![]() |
sn. aliok1 şu yeşilgüz incir nasıl bi incirdir biraz bilgi verebilirmisiniz.
|
Orjini Ege Bölgesi olup, koyu yeşil kabuk rengi ve kırmızı et rengi ile albenisi olan, geç olgunlaşan, yüksek kaliteli sofralık bir çeşittir. Olgunlaşma periyodu ağustos başı- ekim ortası olup hasat sezonu uzun sürer. Meyve ağırlığı ortalama 54-56 grdır.Meyveleri tatlı ve aromatikdir. Kabuk rengi açık yeşil, beyaz beneklidir. Kolay soyulur.
|
1 Eklenti(ler)
|
çelikleri köklendirmek için özel bişey kullanıyormusunuz yoksa sadece toprağa gömmek yeterli midir? bizde sağda solda kendiliğinden çimlenen incirleri dikiyoruz sonra erkek incir çıkıyo aşıyı da tutturamadık.. bu çelikleme yöntemini ögrenirsem çok güzel olacak.
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Erkenci incir bir kaç gün önce ilk meyvesini verdi.
Eklenti 417856 Eklenti 417857 Eklenti 417858 Eklenti 417859 |
erkenci incir
4 Eklenti(ler)
bu pazar günü 16/06/2013 topladıgım incirler
|
çok güzel incirleriniz ama soruma cevap vermediiniz, çelikleri nasıl köklendirdiniz diye sormuştum bir cevabı var mı acaba
|
İncirleriniz siyah olan siyah orak beyaz olanda beyaz orak cinsi diye tahmin ediyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet çizik attığımız kısım toprağın altında kalacak.Çizikleride biraz derin atmaya yani kabuğu tam çizmeye dikkat edin.Kestiğiniz çelikte keserken boğumun hemen altından kesin.Kestiğiniz çeliğin 20-25 cm boyunda Parmak veya daha kalın boyutlarda.(Çok aşırı kalında olmasın enfazla bir fırça sapı kalınlığında) pişkin sağlıklı tepe gözü olan dalcıklardan almaya gayret edin.Çeliğin toprak üstünde kalan kısmıda 3-5 cm civarında olsun.Dikilen çeliğin dibini yağış olmayan mevsimde özellikle yazın 2-3 güne bir sulayın.Piyasada satılan fidan torbalarında veya 5 lt lik plastik su şişelerinin üst dar yerlerini keserek altta kalan bidon kısmının altına 5-10 delik delerek (sulama suyunun akması için ,yoksa fidan çürür) içine dikebilirsiniz.Ertesi senede dikmek istediğiniz yere alabilirsiniz
|
sn Aliok1 bilgiler için çok teşekkürler gelecek bahara bir deneme yapacağım, bakalım başarılı olurum inşallah.
|
5 Eklenti(ler)
Bu senenin yediveren incirlerinden fotoğraf paylaşayım.
Eklenti 420015 Eklenti 420016 Eklenti 420017 Eklenti 420018 Eklenti 420019 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bir üstteki 319 numaralı mesajdaki yediveren incirinin haziranda olan ilk inciri...
320 numaralı mesajdaki bu resimlerde yediveren incirinin temmuz sonu ağustos başında olan ikinci ürün incirleri. Eklenti 432644 Eklenti 432645 |
5 Eklenti(ler)
İzmirin meşhur bardacık inciri...
Eklenti 433820 Eklenti 433821 Eklenti 433822 Eklenti 433823 Eklenti 433824 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
İzmirde pazardan aldığım sarılop ve adını bilmediğim diğer bir incir çeşidi.
Eklenti 433834 Eklenti 433835 Eklenti 433836 Eklenti 433837 Eklenti 433838 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili Aliok,
Incirlerinizin mukemmel ve bu konuda aldukca bilgilisiniz. Banada yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Bir arkadastan asagi yukari 1,5 metre boyunda saksida bir incir aldim. Saksida ikisi kucuk biri buyuk uc ayri kok vardi. Bana bunu eylul gibi ayir dedi, iki hafta once ayirdim zorlukla. Iki kucugu ayri bir saksiya koydum. Iki kucugun yapraklari once dustu, biraz budadim, gecen gun fark ettim yeni filizler veriyor. Onu kurtardik galiba. Buyuk kok ise ayri bir saksida, son bir hafta on gundur yapraklarda once siyah noktalar oluyou, sonra yaprak sarariyor. Hic keyfi yok. Acaba bu konuda bana biraz tavsiyede bulanabilirmisiniz? Bende sizin incirleriniz gibi incirim olsun istiyorum. Ayriyeten size bahsetmem gereken bir konuda ben yurt disindayim, ve kislar burada oldukca sert gecer. Kis basinda incirlerimi sarip sarmalamayi dusunuyorum. Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler. |
arkadaşlar bana bardacık incirinden çelik lazım yardımcı olabilecek olursa çok memnun olurum
|
up :D
|
İzmir bucada köklü halde satanlar olabiliyor.
|
Birkaç hafta önce bahçeye yedi veren incir fidanı diktim ancak bu çeşitle ilgili kimi soru işaretleri var.
Kafamı en çok meşgul eden yaşadığım bölgedeki erkek incirlerin bu çeşide olumsuz etkisinin olup olmayacağı. Daha önceleri bir haberde incir enstütüsünden yetkili bir kişinin bu yönde söylemiş olduğu birşeyleri hatırlar gibiyim. Öğrenmek istediğim, yaşadıkları civarda erkek incir olduğu halde yediveren incirden iyi mahsül alanlar var mı? Sayın aliok, bilhassa sizin bahçeniz başlı başına bir incir araştırma enstütüsüne dönmüş olmalı, sizde nasıl durumlar? |
aliok1 size mesaj yazmk istyrm ama olmadi .baglantiya gecebilirmisiniz
|
Alıntı:
|
incir cesitlerinden elinizde partenokarpik cesitlerden çelik talep ediyorum ama mümkün mü ,ücreti neyse öderim.
birde bildiginiz partenokarpik cesitleri listelermisiniz? |
Ücret almıyorum Ercan bey :)Forumdan ve forum dışından pek çok arkadaştan değişik incir çelikleri topladım.Partenokarp çeşitler olarak siyah ve beyaz orak var ama çok tatlı çeşitler değiller.
|
peki alibey bunlarin haricinde elinizde partenokarp cesit yokmu veya bildiginiz.
|
Sevgili ali ok kardeşim görülüyorki bu incir işinin duayeni sensin
bizim buralarda incirler güneş ve sıcak olmasına rağman ağustosun başından önce olgunlaşmaz ancak şu sizin beyaz orak ve yediveren incirleri benim çok ilgimi çekti acaba onlardan bana köklenmiş veya normal çelik gönderebilirmisiniz ben de size burdan bişeyler gönderebilirim saygı ve sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Saksıda da olsa bir kaç adet bardacık incirimiz olgunlaşmaya çalışıyor.
|
incir kalem aşı
1 Eklenti(ler)
incir kalem aşısını tutturduk
Eklenti 570260 |
bursa inciri diye bir incirden bahsediliyor büyük mor renkli oluyor. bunun hakkında bilgisi olan var mı gerçek ismi farklı olabilir.
|
Çelik lazım :D
Arkadaşlar bana incir çelikleri lazım .. hatta bir kaç cins varsa çok daha güzel olur :D Elinde olanlar bana gönderebilir mi ?
İncir çeliği gönderen arkadaşa Rumlardan kalma bir asma türü olan Hakiki safranbolu ince kabuklu çavuş üzümü, Çiftlik üzümü, ve mevlana üzümü çeliği göndereceğim :D:p |
Şu kış günümde taze incirleri görünce cidden ağzım sulandı :)
Sadece siyah ve beyaz olarak bildiğim incirin bu kadar çeşidi olduğunu öğrenmek hem beni sevindirdi hemde kafamı karıştırdı. Bahçeme(Silivri/Çayırdere) 1 adet incir dikmek istiyorum, yakınlarda bildiğim kadarıyla başka ilek olabilecek incir yok. Kısaca kendini tozlayabilecek sofralık bir incir tavsiyesi rica edebilir miyim? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025