![]() |
Merhaba,
Ben talipliyim mümkünse. Köklenme olasılığı nedir? Fiyatı ne kadar ve nasıl ödeniyor? |
Arkadaşlar merhaba soğuk iklimde yetiştirebileceğim beyaz incir nereden edinebilirim yardımcı olursanız sevinirim
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl ilkbaharda tüplü fidan olarak aldığım siyah orak fidanım saksıda 7-8 adet meyve verdi. Bir patlıcan inciri kalitesinde değil tabi ama bizim Sakaryada çiçek inciri diye tabir ettiğimiz döllenmeden oluşan ilk ürünlerden daha tatlı. Ankara için iyi bir incir diyebilirim. Donmaması için kışın bodrumda saklıyacagım. Bu arada Ankara Seyran bağlarında bir evin önünde üzerinde çok kaliteli incirler olan bir incir ağacı gördüm.
|
Ankara merkezde incir ağaçları bolca mevcut. Uygun bir mikroiklim yoksa Ankaranın kışında incir ağaçlarının üst kısmı çoğu zaman kuruyor ve ilkbaharda tekrar filiz veriyor. İlk baharda tekrar sürdüğü bu filizlerden meyve veren incirler var yurtdışında bizdede vardır mutlaka ama ben çeşit olarak bilmiyorum.
Alıntı:
|
Elinde bursa siyahi incir çeliği olan var mi
|
Antalyadaki bahçeme bursa siyahı diktim sizce olur mu. İnternette bu cinsin sadece bursada yetiştirildiği yazıyor
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Geçtiğimiz ilkbaharda, tüm fidanları (büyük olanlarda dahil) 60-80 cm den budadım. İlk başta, üç sıra halinde, 10m x 10m olarak 60 adet dikim yapmıştım. Bu senede aynı sırada aralara, 60 adet fidan daha ekleyerek, fidan sıra üzeri 5 metre, sıra araları 10 metre olacak biçimde, fidan sayısını 120'ye çıkarttım. Evet, tür Bursa'nın iklim koşullarına mükemmel uyum sağlamış bir tür ancak, Akdeniz bölgesine yakın bölgelerde de artık yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Aydın/Buharkent bölgesinde kurulmuş olan bahçelerde yetiştirilen meyveler, şuan yurt dışına ihraç edililiyor. Akdeniz bölgesi, incirin turfanda getirisi açısından önemli bir bölge. Aydın bölgesel olarak, Bursa'dan 15-20 gün önce hasat olgunluğuna erişmekte, Seydikemer bölgesinde benim dışında bilindik, 5 dönümlük bir bahçe var, verimi gayet iyi. Bunların dışında, Dalaman bölgesinde siyah incir yetiştiriciliğinin yapıldığına dair duyumlar aldım ancak, gidip görebilme fırsatım olmadı. Kısacası, sulama ve bakımı aksatmazsanız, bölgede incir yetiştiriciliğine elverişli iklim koşullarına sahipse, yatırım anlamında alınabiliecek bir risk bu. Ben araştırırken, benim bulunduğum bölgede yetiştiricilik yapan ve bölgede 10 yaş üstü bursa siyahı ağaçlarını kendime referans aldım. Bahçenin ve fidanların 3 yıllık, 2 yıllık ve bu sene dikmiş olduğum görselleri aşağıda yolluyorum. Ayrıca, konuyla ilgili yapılmış olan birkaç video linki iletiyorum, hem size hem konuyla ilgili diğer arkadaşlara yardımcı olsun; - |
Muhteşem bir lezzet...Ticari olmadığından yok olma sınırında. İlgilenirseniz elimizde orijinal kavak inciri fidanı vardır.
|
dürdane incir ağacı hakkinda
Merhaba benim 13 yaşında dürdane incir ağacım vardı verimi azaldı diye kestim.ancak dibinden yeni sürgün verdi ve 1 metre boyu oldu bu meyve verir mi aynı durumda deveci armudum da var
|
Bizim bahçede de iki tane siyah incir var, birisinin Bursa Karası olduğunu biliyorum da Silivri'den getirdiğimizin cinsini bilmiyorum ama her ikisinin de harika bir aroması var.
Normal irilikte oluyor, çok tatlı türler. Bahçe sayfamda paylaşmışımdır, mesaj numaralarını bulduğumda yazarım. |
Ben Uzunkopru de sizin oradan daha sert sartlarda hoby bahcemde 2 agacim ile verim aliyorum bursa siyah incir bence hicbir ture degismem
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Seneye tekrar deneyeceğim. Türünü bilmiyorum, ev sahibi teyze de bilmiyor. Ancak Ankara da biraz ilgiyle incir yetiştirmek mümkün gibi gözüküyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Emin olmamakla birlikte bu yaptığım çoğaltma yönteminde köklerin 2 aydan sonra çürüdüğünü okumuştum, bu sebeple ikinci ayda kestim dalı. Ancak pet şişeyi daha özenli olmam gerekirdi. Belki de başka bir çoğaltma yöntemi deneyebilirim, tavsiyelere açığım. |
Alıntı:
|
Bahcemden. Bursa karası
|
Hardy Chicago bulabilecegimiz bir yer var mi bildiginiz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025