![]() |
|
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2007
|
Alıntı:
Öncelikle fikirleriniz için teşekkürler... ne yazıkki çevremde ilk paludaryum yapımımda sizin gibi fikirlerini sunan pek kimse yoktu. Gerçi dökümanda detaylı belirttim. Paludaryum bitince, keşke şunu da şöyle yapsam dediğim oldu elbette. Ama ilk çalışma oluyor böyle şeyler. Kum yerine torf veya cocospeat kaplamayı istedim ama bunları temin edemedim. Yabancı bir sitede bulduğum bir yöntemle yaptım. Daha basit, basit olmasınıda istedim çünkü paludaryum kurmak ve kurulumu ile ilgili açıkcası detaylı bir bilgi yok en azından ben bulamadım... bu çalışma başkalarına fikir versin ve daha farklı yöntemlerle kurulum yapsınlar istedim. Yani temel olsun... Bitkilerin kuruması ise yine belirttiğim gibi bu bitkiler tamamen su için de yetişmiş yani suyun dışında yaşayan bir tür olmasına rağmen hiç su dışını görmeyince bu özelliklerini yitirmiş ve suyun dışında kurudular. Yeni ve gerçek sucul bitkileri temin ediyorum yakında bitkilerimi yerleştireceğim... Ayrıca su üst bölümdeki bitkilere ulaşıyor ve dipleri sulu kalıyor yani suyun döngüsünü sağladım. Yakında teraryum ile ilgili bir çalışma yapacağım... ama önce teraryum akvaryumu çizip bunu yaptırmam lazım. fikirler benim için çok önemli teraryum ile de eleştirilerinizi bekliyorum. (etcil bitkiler yetiştirmek istiyorum) |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|