri böyle mi oluyor yoksa dün havanın çok serin olmasından dolayı kendisini korumaya mı aldı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet uygun sayılabilecek büyüklükte saksı aldım. Deliği de beyaz çimento, kum karışımı ile kapatmaya çalıştım. Kum ve çimento oranı umarım doğrudur, Bu arada lotus kök vermeye başladı. 24 saat yerine 14 saat filan beklesem olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Saksılar çok güzel. Gene de plastik olanlara güvenmeyin derim. Benim deliksiz diye aldığım saksı, delik açılması için zayıf (ince) bırakılan yerlerden delinmiş. Boşaltıp, temizledikten sonra fark ettim. Silindirik çelik saksıdan Koçtaş'ta gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|