![]() |
Hardy Kivi (Sibirya Kivisi)
3 Eklenti(ler)
HARDY KİWİ:
Normal kividen farklıdır,üzüm salkımı şeklinde meyveleri normal kivinin yarısı kadardır, tüysüz ve normal kividen daha aromalı ve tatlıdır. YETİŞTİRİLMESİ: -35 Derceye dayanmasından dolayı diğer bir ismi sibirya kivisidir.Tek başına meyve tutar ikinci bir eşe ihitiyacı yoktur.Ağaç diblerine ekildiğinde ağaç dallarına ve gövdesine sarılarak ilerler tel örgü kenarlarınada ekilebilir.Az güneşli yerleri sever.50 Litrelik saksılarda cam kenarı ve balkonlarda yetiştirebilir. Hastalık: Kırmızı Örümcek Çoğaltım Bahar Dönemi ve Çelik Kaynak: http://www.tropiksera.net/tropikmeyveler/id4.htm RESİMLERİ AŞAĞIDA |
Güzelmiş.Olmuş hali mi?
|
Evet olmuş hali normal kividen az açık rengi.
|
Meyveleri çok küçükmüş. Pazar değerinin pek olacağını sanmam.
|
6-7 sene olucakdı oarası :)
|
Ne kadar zamanda meyve veriyor.Kaç yaşından sonra .
|
ewet bu önemli bir soru
|
bende 30-40 cm lik var 2 sene sonra kesın meyveyi verir çünkü çok arsız ve çabuk gelişen bir tür
|
Sevgili Tolgahan, link vermeseydik daha iyi olacakdı.
Saygılar... |
sibirya kivisini tohumdan yetiştirebilirmiyim
|
eğer yetiştirebilirsem tohumunu nerden bulabilirim
|
Syn. veysel14,
hadry kiviyi tohumdan yetiştirilmesi olanıksız gibi bir şey.Tohumunu toprak ile kavuşturuldukdan sonra çürüyor.En iyisi, fide alıp çelikden üretmek. |
Sayın Tropiksera hardy kiviyi nerden temin edebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.
|
varsa ya fide ya da çelikten köklenmiş fide olsa talip olabiliriz.
|
Hardykiwi'yi bizden temin edebilirsiniz.
|
selamlar elinde çelikten filizlenmiş veya fidan olan varsa bende talip olabilirim
|
sayın mutlu sizdeki kivi fidemi çelikmi fiyatı ne kadar mevcutta varmı ilginize teşekkürler.
|
Sayın Mutlu kutlu'nun gönderdiği hardy kiwi bugün geldi ve diktim.
|
Hardy kivi'yi bu gece ayaz vurmuş yaprakları soğuktan yanıp kurumuş. Kışın yaprak dökmeleri normal mi?
|
Bütün kiwi çeşitleri kışın yaprak döker, baharla beraber yeni yapraklar çıkararak hızla gelişir. şimdiki yaprakların mevsim itibarıyla ayazdan yanması ve dökülmesi normal.
|
Benim 876 rakımlı arazimde iki tane var.
Gölgelik ve nemli yerleri çok seviyorlar. Meyveye durup durmayacaklarını merak ediyorum. Tohumundan üretmek oldukça zor. Toprakta ve torfta hemen çürüyor. En iyisi fide ya da çelik almak. Sera ya da kapalı mekandaki ısı yüzünden uzun süre yapraklı kalabiliyorlar. Bu mevsimde açık araziye dikerseniz ani ısı değişikliği yüzünden yaprakları dökülüyor ama paniğe kapılmayın. Fidanlarınıza bir şey olmuyor. |
Sn. Selim-i Ahir,
Çok güzel gözlemlemişsiniz, gözlem ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Umarım kısa zamanda hardy kiwileriniz meyvelenir. Saygılar. |
selam arkadaşlar bana hardy kivi fidanı lazım yollayabilecek arkadaşlardan mesaj ekliyorum
|
sayın ugur0548 sizin için fide degil ama çelik olarak bir adet yollayabilirim
|
merhaba arkadaşlar ben nevşehirde yaşıyorum hardy kiwi yi merak ettim çelik gönderebilecek arkadaşlar olursa menmun olurum selamlar.
|
bende kayseride geçen sene normal kivi fidanları diktim bir süre sonra kurudular komşum büyütmüştü fakat kışın bakımını iyi yapamadı ve soğuktan kurudu şimdi sibirya kivisi fidanı temin debileceğim kimse varsa almak istiyorum
|
Aşağıdaki link te hardy kiwi ile ilgili gerekli bilgileri bulacaksınız,
http://www.tropiksera.net/tropikmeyveler/id4.htm Saygılar. |
arkadaşlar ***
hardy kiwi fidanı lazım gönderebilecek arkadaşlar lütfen özelden yazsınlar.Fiyatını bildirirseniz sevinirim. |
bir adet köklü Hardykiwi fidanı istiyorum
posta çeki hesap numaranızı ve fiyatını yazarsanız ücreti hemen gönderirim nevşehirden selamlar selim_50 (selim güney) |
Arkadaşlar banada kivi celigi lazım kim gönderebilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025