![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Ankara'da nilüfer tohumu nereden temin edilebilir? Hiçbir tohumcuda bulamadım, internetten almak istemiyorum. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
nilüfer
merhaba benim nilüferlerimin bir kaç yaprağı çıktı havuzun içinde ama çürüme yapıyor yapraklar bir süre sonra.bu konuda ne yapmalıyım su kirleniyor yosunlanıyor diye mi acaba?bana yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Yıl'ın ilk nilüferi açtı , diğer tomurcuklarda açmak üzere ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
merhaba benim nilüferlerimin bir kaç yaprağı çıktı havuzun içinde ama çürüme yapıyor yapraklar bir süre sonra.bu konuda ne yapmalıyım su kirleniyor yosunlanıyor diye mi acaba?bana yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.akyell , havuzunuzun fotoğrafını çekip paylaşırsanız, sorunun sebebi hakkında fikir yürütebiliriz. Havuzun derinliği , nilüfer'in saksısı-toprağı , ne zaman aldığınıza dair bilgiler de verirseniz tecrübeli arkadaşlar sorun hakkında yorum yapabilirler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Nilüfer
Merhaba, havuzdaki nilüferlerimin son hâli bu.yaprakları çürüyor.ama yeniden yaprak veriyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Nilüfer
Ve bu resimde çürümen yaprak diğer çürümüş olan yaprakları aldım havuzun içinden kirletmemeli için. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2012
|
nilüfer büyümüyor !
Herkese merhaba 2 hafta önce aldığım 2 adet nilüfer çiçeğim bi türlü gelişmiyor.İlk kez nilüfer yetiştirmeye çalıştım yapamadım.Aldım nilüferlerde 2-3 yaprak 10 cm uzunluğunda elime ulaştı.havuzun 60 cm lik güneş alan yerine koydum önce bu yapraklar çürüdü sonra sapları.aldım arkadaş kökünün yarısı topragın dışında kalsın dedi.toprağı biraz aldım ve derinliği 40 cm ye ayarladım bu kezde yapraklar açmaya başladı ama boy atmadan yine çürümeye başladı bu şekilde devam ediyor .tekrar 60 cm koydum ve sizin yardımınızı bekliyorum nasıl büyütürüm bu nilüferleri eve geçince foto atabilirim gerekirse.(beyaz nilüfer oldugunu söylemişti aldığım kişi) birde balıklar dibinde oynarken bulandırmasın suyu diye 10-15 adet küçük çakılla bastırdım dibine ve kökü dik kömmüştüm aceba yanmı dikecektim Düzenleyen erolemre : 04-05-2013 saat 15:13 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
Yok mu bilgisi olan tavsiyesi olan durum aynı açan yapraklar soluyor tekrar ne yapabilirim yardımınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırıkkale de hava ısındımı bilmiyorum , normal döngüsüne başlayabilmesi için belli bir sıcaklık gerekiyor. Killi toprak sever , ben kök boğazına kadar dikim yaparım ....üzerine koyduğunuz taşlar yaprak çıkarmasını engelliyecek şekilde olmamalı. Dikim yaptığınız saksı elek gibi ,her tarafı delinmiş olmalı.Nilüfer durgun suyu sever ,pırıl pırıl su dan hoşlanmaz , sadece içine dökülen yaprakları temizleyip suyu kendi haline bırakın , su buharlaşıp azalınca beklettiğiniz su ilava edin. Bitki çeşitlerini arttırdığınızda su kendi dengesini kuracaktır. Bildiklerim ve önerebileceklerim bunlar , yazdıklarım gibi ise yaptıklarınız ,sabredin düzelecektir derim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
Bilgilendirme için teşekkür ederim.havalar ısındı 20-30 derece arası gidiyor bitkinin bir tanesini saksıdan alıp suda ki kayanın içine tutturuyum bakalım bir şeyler olcak mı.sakksıda delikler vardı ama toprak suyu çok bulandırdığı için saksıya poşet geçirip diktim.bakalım 1 aydır aynı durumda açıyor yapraklar soluyor ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıda ki poşeti çıkarmalısınız , su önce bulanacak bir kaç gün içinde ise eski halne dönecek .Poşetle dikim yapılmaz , saksının her yerini delmemiz de ki amaç suyun saksı içine rahatça girmesini sağlamak . |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Merhaba arkadaşlar, bende nilüfer çiçeği edinmek istiyorum. Bana küçük bir rizom verebilecek varmı ? ya da İzmir'den satın alabileceğim bir yer önerebilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ünal kaktüs'te 3-4 renk satılıyor .Yeri Urla yolu üzerinde .Facebook'tan da irtibata geçebilirsiniz , belki kargo ile de gönderiyorlardır. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Alıntı:
Kısa bir süre önce de Avrupa Çiçekçiliği ziyaret ettim Gönül hanımla tanıştım, oradan da çok istediğim selluka,clematis, sundavilla ve daha bir kaç saksı çiçeğe sahip oldum. Yani bu Urla yolu en sevdiğim yer oldu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/1474672-post295.htm ekteki linkte açan nilüfer çiçeğimi görebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ünal kaktüs'le Avrupa çiçekçilik arasında çok az bir mesafe var , aynı sıradalar ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
nilüfer
30 -40 cm boylanabilen nilüfer çiçeğide ufak oluyor fakat ufak bir kapta gayet güzel gelişiyor |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Bahçeden ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Harika bişey bu yaa.. tohumu oluyo mu tohum paylaşms etkinliğine katılmayı düşünüyo musunuz ? :-) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2013
|
Merhaba arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum ama bayağıdır ilgimi çeken bitkilerle ilgili sitede geziniyordum. Neyse ben size sorunumu söyleyeyim akvaryumuma nilüfer diktim ama yapraklar su yüzeyine kadar gelmiyor,bir sitede ışık şiddetinden kaynaklığını yazıyordu bende ışık şiddetini azalttım sizce ne yapmalıyım?İşte ilk üç günkü gelişimi(fotoğrafları telefondan çektim pardon çok kalitesiz):Ayrıca şu anda bitki aynı hızla büyümeye devam ediyor ve 7-8 yaprağa sahip. Düzenleyen Orçun m : 11-07-2013 saat 17:33 Neden: Unuttuğum bir şeyi daha belirtmek. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
kovada nilüfer
kesinlikle derin bir kovada oluyor nilüfer, 2. yılı, geçen kışı da dışarda geçirdi kış ılıman geçti bu yıl istanbul'da. yaprakları bile dipdiri kaldı bu sene de her 3 haftada bir bir çiçek veriyor bana ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Nilüfer |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Harika bir sey bu nilüfer, basli basina bir güzellik... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben balkonumda kovanın içinde nilüfer yetiştiriyorum.Havaların ısınmasıyla suyun içinde sivrisinek larvaları belirdi.Bunların bir zararı olur mu oluşmasının nasıl önleyebiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
Yok mu paylaşım yapan? Bu güzelliği evlerimizde de görmek isteriz. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
suyun içinde oluşan larvalar için havuz japonu beslerseniz faydalı olur. bitkiye de bir zararı yok. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2013
|
Araba lastiğini saksı haline getirip nilüfer yetiştirmek istiyorum ne dersiniz |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Mayıs ayının ilk haftası açmaya başladılar , pembe renkli nilüferin 4. yılı... sorunsuzca yaşamlarını sürdürüyorlar. Bakımları ile ilgili yaptığım , suya düşen yaprakları toplamak ve su buharlaştıkça ilave etmekten ibaret. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| nilüfer |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|