agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sucul Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni100Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-07-2014, 15:31   #11
Yeni Üye
 
fenike's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
japon şemsiyesinin yapraklarını kısaltmayın

japon şemsiyesi, yapraklarını çapa olarak kullanan bir bitki. dallar boy atarker, yanındaki dalı yapraklarının arasına kıstırıyor ve o daldan destek alarak yükseliyor.

köklendirmek için suyun içine koyarken, yaprakları kısaltmamak belki daha iyi olabilir. köklendikten sonra toprağa aldığınızda (ben balçığın içine ektim) genç fide ayakta durma konusunda zorluk çekiyor. halbuki çapa şeklindeki yapraklar, burada da işe yarayacak ve fidenin dik durmasını sağlayacaktı.

bu arada köklendirmek için dal keseceğiniz zaman, dalı köke yakın yerden kesmeyin. yukarıdan, yaprağa yakın yerden kesin. çünkü toprağa bağlı olan dal, fotonsentez yapmaya devam ediyor ve yaşamını sürdürüyor.

"yalın olan güzeldir" mottosunu doğrulayan bir bitki bu. köklendirmek için cam vazoya koyduğunuz tek bir dal, inanılmaz estetik duruyor. sanırım bundan sonra, vazoya koymak için, ara ara ana bitkiden dallar keseceğim.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen fenike : 13-07-2014 saat 17:34
fenike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026