![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Fotoğraf kalitesi için üzgünüm. 3 adet su sümbülüm var .40 lt'lik suyun için de ( hazır içme suyu kullanıyorum ) , sıvı çiçek gübresi ve ara da 20-20-20 NPK sulandırıp verdim.Şu an öğleye kadar güneş alıyor ( öncesin de daha çok güneş alıyordu ).Sümbül'lerin 3'ü de gittikçe bozuluyor, nere de hata yapıyorum ...yardıma ihtiyacım var. İlk 2 fotoğraf ,suya doğru uzayan çiçek sapı ,ucun da eflatun yapraklar var. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcanaybay , evet bitkinin bir sorunu var ;( Bu bitki kanalizasyon suyunda bile rahatca hayatını idame ettirirken , ne olmuş olabilir ? Benim önerim 1/ 10 sulandırılmış bir çamaşır suyunda 10 dakika bekletip farklı bir kaba tamamen temiz bir su koyup bitkilerinizi oraya aktarmanız . Çamaşır suyuna koymadan önce hasta ve çürük görünen kısımları makasla kesmeniz gerekiyor . Hastalık etmeni her ne ise sadece suda olabilir . Eski kabı temizledikten sonra , suyla doldurup , tekrar bitkinizi yerine alabilirsiniz . Sevgiler . |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
Sn.Jezebel'in önerisini harfiyen uyguladım ,yeni yapraklar çıkarmaya başlamıştı fakat büyüyemeden çıkanlar da çürüdü. Bir yer de hata yaptığım kesin |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Su sümbülü
Su sümbülü |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Su sümbülü
Havuzda görüntü |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Su sümbülü
Sümbülden görüntüler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
SU SÜMBÜLÜ Her türlü şart uygun bir türlü çiçeğe gelmiyor Bitkiyi değiştirip yeni bir bitki ile yola devam etmek en uygunu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili TUTA Ne kadar güzel bir görüntü yüklemişsiniz.. Benim sümbüller sürekli coğalıyor ama hala açmadılar. Balıklarım içinde olduğundan gübre vermedim, ondan olabilir mi. Şimdilik sizin görüntülere bakıp iç çekmekteyim. Darısı başıma inşallahhhh ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|