14-05-2011, 00:08
|
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gultar
Merhaba arzu_peri, nilüfer tohumunu nereden aldınız ben de almak isterim.3 yıl nilüferim oldu özel de bir havuz yapmıştım. Çok ta güzeldi sivrisinek üretiyor diye suyuna ilaç atan eşim maalesef nilüferimi öldürdü.çok üzüldük....biraz daha sabredin yeni yapraklar çıkacaktır ancak çiçeğini seneye nisan-mayıs ayında görürsünüz.Güle güle büyütün.Selamlar.
|
Ben ebaydan aldım, hatta geçen sene almıştım  Ama zamanı geçti diye şimdi çimlendiriyorum. Yanlız şöyle bir sorun var bütün talimatları uyguladım suda beklettim sonra o kalın kısmını nazikçe soydum 4 tohumuda bu şekilde yaptım çimlenmedi hatta biri çürüdü  Fakat bir türlü soyamadığım kabu çok sert olan bir tohum vardı , dedimki aman bu kalsın böyle o şekilde duruyordu unutmuşun, hatta buraya yazdım çimlenmedi diye. Bugün baktım fincanda yeşil bişey var bune diye bi çektim meğer nilüfermiş  Çooookk mutluyum şuan bundan sonra talimatlara uymayacağım o çıkacağı varsa demek o sert kabuktan bile kendi kendine çıkıyormuş şimdi 4 tohumum yazık oldu bakalım yinede atmadım belki çıkar 
|
|
|