![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hurma türleri hakkında bilgisi olan var mı? Ülkemizde en çok hangi türler yetiştiriliyor? Ticari önemi yüksek türler hangileridir? Meyvesi diğer türlerine göre daha büyük olan bir tür bulunmakta mı? Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Alıntı:
bu konularda en iyi ve en doğru bilgileri samsunda bulunan karadeniz tarımsal araştırma enstitusinden alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2007
|
merhaba ben yeni üyeyim, forumda yazmaktan ziyade üretmeyi tercih ediyorum arkadaşlar ![]() bu arada bundan 3 yıl önce 200 adet trabzon hurması - FUYU cinsi (tatlı olanından) ve gecen senede fındıklarımı söküp yerine 90 adet Trabzon hurması - Morali cinsi diktim. fuyular gecen sene meyveye yattı ve 2. sene ürün aldım, moraliller ise bu sene verime yatacak. ayrıca hurmaların arasına da aşılı - Jumbo cinsi böğürtlen diktim. her türlü yardıma hazırım. selamlar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Bende geçtiğimiz Kasım ayında Gürcistanda köylülerin ikram ettiği ve beğendiğim çikolatalı cinsin çekirdeklerini saklamıştım. Türkiyeye döndüğümde 1 ay içinde herhangi bir işleme tabi tutmadan diktim. Şuan filiz verdiler topraktan çıkıyorlar. Bu bölümde bir ağaçsever aşısız agaçtan meyve aldığını belirmişti. Bende fidanlarımın anaçlarına benzeyeceğini ümit ediyorum. Çok çekirdekli meyvelerden almıştım. Bu sert çekirdeklerin bu kadar kolay ve işlemsiz çimlenip tutması beni şaşırttı. En kısa zamanda bebek hurmaların fotoğraflarını eklemek isterim. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2016
|
;soğuğa dayanıklı ve lezzetli trabzon hurması, nar, erik ve incir türü...
Alıntı:
aynı zamanda nar, incir ve erik fidannları da ekmek istiyorum.. sizin ve diğer tüm üyelerin tecrube ve önerilerine ihtiyacım var, saygılar.. Düzenleyen xvala : 18-03-2016 saat 16:04 Neden: ek |
|
|
|
|
![]() |
|
|