agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni127Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2010, 19:33   #1
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2009
Galeri: 1
Hurma türleri hakkında bilgisi olan var mı? Ülkemizde en çok hangi türler yetiştiriliyor? Ticari önemi yüksek türler hangileridir? Meyvesi diğer türlerine göre daha büyük olan bir tür bulunmakta mı? Saygılarımla...

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2010, 22:12   #2
Ağaç Dostu

ihsankaya45's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Hurma türleri hakkında bilgisi olan var mı? Ülkemizde en çok hangi türler yetiştiriliyor? Ticari önemi yüksek türler hangileridir? Meyvesi diğer türlerine göre daha büyük olan bir tür bulunmakta mı? Saygılarımla...
sayın samsunlu55
bu konularda en iyi ve en doğru bilgileri samsunda bulunan karadeniz tarımsal araştırma enstitusinden alabilirsiniz.

ihsankaya45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 09:01   #3
Yeni Üye

lavlani's Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2007
merhaba ben yeni üyeyim,
forumda yazmaktan ziyade üretmeyi tercih ediyorum arkadaşlar
bu arada bundan 3 yıl önce 200 adet trabzon hurması - FUYU cinsi (tatlı olanından) ve gecen senede fındıklarımı söküp yerine 90 adet Trabzon hurması - Morali cinsi diktim.
fuyular gecen sene meyveye yattı ve 2. sene ürün aldım, moraliller ise bu sene verime yatacak. ayrıca hurmaların arasına da aşılı - Jumbo cinsi böğürtlen diktim. her türlü yardıma hazırım.
selamlar

lavlani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 11:45   #4
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Sn Kavlan,

Hurmaların arasına böğürtlenleri nasıl bir sıra ile diktiniz, hurmalarınızın sıra araları ne kadar, bu böğürtlenler bahçenin sürülmesini önlemiyor mu? gibi sorularım olacak size

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 16:38   #5
Ağaçsever

drmgunes's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Bende geçtiğimiz Kasım ayında Gürcistanda köylülerin ikram ettiği ve beğendiğim çikolatalı cinsin çekirdeklerini saklamıştım. Türkiyeye döndüğümde 1 ay içinde herhangi bir işleme tabi tutmadan diktim. Şuan filiz verdiler topraktan çıkıyorlar. Bu bölümde bir ağaçsever aşısız agaçtan meyve aldığını belirmişti. Bende fidanlarımın anaçlarına benzeyeceğini ümit ediyorum. Çok çekirdekli meyvelerden almıştım. Bu sert çekirdeklerin bu kadar kolay ve işlemsiz çimlenip tutması beni şaşırttı. En kısa zamanda bebek hurmaların fotoğraflarını eklemek isterim.

drmgunes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 15:34   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-03-2016
;soğuğa dayanıklı ve lezzetli trabzon hurması, nar, erik ve incir türü...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lavlani Mesajı Göster
merhaba ben yeni üyeyim,
forumda yazmaktan ziyade üretmeyi tercih ediyorum arkadaşlar
bu arada bundan 3 yıl önce 200 adet trabzon hurması - FUYU cinsi (tatlı olanından) ve gecen senede fındıklarımı söküp yerine 90 adet Trabzon hurması - Morali cinsi diktim.
fuyular gecen sene meyveye yattı ve 2. sene ürün aldım, moraliller ise bu sene verime yatacak. ayrıca hurmaların arasına da aşılı - Jumbo cinsi böğürtlen diktim. her türlü yardıma hazırım.
selamlar
merhabalar, Tunceli köylerinde yetiştirmek üzere fuyu cinsi hurma önerir misiniz? kışlar uzun ve soğuk..
aynı zamanda nar, incir ve erik fidannları da ekmek istiyorum.. sizin ve diğer tüm üyelerin tecrube ve önerilerine ihtiyacım var, saygılar..

Düzenleyen xvala : 18-03-2016 saat 16:04 Neden: ek
xvala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025