![]() |
arkadaşlar trabzon hurmasının :
1-fuyu 2-hachiya 3-morali bunların özelliklerini ayrı ayrı bilen var mı? bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. teşekkürler. |
Alıntı:
|
trabzon hurmasını aşı yaptırmadan önceki hali
3 Eklenti(ler)
Eklenti 187239
Eklenti 187240 Eklenti 187241 Bizim yörede kocayemiş diye bilinir.Bunlara trabzon hurması aşısı yaparak çoğaltılır.Yol kenarlarında dere boylarında ve her bahçede bol miktarda yetişir. |
Alıntı:
|
Biz yabani hurma diyoruz. Bu hurmanın çivitinden oluşuyor
|
3. sayfadaki mesajlarda bu bitki ile ilgili çikolatasız bir ağacın yakınında çikolatalı olarak bilinen türden bir ağaç ekildiği zaman çikolatasız olan türünde 2 yıl içinde çikolatalı meyve veren ağaca dönüşeceği belirtilmiş. Doğrusu kafam çok karıştı. Çikolatalı türün dominant taraf olduğunu düşünürsek oluşan meyvelerin de çikolatalı olması çok normal. Ancak Bu özellik çikolatasız ağaçta kalıcı olabilir mi? Yani ileride çikolatasız ağaç başka bir yere taşınsa ya da dış tozlanmadan korunsa meyveler yine çikolatalımı olur. Eğer doğru anladıysam çikolatasız ağaç mutasyona uğramış sayılmaz mı?
|
Çok doğru. Olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde aldığım bir kilo cennet elmasının içinde birinin çikolata rengi olduğunu gördüm.
Yemeye karar verince içinde tohumlar keşfettim. Ektim Eklenti 194965 ;) |
Arkadaşlar trabzon hurması Ankara ikliminde yetişir mi acaba?
|
Eğer yetişirse Ankara'nın neresinden temin edebilirim?
|
Alıntı:
geçen sene bir fidan aldım ( romantik adlı üyeden ) kış geçti hala yaşıyorlar olacak gibi gözüküyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın metinata bey, acaba bahçeniz rüzgarlı mı? Birde 2 tane trabzon hurması dikip arasını 3,5 metre versem nasıl olur?
|
hurma
Alıntı:
etrafında muhtelif ağaçlar var. boyu küçük sayılır. 1mt kadar. geçen kış pek soğuk olmadı belki ondan yaşıyordur şans . |
Alıntı:
|
Trabzon hurmamın heryıl onlarca meyvesi olmasına rağmen çok miktarda dökülme oluyor. Ceviz iriliğine ulaştıktan sonra başlıyor dökülme ve neredeyse 3-4 meyve kalıyor. Nedeni ne olabilir?
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Hiç bir işlem yapmadan ektim.
|
Yedikten hemen sonra toprakla buluşturdunuz. Anladığım kadarıyla. Teşekürler.
|
Soğuk iklim örneğin Ankara için Trabzon hurması fidanı arıyorsanız benim tavsiyem Fuyu, Giant Fuyu veya Izu çeşitleri(bunlar ağızda buruk tat bırakmazlar aynı zamanda yemek için iyice olgunlaşmasını beklemek zorunda kalmazsınız, kendine verimli olan bu kültürler için söylenecek son şey ise soğuklara oldukça dayanıklı <zone 7> oldukları), Çikolata olanı da soğuklara dayanıklı bir kültür ama sanıyorum sağlıklı tozlaşma için farklı bir kültür daha istiyor yanında. Genelde pazarda ve marketlerde satılanlar klasik Trabzon hurması bunlardan farklı olgunlaşmadan yenemeyen (Astringent) tür.
|
Bende Jezebel gibi meyvenin içinden çıkan tohumları gelişigüzel ekmiştim, aynı görüntüyü aldım fakat kökü sade bir dal gibi ve tohuma göre çok uzun 8-10 santim arası dümdüz bi kökü var ince uzun bi bardağa aldım başka hiçbir yaprağı yok (resimdeki gibi) açılması için ne yapmalıyım?
|
Alıntı:
Rusyadan gelen 2 çeşit hurmada bir gelişme varmı çoğaltabildinizmi. |
Alıntı:
|
ben gecen yıl 20 kadar tüpe ektim çiğitlerini. yaza kadar 20 cm kadar oldular. 1700 rakımlı köyümüze diktim. Köyümüzün iklimi cok serttir. Yazı sorunsuz atlattık. Sonrası nasıl olur? Yetişir mi ababa?
|
Ben gecen yıl 20 kadar tüpe ektim çiğitlerini. yaza kadar 20 cm kadar oldular. 1700 rakımlı köyümüze diktim. Köyümüzün iklimi cok serttir. Yazı sorunsuz atlattık. Sonrası nasıl olur? Yetişir mi ababa?
|
Trabzon huröasına farklı aşı
Merhaba,
Trabzon hurması ağaçlarıma pazar bulamam nedeni ile başka bir meyva aşılamak gibi bir fikir gelsi aklıma. Trabzon hurmasın ne aşılanabilir bilgi verebilirmisiniz. |
Merhaba,
Ben Ankara'da bir fidancının sahibinin (Temelli'de) trabzon hurması yetiştirdiğini duydum;ama hangi tür olduğunu bilmiyorum, sonra gidip,öğreneceğim. |
Dün tatilde gidip öğrendim;ama tam bir şey söyleyemedi. Dedi ki:"İçi pembemsi olan çeşitten yetiştiriyorum." Ben Trabzon hurması ağacı bile görmediğim için,anlayamadım ve hatta internette araştırdım;ama bulamadım. Hangi çeşit olduğu hakkında yardım edebilir misiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025